Yoga's Lessen over hoe van je Lichaam te Houden
Yoga’s Lessen over hoe van je Lichaam te Houden
februari 6, 2020
Het Verschil tussen Yoga en Yoga Therapie
Het Verschil tussen Yoga en Yoga Therapie
februari 27, 2020

7 Dingen die Yoga me heeft Geleerd over Vrouwen

7 Dingen die Yoga me heeft Geleerd over Vrouwen

Hoewel yoga unisex is, vind je meer vrouwen dan mannen in de meeste lessen. Een recente studie toodne aan dat 72% van yogabeoefenaars vrouwelijk zijn, hoewel het aantal mannen dat yoga beoefent van 4 naar 10 miljoen steeg in de laatste jaren. Voor mannen die yogasessies bijwonen betekent dit een kans om de wereld der vrouwen aan te schouwen en enkele harde feiten te leren. Bijvoorbeeld, vrouwen hebben een wilskracht en vastberadenheid waar mannen niet tegenaan kunnen. Ze doen hun yoga beha’s aan en glijden gracieus door de asana’s, hoe complex de sequentie ook is. Ze begrijpen dat het niet alleen aankomt op fysieke kracht wanneer het over yoga gaat. In plaats daarvan komen de beste resultaten van een combinatie van fysieke en emotionele kracht.
Wat leerde ik nog? In dit artikel gaan we dieper in op 7 dingen die yoga me leerde over vrouwen.

1. Vrouwen zijn Sterk

Hoewel ik niet voor iedereen spreek, rekenen mannen vaak op fysieke kracht om yoga poses door te werken. We knarsentanden vaak om de kracht te vinden om ongemak te doorstaan. Vrouwen, aan de andere kant, lijken te verstaan dat het ongemak overkomen fysieke en mentale kracht vereist. Yoga vereist niet alleen kracht maar ook balans, vermogen, uitlijning en concentratie – die vrouwen elke keer moeiteloos op kunnen roepen. Wat er ook rondom hen gebeurt, vrouwen begrijpen intuitief dat er verschillende manieren zijn om kracht te cultiveren – en dat maakt hen sterker.

2. Vrouwen zijn Georganiseerd

Wanneer mannen de yogales inwandelen, leggen ze hun yogamat waar het maar goed lijkt. Vrouwen, daarentegen, nemen de ruimte in en bepalen hun ideale locatie. Ze smijten hun dingen niet naast de mat maar leggen ze voorzichtig uit voor goede toegankelijkheid. Dit is vaak ook waar buiten de studio. Thuis organiseren vrouwen vaak de keukenla en sorteren ze papierwerk zodat het makkelijk te vinden is. Hoewel ik niet voor alle mannen spreek, haal ik vaker deze categorisatie overhoop dan dat ik er me aan hou. Vrouwen hebben complexe manieren om te organiseren, terwijl mannen dingen vaak eenvoudiger houden, zonder te veel denken aan onze toekomstige zelf die dat belangrijke document zal moeten vinden.

3. Vrouwen hebben een Hoger Gevoel van Bewustzijn

Het volgende dat ik leerde is dat vrouwen een verhoogd gevoel van bewustzijn hebben dan zij rondom hen. Gedurende een les zal een yogini haar been uitstrekken en centimeters weg stoppen van de beoefenaar naast haar stoppen Рzelfs zonder te kijken. Vrouwen zijn zeer bewust van de ruimte rondom hen en hoe ze zich bewegen, een vaardigheid die mannen vaak missen. Niet alleen zijn vrouwen meer in lijn met hun eigen lichaam dan mannen, maar ze hebben ook een onuitgesproken coördinatie met de yogis rondom hen. Dit kan je zien als ze dezelfde toon halen wanneer ze een mantra zingen of gesynchroniseerd bewegen doorheen een zonnegroet.

4. Vrouwen respecteren Mannen die Kwetsbaar zijn

Yoga heeft vele voordelen, fysiek en emotioneel. Om de emotionele voordelen te rapen moeten we echter openheid en zelfreflectie omarmen. Voor veel mannen komt dit niet natuurlijk en het kan een moeilijk gebied zijn om te verkennen. Yoga heeft me geleerd dat vrouwen dit weten. Het heeft me ook getoond dat vrouwen mannen waarderen die kwetsbaar zijn, en ze moedigen ons aan om ons ego aan de kant te schuiven en opener te zijn. Vrouwen hebben zelfs een nieuw niveau van respect voor mannen die dit doen.

7 Dingen die Yoga me heeft Geleerd over Vrouwen

5. Vrouwen Begrijpen Dingen Sneller

In yoga is het niet ongebruikelijk dat een teken helemaal niet logisch is. Het is normaal dat het tijd neemt om opgenomen te worden en dat ongelofelijke ‘ah-ha!’ moment te bereiken waarin het eindelijk klikt. Hoewel dit het geval is voor vrouwen en mannen raken vrouwen sneller op dit punt dan mannen. Misschien omdat ze meer aandacht besteden, of misschien omdat ze getalenteerder zijn. Hoedanook, we juichen hen hiervoor toe.

6. Vrouwen Weten hoe met Lang Haar om te Gaan

Bovenop de oneindige fysieke en emotionele kracht die ze moeten oproepen, hebben vrouwen de extra stress van lang haar. Tot ik yoga starte, had ik geen idee hoeveel verschillende manieren er waren om je haar vast te zetten, of hoe belangrijk het is om de juiste manier te gebruiken. Gedurende een dynamische sequentie kan een losse pony snel losraken, terwijl een strakke haardot ongemakkelijk kan zijn gedurende savasana. Om deze vervelende problemen te minimaliseren, moeten vrouwen exact weten hoe ze met hun lang haar omgaan – iets waar veel mannen niet eens aan moeten denken!

7. Vrouwen zijn Allemaal Uniek

Sommige vrouwen hebben graag hun partner bij hun tijdens de les, anderen gaan liever solo naar de les. Sommige vrouwen raken gefrustreerd indien een man flexibeler is dan hen, terwijl anderen onder de indruk zijn. Sommige vrouwen willen gezien worden, anderen gaan liever op in de massa. Yoga heeft me geleerd dat vrouwen, en mensen in het algemeen, allemaal anders zijn. We hebben allemaal dingen die ons uniek maken, en dat is fantastisch.

Samenvattend

Dit waren zeven dingen die yoga me leerde over vrouwen. Niet alleen pakken vrouwen hun yogatassen voorzichtiger in dan mannen, ze zijn ook meer afgestemd op de mensen rondom hen en ze begrijpen dingen veel sneller. Maar yoga heeft me vooral geleerd dat vrouwen sterk zijn. Hoewel mannen dingen doorwerken met fysieke kracht, begrijpen vrouwen dat emotionele kracht even belangrijk is. Zij gebruiken balans, kracht, ademhaling, uitlijning en concentratie om geavanceerde houdingen te doen zonder zelfs maar te zweten. Oh, en ze laten lang haar kinderspel lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *