Yoga asanas
Alles wat je moet weten over Asanas
november 7, 2018
Yoga intermediate
Intermediaire yoga poses
november 20, 2018

Yoga poses voor yogini-experten

yoga experts

Met een brede waaier aan houdingen, variërend van eenvoudig tot complex, kan yoga overal en door iedereen beoefend worden – ongeacht hun capaciteiten. De gemiddelde lessen richten zich echter vooral op de gemakkelijkere houdingen. Hoewel dit geweldig is voor beginners, kan het een beetje saai worden voor degenen die al jaren oefenen.

Een ideale yoga top voor beginnende yogameesters is het Ana Heart Harrison C’est Ma Came T-Shirt.

De meer uitdagende houdingen zijn alleen geschikt voor ervaren beoefenaars en de instructeurs zien er vaak van af om ze in hun wekelijkse les op te nemen. Als je vaak in deze positie zit, is dit artikel perfect voor jou. Hieronder verkennen we een scala aan yogahoudingen voor deskundige yoginis. Met een behoefte aan extreme core sterkte en ongerepte lichaamshoudingen zijn deze poses alleen geschikt voor ervaren yogabeoefenaars. Bij twijfel, start met het oefenen van de poses onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur. Voordat je begint, is het de moeite waard om een comfortabele yoga kleding aan te schaffen die je beweging niet beperkt.

Firefly pose

Geweldig voor het verstevigen van de buikspieren, Firefly Pose vereist een sterke arm- en core.

Hou je voeten op schouderafstand van elkaar en ga langzaam naar een hurkende positie. Kantel vervolgens je bekken naar voren en breng je romp tussen je benen. Zorg ervoor dat je je bovenlichaam laag houdt, en strek je benen recht totdat je je bekken tot kniehoogte kunt tillen. Beweeg vervolgens je linkerschouder en bovenarm onder je linkerdijbeen; als deze fase is voltooid, moet je arm net boven je knie rusten. Plaats je linkerhand voorzichtig naast de buitenste rand van je voet voordat je dit proces aan de andere kant herhaalt.

Hef jezelf voorzichtig van de vloer met behulp van je core spieren. Druk je handen in de grond als je begint je gewicht van je voeten af te kantelen en op je handen te plaatsen. Strek vervolgens je benen uit naar de zijkanten en hou ze zo recht mogelijk. Adem daarbij in en zorg ervoor dat je bekken omhoog blijft. Je benen moeten nu parallel met de vloer staan. Trek de tenen voorzichtig in de richting van het bovenlichaam en spreid de voeten uit elkaar. Laat de buitenste randen van je voeten iets naar achteren hellen, terwijl de binnenste randen naar voren gericht blijven.

Tot slot, strek beide armen en open je je schouderbladen. Als je dit doet, moet je je bovenlichaam hoger optillen als je rug begint te ronden. Je bent in Firefly Pose. Hou de houding zo lang mogelijk vast terwijl je diep ademhaalt.

yoga experts

King Pigeon Pose

Alleen geschikt voor ervaren beoefenaars. De King Pose is een diepe achteroverbuiging die ontworpen is om je wervelkolom te strekken en je core te testen.

Om te beginnen moet je op de grond knielen met je knieën op de heupbreedte uit elkaar. De schouders, heupen en het hoofd moeten zich allemaal direct boven je knieën bevinden. Reik met de handen naar achteren en plaats ze op je onderrug. Zonder je heupen naar voren te duwen, breng je je kin naar je borst en begin je hoofd en schouders achterover te leunen. Til, met je schouderbladen naar achteren, je borst naar het plafond. Zodra je borst is opgetild, kantel je je hoofd naar achteren.

Breng je handen voor je borstbeen naar voren. Beweeg ze vervolgens over je hoofd naar de grond. Om het evenwicht te bewaren, breng je je heupen naar voren als je bovenlichaam terugkomt. Als je terugvalt, probeer je je dijen onder een hoek van 90 graden vanaf de vloer te houden. Rust de palmen zachtjes op de vloer en zorg ervoor dat je vingers naar je voeten wijzen.

Hef met behulp van de kracht van je armen je hoofd van de vloer en til je heupen op. Verleng daarbij je ruggengraat en loop voorzichtig met je handen naar je voeten. Breng je onderarmen naar de vloer en houd je enkels vast. Leg je ellebogen op de vloer en plaats ze zo dat ze op schouderbreedte uit elkaar liggen. Verleng zachtjes je nek en rust je voorhoofd op de grond. Als je inademt, vergroot je je borstkas. Druk tijdens het uitademen je onderbenen en onderarmen tegen de grond. Je bent in King Pose. Houd de houding 30 seconden vast en adem diep.

Shoulder-pressing Pose

De Shoulder-Pressing Pose is iets minder gecompliceerd dan de vorige twee, maar richt zich minder op de core. In plaats daarvan baseert deze pose zich op een correcte positionering.

Om te beginnen moet je rechtop gaan staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar op je yogamat. Buig je knieën zachtjes tot je in een hurkende positie staat. Breng je bovenlichaam naar voren totdat het tussen je dijen is. Til vervolgens je heupen omhoog tot je dijen evenwijdig aan de grond komen te liggen. Beweeg je linkerarm onder de achterkant van je linker dijbeen. Plaats je linkerhand naast de buitenste rand van je linkervoet en hou je vingers naar voren gericht. Als je klaar bent, herhaal je dit proces aan de andere kant.

Duw je handen in de vloer, kantel langzaam naar achteren om je gewicht van je voeten op je handen te verplaatsen. Strek beide armen en hef je je voeten van de vloer terwijl je je zwaartepunt zachtjes verschuift. Gebruik je innerlijke dijen om je armen te knijpen voordat je voorzichtig je rechter enkel over je linkerhand steekt. Til je kin omhoog en kijk recht vooruit. Je bevindt je je in de Shoulder-Pressing Pose. Houd de houding ongeveer 30 seconden vast tijdens het oefenen met diepe ademhaling. Voor degenen die van een uitdaging houden, moet je de houding opnieuw herhalen met je linkerenkel erbovenop.

Samenvatting

Of je al jaren aan yoga doet of je bent gezegend met natuurlijk talent, het vermogen om deze complexe poses uit te voeren maakt van jou zeker een deskundige yogini. Voor het bewegingsgemak is het de moeite waard om een yogabroek aan te schaffen. Wij raden de Ana Heart Romeo Shorts aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *