Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates
Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates?
juli 26, 2019
De top 5 Mindfulness Bestemmingen Wereldwijd
De top 5 Mindfulness Bestemmingen Wereldwijd
augustus 15, 2019

Wat is Je Derde Oog Chakra?

Derde Oog Chakra

Als het de eerste keer is dat je over chakra’s leert, kan het concept verwarrend zijn. Je vraagt je misschien af wat chakra’s zijn, wat ze doen en hoe je ze kan beïnvloeden. Gelukkig vereist je chakra’s openen geen jaren van studie of oefening, vooral als je met één chakra tegelijkertijd werkt. Eens je begrijpt hoe de chakra’s werken, kan je ze op en naast de yoga mat beïnvloeden. In dit artikel, kijken we naar het openen van het Derde Oog Chakra en wat het exact doet.

Waar is het precies?

Om het Derde Oog Chakra te beïnvloeden, zal je moeten weten waar deze precies zit. De chakra’s gaan van de Wortelchakra onderaan de ruggengraat tot de Kroonchakra bovenaan het hoofd. Het Derde Oog Chakra is het zesde energiepunt en zit tussen je wenkbrauwen. Voor de beste resultaten, wil je al je chakra’s open en in evenwicht houden. Indien een van de energiepunten geblokkeerd of uitgelijnd raakt, kan je physieke of emotionele symptomen ervaren.

Waar is het Verantwoordelijk voor?

Het Derde Oog Chakra is verbonden aan je spiritualiteit. Het energiepunt is verantwoordelijk voor je vermogen om een juist onderbuikgevoel te vormen, of je je doelen wel of niet haalt, je gevoel van het grotere geheel, balanceren van emotie en rede en of je je voelt alsof je in een impasse zit of vooruit gaat.

Wanneer je Derde Oog open is, gebruik je je hoofd en je hart om beslissingen te maken in het leven. Je zal je intuïtie kunnen vertrouwen en zeker zijn dat je je doel in leven bereikt. Wanneer je het Derde Oog gebruikt om te helen, zal je een verschil zien in je vermogen om mindful te zijn en je verzoening met de wereld rondom je.

Indien je Derde Oog Chakra geblokkeerd raakt, zal je de negatieve Derde Oog Chakra symptomen opmerken. Deze tonen je wanneer iets je aan je intuïtie doet twijfelen, of wanneer iets je je doel doet betwijfelen.

Symptonen van een Geblokkeerd Chakra

Spijtig genoeg zullen er tijden zijn dat je chakras geblokkeerd of uit evenwicht raken. Om dit op te lossen, zal je chakra heling moeten uitvoeren. Het is belangrijk om de symptonen van Derde Oog Chakra problemen te begrijpen zodat je weet wanneer je dit best doen. Enkele van de meest voorkomende emotionele symptomen zijn:

  • Weinig geloof in je doel
  • Paranoia
  • Je zinloos voelen
  • Je werk of leven onbeduidend vinden
  • Besluiteloosheid

Derde Oog blokkages kan zich ook in fysieke symptomen manifesteren. Enkele van de meest voorkomende zijn:

  • Hoofdpijnen
  • Pijn in benen en de rug.
  • Oogklachten
  • Sinuspijnen

Wat Veroorzaakt Blokkages?

Wat het Derde Oog Chakra uit evenwicht brengt zal verschillen van persoon tot persoon. Dat gezegd zijnde, is het handig om de meest voorkomende oorzaken te kennen. Iemand die je passie of roeping bagatelliseert kan je Derde Oog uit balans brengen, maar ook transitionele levenservaringen zoals ziekte, je job verliezen of een echtscheiding. Voor sommige mensen kan zelfs een nieuwe periode beginnen je chakra beïnvloeden.

Derde Oog Chakra

Hoe Reinig en Open je het

Gebruik helende stenen

Het gebruik van helende stenen is een fantastische manier om je Derde Oog Chakra te reinigen. In kristalheelkunde zijn kleuren verbonden aan verschillende chakras. Voor het Derde Oog is paars de meest effectieve kleur. Met dit in gedachten, zijn enkele van de beste stenen voor het helen van het Derde Oog:

Paarse fluoriet: Paarse fluoriet is een halfedelsteen. Wanneer juist gebruikt, sterkt de steen je intuïtie en helpt deze je verwarde gedachten verwerken. Als je een moeilijke beslissing moet maken en afleiding wil verminderen, kan je paarse fluoriet gebruiken om het Derde Oog te reinigen.

Amethist: Als een van de bekendste edelstenen, is amethyst verbonden met verlichting van Derde Oog hoofdpijnen. Hoewel het verlichten van hoofdpijn het meest bekende gebruik is, gebruiken sommige mensen de steen om wijsheid te verbeteren.

Derde Oog Chakra Meditatie

Chakra meditatie is een nog een manier om het Derde Oog te reinigen. Indien je nog nooit mindfulness meditatie geprobeerd hebt, geen paniek. Er zijn vele simpele technieken voor beginners. Hieronder kijken we naar enkele van de meest populaire.

Om Derde Oog chakra meditatie te beoefenen, zet je gemakkelijk en sluit je ogen. Adem tien keer in en uit, traag en diep. Focus je aandacht op de ruimte tussen je wenkbrauwen, de locatie van het Derde Oog chakra. Daar paars de kleur van het Derde Oog is, beeld je een paarse bal van energie in in het midden van je voorhoofd. Terwijl je ademt, beeld je in dat de bal van energie groter en warmer wordt. Terwijl deze groeit, beeld je in dat deze de negativiteit uit je lichaam duwt. Als laatste, laat jezelf toe de energie van het Derde Oog te absorberen.

Verander je Eetgewoonten

Wat je eet kan ook je chakras beïnvloeden. Bijvoorbeeld, volkoren voedsel, gezonde vetten, fruit en groenten kan de juiste uitlijning van het chakra systeem verbeteren. Daarbovenop zijn er chakra specifieke voedingsmiddelen. Om Derde Oog blokkages te vermijden of te verwijderen, overweeg deze voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen:

Pure chocolade: Wanneer je het Derde Oog probeert te openen, eet zoveel donkere chocolade als je maar wilt! Dit zou concentratie en je mentale vermogen verbeteren. Daarbovenop is dit voedsel rijk in magnesium, wat stres verlaagt. Het laat ook de vrijgave van serotonine toe, wat je in een positieve bui brengt.

Paarse etenswaren: Daar paars de kleur van het Derde Oog is, zullen alle paarse voedingsmiddelen een positieve impact hebben. Paarse kool, blauwe druiven, bosbessen, zwarte bessen en aubergines zijn goede keuzes.

Omega-3: Etenswaren die hoog in omega-3 zijn verbeteren het Derde Oog chakra door je mentale vermogen te verbeteren. Enkele van de beste voorbeelden zijn zalm, walnoten, sardines en chia zaden.

In samenvatting

Het Derde Oog Chakra, dat zich tussen je wenkbrauwen bevindt, is het centrum van spiritualiteit. Wanneer het vrij vloeit, zal je een meer accuraat onderbuikgevoel hebben, je doelen bereiken, emotie en rede balanceren en je gevoel van het grotere geheel in het leven verbeteren. Indien dit energiepunt geblokkeerd raakt, kan je besluiteloosheid, weinig geloof in je doelen, en zelfs fysieke symptomen zoals oogpijn en hoofdpijn ervaren. Gelukkig kan het Derde Oog Chakra gebalanceerd worden met helende stenen, meditatie en een verandering in dieet. Om het makkelijker te maken, gebruiken sommige mensen chakra meditatie onmiddelijk na yoga beoefening. Voor je je yoga beha uitdoet, vind een kalm plekje en reinig je Derde Oog Chakra met meditatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *