De top 5 Mindfulness Bestemmingen Wereldwijd
De top 5 Mindfulness Bestemmingen Wereldwijd
augustus 15, 2019
Yogahoudingen om Hypotensie te Verbeteren
Yogahoudingen om Hypotensie te Verbeteren
augustus 29, 2019

Gezondheidsproblemen die Yoga kan helpen Genezen

Gezondheidsproblemen die Yoga kan helpen Genezen

Het is geen geheim dat yoga een wijd gamma aan gezondheidsproblemen kan genezen. Onderzoek heeft inderdaad aangetoond dat mensen die vaker yoga oefenen van een gezonder en langer leven kunnen genieten dan mensen die geen yoga doen. Hoewel sommige mensen yoga verkiezen om algemene gezondheid te verzekeren, geven meer en meer mensen de holistische praktijk een kans om chronische aandoeningen zoals diabetes, rugpijn en astma te verlichten.

In dit artikel kijken we naar de voordelen van yoga wanneer het aankomt op chronische gezondheidsproblemen.

Het is een goed idee om voordat we beginnen, enkele yoga artikelen van goede kwaliteit op te pikken. Astmapatiënten kunnen loszittende kleding comfortabeler vinden.

Astma

Astma is maar een van de gezondheidsproblemen waarmee yoga kan helpen. Hoewel een inhalator kan helpen aanvallen behandelen, kan regulier yoga beoefenen de aandoening op lange termijn helpen.

Om natuurlijk te helpen met astma, raden vele dokters een lichte vorm van lichaamsbeweging aan. Maar, astmapatiënten kunnen vele vormen van lichaamsbeweging uitdagend of zelfs als onmogelijk beschouwen – en zeker indien hun astma geactiveerd wordt door lichaamsbeweging. Anders dan andere lichamelijke activiteiten, vereist yoga minimale beweging en focust het in plaats daarvan op langzame rekoefeningen en ademhalingsoefeningen. Dit maakt yoga heel populair onder astmapatiënten. Nog beter, onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig oefenen longfunctie kan verbeteren en astma symptomen verminderen.

Diabetes

Diabetes is een van de grootste ongeneeslijke gezondheidsproblemen in het Verenigd Koninkrijk. Vaak kan het gecontroleerd worden met medicatie, maar er is op dit moment geen remedie voor de ziekte. Spijtig genoeg kan yoga insulineweerstand niet magisch oplossen. Maar regelmatig oefenen kan je helpen je bloedsuikerspiegel te reguleren. Hierdoor gaan meer en meer mensen naar yoga toe om hun conditie onder controle proberen te houden.

Het is gekend dat yoga stresslevels kan verminderen, flexibiliteit verbeteren en bloeddruk verlagen. Experten geloven dat deze voordelen allemaal een rol spelen in het beheersen van diabetes, wat de holistische praktijk fantastisch maakt voor diabetespatiënten van alle leeftijden. Daarboven op blijkt dat regelmatig oefenen andere gerelateerde gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen kan tegengaan.

Spijsverteringsproblemen

Het is bekend dat spijsverteringsproblemen verergerd worden door stress. Of je nu last hebt van prikkelbaredarmsyndroom, maagzweren, of je je wat opgeblazen voelt, yoga beoefenen kan je helpen onaangename symptomen te verlichten. Zoals vele beoefeningen, kan je lichaam bewegen door yoga ook constipatie verlichten. Zekere houdingen kunnen je helpen je helpen voedsel en afvalstoffen sneller door je systeem laten gaan, wat zachte verlichting kan geven van de ongemakken geassociëerd met constipatie en opgeblazen gevoelen.

Gezondheidsproblemen die Yoga kan helpen Genezen

Elke morgen twintig minuten yoga beoefenen kan je spijsverteringscirculatie de hele dag door helpen. Niet alleen zal het gas verlichten, maar het helpt het lichaam ook voedsel beter te absorberen, wat individuen toelaat een hogere nutritionele waarde uit hun maaltijden te krijgen. De meeste yoga houdingen maken gebruik van ritmische ademhaling, wat het lichaam en verstand ontspant en je toelaat je dag stressvrij door te gaan. Simpelweg, minder stress betekent een gelukkiger spijsverteringssysteem.

Studies hebben aangetoond dat de voordelen van yoga op het spijsverteringssysteem gelijkaardig zijn aan die van een lichaamsmassage. Rekoefeningen en beweging helpt de darmen voedsel en afvalstoffen sneller te verwijderen, wat op lange termijn verlichting geeft voor een opgeblazen gevoel en daarbijhorende symptomen.

Migraines

In het Verenigd Koninkrijk leiden meer dan zes miljoen mensen regelmatig aan migraines. Hoewel een wijd gamma aan factoren een migraine kan veroorzaken, worden ze het vaakst veroorzaakt omdat er niet genoeg bloed naar het brein gaat. Voor migraines met deze oorzaak, kunnen zekere asana’s de onprettige symptomen verlichten. Nog beter, regelmatig yoga beoefenen kan de conditie op langere termijn verlichten.

Een recente studie toonde aan dat degenen die yoga beoefenen naast hun reguliere kuurplan minder vaak hoofdpijnen hadden. Verstoringen in het autonome zenuwstelsel worden vaak aan migraines gelinkt. Doorheen de studie hadden yoga beoefenaars minder verstoringen in dit gebied.

Nog een mogelijke oorzaak van een migraine is stress en gespannen spieren. Asana’s die zich op de rug en nek richten helpen de spieren te ontspannen, wat leidt tot minder spannning die kan leiden tot een zware aanval. Migrainepatiënten kunnen een mengeling van spanning-verminderende asana’s en poses beoefenen wat kan helpen om de bloed toevoer naar het brein te verbeteren.

Rugpijn

Rugpijn is een chronische aandoening wereldwijd, vooral onder werkende professionals. De hele dag aan een bureau zitten kan tot een slechte houding en op lange duur tot chronische rugpijn leiden. Hoewel de effecten soms met pijnstillers kunnen beheerd worden, hebben sommige mensen een operatie nodig om de aandoening te verlichten. Gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat yoga rugpijn kan verlichten en zelf het begin van de aandoening kan vermijden.

Door een reeks van asana’s, versterkt yoga de spieren in je rug en kern. Je rugspieren en kernspieren spelen een belangrijke rol in de functie van je ruggegraat, wat je kan helpen een correcte houding aan te nemen doorheen de dag. Zekere poses aanhouden kan kracht in deze specifieke spieren en spiergroepen verbeteren, wat rugpijn op termijn kan verlichten.

Samenvatting

Of je nu lijdt aan een chronische gezondheidsaandoening of je hoopt het begin van deze onaangename aandoeningen in de kiem te smoren, regelmatig yoga beoefenen kan je helpen de voordelen te oogsten. Maar, het is belangrijk om de asana’s correct te beoefenen om te vermijden dat je je aandoening erger maakt. Hoewel het concentratie vereist, zou het nooit ongemakkelijk mogen zijn. Beginnelingen kunnen voordelen halen uit het bijwonen van een lokale yogales wanneer ze beginnen. Hier kan een ervaren instructeur je helpen elke pose correct te beoefenen. Voor je een lokale les bijwoont, vergeet geen yoga tas om je spullen in te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *