Yoga intermediate
Intermediaire yoga poses
november 20, 2018
Yoga retreat
De beste yoga retraites ter wereld
november 27, 2018

Yoga poses voor een stralende huid

Yoga radiant skin

We willen allemaal een stralende huid. Hoewel er eindeloze schoonheidsproducten zijn die beweren een ‘wondermiddel’ aan te bieden, schieten veel van hen tekort wat betreft het resultaat. Tot overmaat van ramp zijn ze vaak afschuwelijk duur. Als je hoopt je huid te verjongen zonder bankroet te gaan, waarom probeer je dan niet eens een natuurlijke remedie? Wereldwijd gebruiken mensen nu yoga om hun huid te laten stralen. En dat kan ook! Het enige wat je nodig hebt is een comfortabele yoga mat en een ademende yoga broek. In dit artikel verkennen we de beste yogahoudingen voor een stralende huid.

Vooroverstrekking

De eerste houding in de reeks is de Vooroverstrekking. Het bevordert de bloedtoevoer naar het gezicht en is een van de meest functionele asana’s voor een stralende huid. Naast het leveren van vers, zuurstofrijk bloed aan de huidcellen, voorziet de Vooroverstrekking het gezicht van nuttige voedingsstoffen die de door UV-stralen veroorzaakte schade tegengaat.

Om de asana te beoefenen, sta je met je voeten recht onder je heupen. Buig voorover in de taille en begin je bovenlichaam naar de grond te laten zakken. Om de druk op de onderrug te minimaliseren, vergeet niet om je knieën gedurende de hele pose ruimschoots te buigen. Pak vervolgens je enkels vast en laat je lichaam op natuurlijke wijze naar de vloer hangen. Je bent in Vooroverstrekking. Houd de positie 1 minuut vast terwijl je diep ademhaalt. Om de rek te vergroten, schommel je je romp zachtjes van de ene kant naar de andere.

Bharadvja’s draai

Om een gezonde huid te krijgen, is het van vitaal belang dat je spijsverteringssysteem in goede gezondheid verkeert. Bharadvja’s draai helpt gifstoffen en andere schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit voorkomt op zijn beurt dat je huid afvalstoffen absorbeert en bevordert een stralende teint.

Om de asana te oefenen, zit je op de grond met je benen gestrekt. Buig vervolgens je rechterknie en plaats de onderkant van je voet op de mat. Wanneer je er klaar voor bent, buig je de tegenoverliggende knie en plaats je linkervoet onder je rechterbeen. Probeer, indien mogelijk, je linker hiel tegen je rechter bil aan te raken. Plaats tenslotte je rechterhand op de mat net achter je billen en beweeg je linker elleboog naar de buitenkant van je rechterknie. Je bent in Bharadvja’s draai. Houd de asana ongeveer 5 ademhalingen vast voordat je de asana aan de andere kant herhaalt. Om de stretch te vergroten, draai je je lichaam elke keer dat je inademt een beetje verder.

Vishouding

Omdat Vishouding alleen het gezicht gebruikt, kan het overal getraind worden! Naast het verhogen van de bloedtoevoer naar het gezicht, bevordert deze asana de stralende huid door het verbeteren van de functies van de pijnappelklier, schildklier en hypofyse. Wanneer deze correct werken, zijn je hormoonspiegels onder controle. Dit voorkomt dat overtollige olie wordt geproduceerd die kan leiden tot puistjes.

Om de houding te oefenen, sluit je de mond en trek je je wangen naar binnen om een ‘Visgezicht’ te creëren. Probeer tot slot te glimlachen terwijl je die positie behoudt. Je bent in Vishouding. Houd de houding ongeveer 15 seconden vast voordat je het proces herhaalt. Voor het beste resultaat moet je de oefening minstens 5 keer herhalen.

Driehoekhouding

Een andere geweldige houding voor een stralende huid is de Driehoekhouding. Het opent de longen, borstkas en het hart, de asana levert meer zuurstof aan de huid en laat haar fris en verjongd aanvoelen.

Om de asana te beoefenen, begin je met je voeten uit elkaar. Breng je armen naar buiten tot ze in lijn zijn met je schouders. Draai je rechtervoet 90 graden naar buiten en je linkervoet 45 graden. Gebruik de quadriceps en buig naar de zijkant over je rechterbeen. Voor steun, plaats je rechterhand op je enkel, scheenbeen of knie. Til tot slot de linkerarm naar het plafond en kijk naar je vingertoppen. Je bent in Driehoekhouding. Houd de asana 30 seconden vast voordat je de asana aan de andere kant herhaalt.

Yoga radiant skin

Cobra pose

Naast het verminderen van spanning en vermoeidheid, verjongt Cobra Pose de huid door de huidcellen van zuurstof te voorzien. Op zijn beurt helpt dit het lichaam om de opgebouwde gifstoffen weg te spoelen.

Om de asana te beoefenen, begin je met op je buik te liggen. Vergeet niet om je yoga accessoires te verwijderen. Je benen moeten uitgestrekt zijn, waarbij de toppen van je voeten de mat raken. Plaats vervolgens je handen direct onder je schouders. Wanneer je er klaar voor bent, trek je je ellebogen terug en druk je de toppen van je voeten in de vloer. Blijf in deze positie voor een paar seconden terwijl je diep ademhaalt. Strek vervolgens beide armen recht om de borst van de mat op te tillen. Druk tenslotte je stuitje in de grond en span je billen op. Je bent in Cobra Pose. Houd de houding ongeveer 5 ademhalingen vast voordat je naar de beginstand terugkeert.

Windontlastende pose

Zoals eerder vermeld is een gezonde spijsvertering van vitaal belang voor een stralende huid. Wind Windontlastende pose helpt bij het verlichten van opgeblazenheid en constipatie en zorgt ervoor dat het spijsverteringsstelsel soepel blijft lopen. Op zijn beurt vermindert dit acne en vlekken op het gezicht.

Om de asana te beoefenen, ga je eerst op je rug liggen. Trek je knieën in je borstkas en schommel langzaam van links naar rechts om je onderrug te masseren. Na een paar seconden, strek je je linkerbeen terwijl je je rechterbeen tegen je borst houdt. Beweeg je rechter dijbeen om het op de grond te laten rusten. Je bent in Windontlastende pose. Houd de houding ongeveer 1 minuut vast voordat je van houding wisselt.

Berghouding

De laatste houding in de reeks is Berghouding. Deze asana helpt je om een diepe en ritmische ademhaling te bereiken en verbetert je huid door de cellen van verse zuurstof te voorzien. Net als de andere houdingen helpt dit het lichaam om afvalstoffen en giftige stoffen af te voeren.

Om de asana te beoefenen, ga je samen met je voeten tegen elkaar staan. Druk je tenen naar beneden terwijl je ze uit elkaar spreidt. Trek je quadriceps strak om je knieschijven op te tillen en til jezelf vervolgens op via je innerlijke dijen. Terwijl je je borst optilt, trek je je maag naar binnen en omhoog en druk je je schouders naar beneden. Breng je schouderbladen bij elkaar om je borst te openen en houd je handpalmen naar binnen gericht. Je bent in Berghouding. Houd de asana ongeveer 30 seconden vast terwijl je diep ademhaalt.

Samenvatting
Ongeacht je leeftijd of geslacht, beoefen de bovenstaande volgorde om een stralende huid te krijgen. Voor de beste resultaten, probeer minstens twee keer per week te oefenen. Om dit in te passen, gaan veel yogi’s rechtstreeks van het werk naar de studio. Als je ervoor kiest om dit te doen, vergeet dan niet om je yoga tas in te pakken en een comfortabele yogamat voordat je het huis verlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *