Is Privé Yoga Iets Voor Jou?
Is Privé Yoga Iets Voor Jou?
januari 30, 2020
7 Dingen die Yoga me heeft Geleerd over Vrouwen
7 Dingen die Yoga me heeft Geleerd over Vrouwen
februari 20, 2020

Yoga’s Lessen over hoe van je Lichaam te Houden

Yoga's Lessen over hoe van je Lichaam te Houden

We kennen allemaal de fysieke voordelen van yoga. Het versterkt en verstevigt de spieren, zorgt voor meer flexibiliteit en geeft je wat mentale ruimte. Bovenop deze fysieke voordelen brengt de praktijk een hoop emotionele veranderingen met zich mee, inclusief een betere relatie met jezelf. Als regelmatig oefent neemt yoga je mee op een transformatieve en leerzame reis, verhoogt het je zelfvertrouwen en boutwt het een sterkere relatie tussen lichaam en verstand.

Wil je leren van je lichaam te houden? Doe je yogabroek aan en ga de mat op. Op termijn zal je leren je lichaam en alles wat het voor je doet te appreciëren, in plaats van jezelf te beoordelen als je kleren je niet goed passen. In dit artikel gaan we dieper in op de lessen die yoga je kan leren over hoe je van je lichaam kan houden.

Les 1. Bewustzijn

Als je regelmatig yoga oefent, raak je meer afgestemd op je lichaam en wat het nodig heeft. Veel mensen realiseren zich niet dat ze niet bewust zijn van hun lichaam tot ze het niet meer zijn. Het kan moeilijk zijn een ontkoppeling met je lichaam te spotten. Wanneer je het kan aanraken en het voelt bewegen, hoe kan je je niet bewust zijn van je fysieke zelf? Wanneer je verbinding begint te maken met je lichaam door regelmatig yoga te oefenen, wordt het duidelijk hoe makkelijk het is. Een goed ontworpen yoga les gebruikt elk deel van je lichaam. Bijvoorbeeld, je zal misschien je grote tenen moeten gebruiken. Hoewel je altijd hebt geweten dat ze daar zijn, heb je misschien nooit bedacht hoe je ze gebruikt. Door yoga ontwikkel je een nieuw bewustzijn van je lichaam’s potentieel en leer je die kracht te gebruiken. Wanneer je de ongelofelijke kracht van je lichaam ontdekt, is het moeilijk niet verliefd te raken.

Les 2. Groei

De tweede les van yoga over hoe je van je lichaam kan houden is groei. Elke keer dat je de studio ingaat, ontdek je een positieve verandering in je praktijk. Soms is deze klein, zoals dieper doorbuigen of vloeiendere transities. En soms zijn ze enorm, zoals onondersteund op je hoofd staan voor de allereerste keer. Hoe groot of klein de verbetering ook is, de positieve verandering voelt fantastisch. Vaak verbeteringen zien in je lichaam verhoogt je zelfvertrouwen en leert je hoe je echt van jezelf kan houden.

Les 3. Verwondering

Wanneer je veranderingen in je lichaam ziet, kan je vol verwondering toekijken. Yoga toont ons wat ons lichaam kan doen. Ik wed dat je voor je yoga oefende je lichaamsgewicht niet kon balanceren op je armen of je armen en benen in een Adelaarshouding kon buigen terwijl je op een enkel been balanceert. Er is een goede kans dat je je tenen niet kon aanraken, laat staan onondersteund op je hoofd staan. Met regelmatig oefenen kan je deze dingen leren en wanneer het je lukt, zal je verbaasd zijn wat je lichaam leert. Of je nu een geavanceerde houding onder de knie krijgt of je nu dieper in een pose raakt, je realiseert je dat je lichaam sterk, krachtig en mooi is en dat er niets is dat het niet kan doen.

Yoga's Lessen over hoe van je Lichaam te Houden

Les 4. Dankbaarheid

Door regelmatig oefenen kan je een diepere appreciatie voor je lichaam ontwikkelen terwijl je getuige bent van het volle potentieel van je lichaam. De meeste mensen zullen nooit de kans krijgen om hun lichaam’s potentieel voor kracht, balans en flexibiliteit te zien zoals een yogi doet. De meeste mensen zullen nooit de energie voelen van een krachtige Krijgerspose of een diepe twist. Maar, als yogi kan je elke dag de verwondering over je lichaam aanvoelen. Eens je hiervan getuige bent geweest, is het moeilijk om niet dankbaar te zijn voor alles wat je lichaam doet. Je zal je dankbaar beginnen voelen dat je een lichaam hebt dat zoveel kan doen en er nog dieper van leren houden.

Les 5. Potentieel

Eens je verder geraakt op je yogareis, kan je gewoonlijke les te gemakkelijk voor je worden. Wanneer dit gebeurt kan het tijd zijn om iets verder te gaan met je beoefening. Dit kan angstaanjagend zijn in het begin, wanneer je het onbekende ingaat met heel wat expert yogis om je heen. Maar het moet niet ontmoedigend zijn. Gedurende je eerste paar sessies voel je je alsof iedereen beter is dan jij – en dit kan best zijn. Ze zijn verder op hun yogapad dan jij, dus het is maar natuurlijk dat ze een ietsje beter dan jij zijn in zekere houdingen. Maar in plaats van je teleurgesteld te voelen dat je lichaam niet kan doen wat zijn kunnen, probeer je potentieel te zien. Kijk bewonderend hoe de sterke, briljante beoefenaars complexe houdingen aannemen en laat jezelf het gevoel van potentieel voelen. Indien andere yogi’s het kunnen, kan jij het ook. Dit helpt je ook je potentieel te zien, en je zal je geïnspireerder voelen dan ooit. Yoga leert je niet alleen aan om van je lichaam te houden voor wat het op dit moment kan doen, maar ook het potentieel binnenin.

Samenvattend

Dit waren de lessen die yoga je kan leren over hoe je van je lichaam kan houden. Indien je van je lichaam wil leren houden, doe je yogatop aan en oefen regelmatig. Volg consistent een les of routine die je zal helpen je skills te ontwikkelen. Op termijn zal je een nieuwe relatie met je lichaam vormen die je kracht, vreugde en overweldigende trots oplevert. Je zal dingen bereiken die je nooit mogelijk achtte, en je zal geen keuze hebben dan meer van je lichaam te houden voor alles wat het voor je doet. Indien je nog niet ervaren bent met yoga, start met een beginnersles. Zo word je omringd door yogi’s van een gelijkaardig niveau. Een goede instructeur zal je leren je vorm te verbeteren en je skills op je eigen tempo te ontwikkelen. Voor je het weet heb je een diepere relatie met je lichaam en zal je gevuld worden met dankbaarheid, bewondering en liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *