Yoga pranayama
Wat zijn Pranayama’s in yoga?
oktober 23, 2018
Yoga asanas
Alles wat je moet weten over Asanas
november 7, 2018

Yoga voor Ischias

Yoga back pain

Ischias staat bekend als een van de pijnlijkste vormen van zenuwpijn. Soms zal het onmogelijk voelen om zelfs de meest gewone dagdagelijks etaken uit te voeren, wanneer deze chronische gezondheidstoestand op je schouders rust. Om het nog erger te maken, niet alle behandelingen blijken te helpen voor bepaalde aspecten van de aandoening en degenen die lijden onder deze ziekte worden vaak verzwakt achtergelaten.

Als je pijn ervaart die het gevolg is van deze verlammende gezondheidstoestand, ben je wellicht geïnteresseerd om aan yoga te doen zodat je verlichting kan vinden. Terwijl dit op het eerste gezicht misschien contraproductief lijkt, hebben dagelijkse stretching, meditatie en bepaalde veranderingen in levensstijl het potentieel om de effecten van ischias te verminderen. Dus trek je beste yoga broek aan en begin eraan.

Beste soorten yoga voor ischias en zenuwpijn

Als je merkt dat je symptomen van ischias en zenuwpijn hebt, is het aan te raden om heel langzaam met yoga beginnen. Het is heel gemakkelijk om al ambitieus te beginnen met een nieuwe, potentieel nuttige activiteit, maar dit kan meer pijn veroorzaken in plaats van het kalmerende effect dat je wenst. Het is van groot belang om te luisteren naar je lichaam bij elke stap van het proces, en wees niet bang om een korte pauze te nemen of houdingen weg te laten als je dat nodig vindt.

Iyengar Yoga is slechts één vorm die de rug- en zenuwpijn sterk kan verbeteren. Er zijn meerdere niveaus van deze yoga beoefening, dus begin met de eenvoudigere versies en werk je een weg omhoog. Voor variaties kan het gebruik van een stoel nuttig zijn om je te helpen met verschillende rekoefeningen. De yogastijl omvat een scala aan rugstretches, wat de druk in dit gebied kan verlichten en voor meer mobiliteit kan zorgen.
Hoewel Iyengar Yoga geweldig is, zal elke vorm van yoga je bewuster maken van je lichaam en je ook leren begrijpen waarom het pijn kan doen. Sommige van deze zullen je ook over voeding en andere aspecten van je leven adviseren. Hou hier rekening mee als je van plan bent om jezelf deze levenswijze eigen te maken.

Yoga poses voor Ischias

Een aantal verschillende houdingen kan helpen om de pijn van ischias te verlichten; meestal zijn dit degenen die zich richten op het uitrekken van de rug. Een belangrijke houding voor mensen die met rugpijn te kampen hebben is een zittende positie die bekend staat als Bharadvajasana’s Twist. Het idee is om neer te zitten in een geknielde positie, breng een voet naar de tegenovergestelde heup en hou deze vast met één hand. Draai vervolgens voorzichtig de rug tot je een hoek van 90 graden met je benen maakt. Nogmaals, het gebruik van een stoel met harde rugleuning kan deze houding een beetje makkelijker maken, terwijl het toch nog grote voordelen biedt.

Als je moeite hebt met deze houding, is er ook een Standing Twist versie die voor velen makkelijker is. Bij het uitvoeren van twists, is het essentieel om op iedere moment de rug niet te hard te schokken, want dit kan blijvende schade aan de nervus ischiadicus veroorzaken. In plaats daarvan, focus op langzamere bewegingen en stop met draaien als het ongemakkelijke begint te voelen.

Yoga back pain

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om iets meer geavanceerde houding uit te proberen om hun pijn te verzachten, is de Dolphin Pose een andere belangrijke pose. Terwijl de houding bijna identiek is aan Neerwaartse Hond, hebben de twee een aantal belangrijke verschillen. Om te beginnen, kniel op de grond en strek de armen langzaam naar beneden totdat je een liggende positie bereikt met je handen naar beneden gericht. Terwijl je met je tenen naar boven duwt, breng je achterwerk naar boven en probeer met de zolen van je voeten op de grond te komen terwijl je op je armen leunt. Deze houding, gekenmerkt door zijn hoge rug en open schouders, kan een zeer positief effect hebben op verschillende soorten rugpijn.
Lunging-poses zijn ook vooral nuttig voor rugpijn. High Lunges wordt geadviseerd voor velen met ischias-problemen hebben. Het is belangrijk om je tijd te nemen met deze poses, en ervoor te zorgen dat ze correct worden uitgevoerd. Plant de voeten stevig op de vloer en terwijl je rechtsstaat kom je in de juiste pose terecht, terwijl je een been volledig gestrekt houdt.

De benen strekken wordt door velen sterk aanbevolen, zoals effectief de zenuw uitrekken die de deze pijn veroorzaakt. Zelfs als je slechts aan één kant pijn ervaart, is het belangrijk om ook van been af te wisselen, omdat de zenuwen aan beide kanten gelijkelijk moeten worden uitgerekt om er het meeste voordeel uit te halen. Het gebruik van stoelen en lage tafels wordt vaak aanbevolen om verschillende delen van het been en de spieren te strekken.

De best mogelijke manier om persoonlijke verlichting te vinden, is om verschillende houdingen en yoga types uit te proberen. Dezelfde technieken die ischias en zenuwpijn voor de ene persoon verlichten, kunnen niet zo effectief zijn voor een andere persoon. Het is een zeer persoonlijk proces ten opzichte van je eigen lichaam; dit is de reden waarom traditionele methoden van pijnbestrijding niet altijd effectief zijn, dus het is belangrijk om verschillende soorten uit te proberen vooraleer je diegene vindt die voor jou het beste werkt. Ook het juiste materiaal en yoga accessoires, zoals de juiste mat en kleding kunnen bijdragen tot een betere ervaring.

Meditatie en ontspanning

Voor degenen die vinden dat stress en angst verdere pijn veroorzaken, kan de meditatiekant van yoga zeer nuttig zijn. Terugkerende stress kan spanning in rug en schouders veroorzaken en de houding veel slechter maken. Door in kleine beetjes te mediteren en in een positie te zitten met een rechte rug kan ervoor zorgen dat deze stress zich verspreidt.

Diepe ademhalingstechnieken kunnen helpen om de pijn te verlichten, door het lichaam te ontstressen en volledig te ontspannen. Deze zijn vooral nuttig om zenuwpijn te verbeteren, omdat relaxen je helpt om je op je gemak te voelen. Slechts een paar minuten per dag oefenen met ademhalingsoefeningen kan slopende rugpijn voorkomen. Wanneer je dit doet na een lange of stressvolle dag, kan de techniek ideaal zijn om pijn te voorkomen in de komende dagen.

Als je last hebt van slechte zenuwpijn, kan het vaak moeilijk zijn om zelfs maar stil te zitten, laat staan om je te concentreren op het dagelijkse leven. Meditatie is gericht op het loskoppelen van het fysieke lichaam en dit lichaam te transformeren naar een rustige gemoedstoestand, waarbij het soms lukt om pijn volledig uit te sluiten.

Voor degenen die op kantoor werken, kan het moeilijk zijn om aan een bureau te zitten als je pijn, zenuwpijn of ischias ervaart. In de werkplaats kan je aan bepaalde vormen van yoga doen door te zorgen voor een goede houding en ademhaling gedurende de dag. Het nemen van deze eenvoudige stappen kan de effecten van het zitten aan een bureau tenietdoen.

Verdere stappen

Na elke yogasessie is een cooling-down voor de meeste yogasessies noodzakelijk. Plaats jezelf comfortabel op je yogamat en ervaar enkele mindful minutes van meditatie. Degenen die ervoor kiezen om te experimenteren met deze technieken kunnen ischiaspijn sterk verminderen, of zelfs helemaal uitbannen. Hoewel het noodzakelijk is om te beginnen met eenvoudige houdingen, kan het met het verstrijken van de tijd ook leiden tot de ontdekking van andere nuttige houdingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *