yoga experts
Yoga poses voor yogini-experten
november 15, 2018
Yoga radiant skin
Yoga poses voor een stralende huid
november 26, 2018

Intermediaire yoga poses

Yoga intermediate

Als je eenmaal een tijdje yoga hebt beoefend, kunnen standaard lessen een beetje gemakkelijk aanvoelen. Terwijl sommige yogi’s hier blij mee zijn, geven anderen er de voorkeur aan om hun lessen naar een hoger niveau te tillen. Als expertklassen te uitdagend zijn, kan het moeilijk zijn om dat aangename tussenniveau te vinden. Gelukkig zijn wij hier om te helpen. In dit artikel verkennen we enkele van de meest populaire yogahoudingen voor gevorderde leerlingen. Alles wat je nodig hebt om te starten is een comfortabele mat en een luchtdoorlatende yoga top.

Boot pose

Om de buikspieren en heupen te versterken, is Boat Pose een uitstekende oefening voor intermediaire leerlingen. Om de asana te oefenen, zit je eerst op je mat met je benen voor je op de grond uitgestrekt. Plaats vervolgens je handen net achter je heupen met je vingertoppen naar je voeten gericht. Druk je handpalmen stevig in de vloer terwijl je je armen recht houdt. Hou je rug recht, leun zachtjes achterover en til je voeten van de grond. Je schenen moeten nu evenwijdig met de vloer zijn. Verleng de voorkant van je romp en duw je borst vooruit. Strek ten slotte beide armen naar voren tot ze in lijn liggen met uw schouders. Je bent in nu in Boot Pose. Houd de asana 30 seconden lang vast terwijl je diep ademhaalt. Voor het beste resultaat moet je je kin gedurende de hele houding in je borstkas trekken. Deze actie zorgt voor een diepere rek door de basis van de schedel weg te brengen van de nek.

Halve kikker pose

Halve kikker pose strekt zich uit over de voorkant van je schenen, je enkels en ook je quadriceps. Om de asana te oefenen, begin je met plat op je buik te liggen. Buig vervolgens je ellebogen en steun op je onderarmen. In dit stadium moeten je onderarmen parallel zijn met elkaar. Draai je linkerarm tot je vingertoppen naar de linkerbovenhoek van je mat wijzen. Buig je linkerknie en reik met je linkerarm terug om je linkervoet vast te pakken. Om de stretch te vergroten, trek je je voet zachtjes in je billen. Je bent nu in halve kikkerhouding. Houd de asana 30 seconden vast voordat je de asana aan de andere kant herhaalt.

Yoga intermediate

Halve tijger pose

De halve tijger is een andere intermediaire asana. Het rekken van de kuiten en voeten, is een geweldige houding om de spanning te verlichten na een lange dag op de benen te staan. Om de asana te oefenen, begin in plankpositie. Voordat je naar het volgende stadium gaat, zorg ervoor dat je schouders boven je polsen zitten en je heupen zijn gealigneerd met je schouders. Om stabiliteit te creëren, spreidt je je vingers uit elkaar en druk je je handpalmen in de vloer. Als je je buikspieren aanspant, til je rechtervoet van de yoga mat en breng je je knie naar je borst. Verstevig je quadriceps voor ondersteuning, til je maag op en laat je linker hiel naar de mat vallen. Je bent in halve tijger houding. Houd de asana ongeveer 1 minuut vast voordat je van kant wisselt.

Kameel Pose

Door de bloedtoevoer naar de hersenen te bevorderen, kan Kameel Pose hoofdpijn voorkomen. Om de asana te oefenen, kniel je op je mat met je knieën onder je heupen. Plaats vervolgens je handen op je billen met je vingers naar beneden gericht. Als je inademt, beweeg je je bekken naar voren en leun je hoofd en romp naar achteren. In dit stadium moet je de rek in je bovenbenen voelen. Vervolgens moet je je linkerhand naar achteren reiken en de hiel van je linkervoet vasthouden. Als je lichaam het toelaat, doe hetzelfde aan de rechterkant. Als je flexibiliteit beperkt is, blijf je echter aan één kant. Beweeg ten slotte je bekken naar voren en rond je wervelkolom. Je bent in Kameel Pose. Houd de houding 30 seconden vast terwijl je diep ademhaalt. Tijdens de asana is het belangrijk om de nek niet te verrekken. Als je pijn begint te voelen, pas dan je houding aan. Als het ongemak blijft aanhouden, stop je.

Ondersteunde kopstand

Een andere geweldige houding voor intermediaire leerlingen is ondersteunende kopstand en stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen. Na verloop van tijd kan het de hersencellen revitaliseren en helder denken stimuleren. Om de asana te beoefenen, kniel je op je mat en ga je achterover leunen op de hielen van je voeten. Leunend naar voren, rust je je onderarmen op de grond en vergrendel je vingers. Plaats vervolgens de bovenkant van je hoofd plat op de mat terwijl je de achterkant van je hoofd tegen je armen drukt. Til tot slot je benen langzaam van de vloer en strek ze volledig uit. Je bent in ondersteunende kopstand. Houd de asana 30 seconden vast terwijl je je concentreert op je ademhaling. Als je moeite hebt om in balans te blijven, oefen dan de asana tegen een muur voor ondersteuning.

Staff Pose op vier ledematen

Begin deze oefening door op je buik te gaan liggen. Plaats vervolgens je handen onder je schouders en krul je tenen. Als je inademt, strek je je armen uit om je lichaam van de mat op te tillen. Beweeg vanuit deze positie je lichaam naar voren zodat je schouders op één lijn liggen met je vingertoppen. Als je uitademt, buig je langzaam je ellebogen; als je inademt, maak je ze langzaam recht. Je bent in staff pose op vier ledematen. Herhaal de reeks 5 keer voordat je jezelf weer naar beneden laat zakken op de mat.

Sprinkhaan Pose

De laatste pose in de intermediaire reeks is de Sprinkhaan Pose. Om de asana te oefenen, begin je met plat op je buik te liggen. Houd de toppen van je voeten op de mat, beweeg je voeten uit elkaar tot ze uitgelijnd zijn met je heupen. Je armen moeten langs de zijkanten van je lichaam rusten met je handpalmen die de mat aanraken. Adem vervolgens diep in en til uw borst weg van de mat. Houd de positie 5 seconden vast voordat je jezelf weer naar beneden laat zakken. Je bent in Sprinkhaan Pose. Herhaal dit 5 keer terwijl je diep ademhaalt.

Samenvatting

Als de gewone yogalessen niet uitdagend genoeg zijn, oefen dan yogalessen voor intermediaire leerlingen om je techniek te verbeteren. Het mooie van de bovenstaande houdingen is dat ze onafhankelijk van elkaar beoefend kunnen worden. Omdat je de reeks van thuis uit kunt oefenen, heb je alleen een rustige ruimte en een ondersteunende yoga BH nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *