Gezondheidsproblemen die Yoga kan helpen Genezen
Gezondheidsproblemen die Yoga kan helpen Genezen
augustus 22, 2019
Hoe Yoga en Meditatie Je Creativiteit Kunnen Boosten
Hoe Yoga en Meditatie Je Creativiteit Kunnen Boosten
september 5, 2019

Yogahoudingen om Hypotensie te Verbeteren

Yogahoudingen om Hypotensie te Verbeteren

Hypotensie, of lage bloeddruk, is een fysieke conditie waar de bloeddruk onder de 90/60 mm HG is. De aandoening wordt niet als schadelijk gezien tot deze flauwvallen, duizeligheid en shock veroorzaakt. Maar, het kan een aantal onaangename symptomen zoals hoofdpijn, pijn in de borst, diarree en overgeven met zich meebrengen.

Hypotensie kan veroorzaakt worden door meerdere dingen zoals bloedarmoede, laag bloedvolume, voedingsgebrek en hormonale veranderingen. In sommige gevallen betekent de aandoening dat zuurstof en voedingsstoffen het brein en andere belangrijke organen niet bereiken, dit kan gevaarlijk zijn. Gelukkig kan yoga gebruikt worden om de effecten van hypotensie te behandelen en onplezierige symptomen te vermijden. In dit artikel kijken we welke yogahoudingen het best helpen bij hypotensie. Voor we beginnen is het belangrijk om de juiste kledij op te pikken. Om je spieren warm te houden terwijl je oefent, overweeg een yoga top met lange mouwen en een comfortabel paar leggings.

Boothouding

Om de boothouding te beoefenen, zet je neer op de vloer met gestrekte benen. Plaats vervolgens je handen op de vloer, net achter je heupen.Zorg dat je vingertoppen naar je voeten toe wijzen. Druk je handpalmen naar de vloer toe terwijl je je armen uitstrekt. Hou je rug recht, leun voorzichtig naar achteren en hef je voeten van de grond. Je scheenbenen zouden nu parallel met de vloer moeten zijn. Terwijl je je borst opheft, verleng de voorkant van je torso. Als laatste, strek beide armen voorwaarts tot ze in lijn zijn met je schouders.Je bent nu in de Boothouding.Hou deze houding gedurende dertig seconden aan terwijl je diep ademt. Voor de beste resultaten, plaats je kin tegen je bors terwijl je de houding aanhoudt. Dit brengt de basis van je schedel weg van de nek en staat het lichaam toe om van een diepere rekking te genieten.

Kameelhouding

Om de Kameelhouding te beoefenen, kniel op je mat met je knieën onder je heupen en je scheenbenen parallel. Vervolgens, strek je rechterarm uit naar je rechtervoet en je linkerarm naar je linkervoet. Indien nodig, grijp je voeten voor extra steun. Beweeg je gewicht naar je knieën toe zodat je je gewicht niet op je handen zet. Dit zal ook de het strekken van je maag en borst vergroten. Beweeg je hoofd zoveel mogelijk naar achteren toe. Je bent nu in de Kameelhouding. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je overgaat naar de volgende asana.

Stoelhouding

Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je grote tenen samen. Adem diep in en hef je armen boven je hoofd, je vingertoppen naar het plafond toe.Trek beide schouders naar achteren terwijl je je nek uitstrekt. Terwijl je uitademt, buig je knieëen en verlaag je achterwerk naar beneden en achter, een beetje zoals je zou neerzitten op een stoel. Op dit punt is het belangrijk dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Strek je ruggengraat iets meer uit elke keer dat je inademt. Met elke uitademing, rek iets dieper door je achterwerk naar de mat toe te bewegen. Je bent nu in de Stoelhouding. Voor de beste resultaten, haal je buiskpieren aan en zorg dat je heupen continu samen blijven. Hou deze houding voor dertig seconden aan terwijl je diep ademt.

Yogahoudingen om Hypotensie te Verbeteren

Driehoekhouding

Om de driehoekhouding aan te nemen, begin staand met je voeten apart. Breng je armen in lijn met je schouders. Draai je rechtervoet negentig graden naar buiten toe en je linkervoet 45 graden naar binnen toe. Haal je quadriceps spieren aan en buig naar de zijkant over je rechterbeen. Voor meer steun, zet je rechterhand op je enkel, scheen of knie. Als laatste, breng je linkerarm naar boven en kijk naar je vingertoppen. Je bent nu in de Driehoekhouding. Hou deze asana aan gedurende dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

Halve Kikkerhouding

Om de halve Kikkerhouding te beoefenen, lig plat op je buik. Vervolgens, buig je ellebogen en steun jezelf op je voorarmen. Zorg dat je voorarmen op dit punt evenwijdig blijven. Draai je linkerarm tot je vingers voorwaarts naar de linkerhoek van je mat wijzen. Buig je linkerknie, reik voorzichtig met je linkerarm naar achteren om je linkervoet te grijpen. Om de strekking te vergroten, trek je voet in naar je bips toe. Je bent nu in de Halve Kikkerhouding. Hou deze houding aan voor dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

Berghouding

Om de berghouding aan te nemen, sta op met je voeten samen. Druk je tenen naar beneden terwijl je ze uitspreidt. Span je quadricepts om je knieschijf op te heffen, en verhoog jezelf daarna met je dijen. Terwijl je je borst heft, trek je maag in en druk je schouders neer. Breng je schouders samen om je borst te openen, en hou je handpalmen zo dat ze inwaarts gericht zijn. Je bent nu in de Berghouding. Hou deze dertig seconden aan terwijl je diep inademt.

Boomhouding

Om de boomhouding te beoefenen, maak je groot met je voeten samen. Zet je grote tenen tegen elkaar aan en laat ongeveer een centimeter ruimte tussen je hielen. Vervolgens hou je je handpalmen tegen elkaar voor je borst en schakel je je buikspieren in. Beweeg je gewicht langzaam aan naar je rechtervoet, en plant deze stevig met de bal van je voet en grote teen. Hef je linkervoet langzaam van de grond, en buig je knie. Eens je je evenwicht gevonden hebt, plaats je je linkervoet aan de binnenkant van je rechterdij. Je bent nu in de boomhouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Samenvatting

Of je al aan hypotensie lijdt of je hoopt het begin ervan te voorkomen, beoefen de yogahoudingen hierboven om gezond te blijven. Als yoga nieuw voor je is, overweeg een wekelijkse les voor je op je eentje oefent. Daar kan een instructeur je helpen verzekeren dat je de houdingen juist gebruikt. Voor je je eerste sessie bijwoont, haal een ondersteunende yoga BH en een ademende broek in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *