Derde Oog Chakra
Wat is Je Derde Oog Chakra?
augustus 8, 2019
Gezondheidsproblemen die Yoga kan helpen Genezen
Gezondheidsproblemen die Yoga kan helpen Genezen
augustus 22, 2019

De top 5 Mindfulness Bestemmingen Wereldwijd

De top 5 Mindfulness Bestemmingen Wereldwijd

In het moderne leven moeten we altijd meer doen, en sneller. Hoewel je dit een tijdje kan doen, kan deze levenswijze tot burn out leiden als we niet voorzichtig zijn. Indien je je gestresseerd, bunt-out en overwerkt voelt, kan een ontspannende vakantie zijn wat je nodig hebt om je batterijen te herladen. In plaats van een vakantie vol attracties te plannen, is het misschien beter om je yoga top in te pakken en een mindfulnes break in te plannen. Dus, waar kan je het best heen gaan? In dit artikel kijken we even naar de top 5 mindfulness bestemmingen wereldwijd.

5. Rishikesh, India

Al eeuwenlang is Indië de plaats waar mensen heengaan om zichzelf te vinden. Indien je een break wilt van het dagelijkse leven is Rishikesh een fantastische optie. Deze stad is gelokaliseerd in het hart van de Himalayas en is bekend om yoga en meditatieresorts. De lokale Hindu bevolking draagt de locatie een warm hart toe.

Indien je weer met jezelf in contact wil komen, kan Yoganga healing je perfect passen. Deze holistische methode werd ontworpen om aanwezige emotionele staten naar hogere niveaus van bewustzijn te brengen. Deze praktijk heeft vele voordelen inclusief betere physieke en mentale gezondheid en de essentiële kennis voor groei. Volgens hun website, zijn de Yoganga workshops voor yogis die meer willen leren en ervaring opdoen over yogische technieken in een begeleide omgeving. Hun missie is “om mensen te helpen hun leven te leiden, weg van begrenzingen die het verstand oplegt. Om mensen te helpen hun verborgen potentieel in het leven te verkennen, en hun leven in totaliteit, liefde en geluk te laten leven. Om dit potentieel te vinden, dat vind ik prachtig en enorm bevredigend voor mezelf.”

4. Ibiza, Spanje

Als je iets dichter bij huis wil blijven, kan Ibiza een korte break vol relaxatie zijn. Hoewel sommige mensen Ibiza associëren met wilde fuiven en felgekleurde shots, is het veel meer dan alleen dat. Dit prachtige Spaanse eiland is een van de grootste yoga bestemmingen in Europa. Indien je geen fan bent van yoga, geen paniek. Je kan nog altijd genieten van de mooie mediteraanse uitzichten en verwend worden tot je een diepe staat van relaxatie bereikt.

Een van onze favoriete Ibiza breaks is de Yoga Pilates Ibiza Retraite. Geleid door de ervaren yogi Opale, biedt deze retraite gepersonaliseerde flow yoga lessen aan die aangepast kunnen worden aan jouw behoeften. De basis van deze praktijk komt van Sukhita Yoga, de yoga van het geluk. Gedurende je verblijf, kan je genieten van drie uur yoga per dag, beoefent op een beschaduwd terras. Ochtendsessie worden gevolgd door een voedzame lunch, en avond sessies omvatten een diepe relaxatie die je klaarmaakt voor het slapengaan. Alle sessies zijn inclusief asanas, ademhalingstechnieken en mindfulness relaxatie. Sommige lessen omvatten Pilates oefeningen, maar je kan kiezen of je aan deze wil meedoen of liever bij traditionele yoga blijft. De Pilates sequenties focussen op het verbeteren van je kernspieren en kracht opbouwen in de spieren die de ruggengraat ondersteunen. Indien je een langdurig gezondheidsprobleem hebt, zal Opale een aangepast programma ontwikkelen om je conditie ten goede te komen. Het kan niet veel beter!

De top 5 Mindfulness Bestemmingen Wereldwijd

3. Bali

Bali is een van de top mindfulness bestemmingen aller tijden. Als een van de meeste geïnstagramde plaatsen ter wereld, zal Bali’s prachtige landschap je zeker zen laten voelen. Indien je hierheen gaat voor een mindfulness break, kan je ervoor kiezen je technologie weg te steken en een pauze van sociale media te nemen. Indien je foto’s wil posten op Instagram, plan hiervoor 15 minuten per dag in. Daardoor zal je niet in de verleiding te komen om doorheen de dag te checken.

Hoewel Bali genoeg yoga plekken heeft, is een die eruit springt Ubud Yoga House. Ubud Yoga House is een boutique yoga studio omringt met rijstterrassen en jungle, die kleine klassen aanbiedt in openlucht studios. De studio houdt een wijd gamma aan inclusieve lessen, die een alternatief zijn voor grotere, commerciëlere studio’s. Dit familie-geleid bedrijf biedt gepersonaliseerde lessen aan voor yogis van alle niveaus – inclusief complete beginners! De studio is maar 15 minuten wandelen verwijderd van het centrum van Ubud, dus je kan ook de stad ingaan tussen lessen in.

2. Zermatt, Zwitserland

Indien stranden niet echt je ding zijn, ga naar de sky stad, Zermatt, in het zuiden van Zwitserland. Hoewel mensen daar heen gaan om te klimmen en te wandelen, is dat niet het enige dat deze streek aanbiedt. Met een aantal luxe chalets aan de basis van de bergen is Zermatt de perfecte locatie om te rusten, te relaxeren en te herladen.

Indien je interesse hebt in de attracties op de toppen van de bergen, raden we de Gornergrat excursie aan. Gedurende je sessie wordt je meegenomen naar een bergkam op een hoogte van 3000 meter waar je kan genieten van het prachtige uitzicht van de Matterhorn en de omringende bergen. Je kan de Matterhorn ook bezien vanaf de Rothorn als je dit verkiest. Indien de zon niet schijnt, is er nog veel te doen in Zermatt. Indien museums je ding zijn, bezoek het Matterhorn Museum waar je kan leren over de historische ontwikkeling van Zermatt van een bergdorp tot een populair vakantie resort.

1. De Malediven

De Malediven, vaak beschreven als de hemel op aarde, is onze top mindfulness bestemming. Met heldere lagunes en witte zandstranden, kunnen we ons geen betere plek inbeelden om te relaxeren en te herladen.

Indien je je vakantie een boost wil geven, raden we Duniye Spa aan. Opgericht in 2002, werd Duniye een toonaangevende spa in de Malediven en de Indische Oceaan regio. De laatste paar jaar won het bedrijf internationale prijzen en erkenning. Elke award is een getuige van de kwaliteit van de spa zelf en de lessen en behandelingen waarmee de gasten verwend worden.

Samenvatting

Dit zijn ze, de top vijf mindfulness bestemmingen wereldwijd. Indien je jezelf in een vredevolle omgeving wil onderdompelen, pak je yoga tas en boek je vlucht vandaag nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *