Yoga radiant skin
Yoga poses voor een stralende huid
november 26, 2018
Yoga athletes
Yoga voordelen voor atleten
december 5, 2018

De beste yoga retraites ter wereld

Yoga retreat

Tegenwoordig maken wekelijkse yogalessen in een yogastudio bij jou in de buurt deel uit van het dagelijks leven van veel mensen. Heel wat mensen hebben ook hun eigen yoga matten, yoga kleding en yogablokken, zodat ze hun geliefde en ontspannende asana’s tussen hun eigen vier muren, tuin of park kunnen beoefenen. Yoga ontspant niet alleen het lichaam, de oude praktijk is gunstig voor gespannen spieren, gespannen zenuwen, hoofdpijn, slaapproblemen of concentratiestoornissen en brengt ons dichter bij ons goddelijke zelf. Er is nauwelijks een lijden dat niet kan worden verlicht met de yogafilosofie. Zoals bij alles zijn de kleine, regelmatige doses prachtig. Maar je kunt pas het echte ware gevoel van yoga ervaren als je een paar dagen lang van ’s morgens tot ’s avonds in een adembenemende omgeving vertoeft. Yoga Retraites zijn de nieuwe avontuurlijke vakanties: op deze manier ontdekt je niet alleen de wereld, maar leer je ook gelijkgestemde zielen kennen.

Met het nieuwe jaar in het verschiet is een bezoek aan een yoga retraite de beste manier om je lichaam en geeft de perfecte vakantie te gunnen. Je mag jezelf best wel een beloning geven na een jaar lang hard gewerkt te hebben. Een mooie reis naar een verre uithoek van de wereld kan daarom het perfecte geschenk zijn dat je aan jezelf kan geven. Ver weg van de dagelijke sleur en stress. Dus grijp je koffers en lees meer over de beste yoga retraites ter wereld die we hier speciaal voor jou hebben uitgezocht.

EcoCamp Yoga Dome in Chili

EcoCamp Patagonia, en hun geweldige Yoga Dome, ligt in het nationale park Torres Del Paine in Chili, in het hart van de ongerepte wildernis in het zuidelijkste puntje van het land.

Er is geen WiFi in de Yoga Domes, wat betekent dat je je moet centreren in en verbinden met jezelf, je praktijk en de ongelooflijke natuur om je heen. Dus als het je doel is om ergens eco-vriendelijk, uniek, een beetje wilder en een beetje verder weg te gaan, neem dan je praktijk mee naar EcoCamp!

Koepels hebben de perfecte structuur om yoga te beoefenen. De Yoga Dome is gebouwd op een milieuvriendelijke manier op een verhoogd houten platform om de onderliggende vegetatie niet te verstoren. De dakramen zorgen voor natuurlijk licht en warmte die goed wordt benut. De koepel is op een eenvoudige en elegante manier versierd met brede gordijnen. De koepel is stil en verbetert de yoga-ervaring – iedereen die deelneemt aan een yogales geeft toe dat ze zich op hun gemak voelen zodra ze de deur van de koepel passeren.

De kliffen van het Moher retraite in Ierland

Als je op zoek bent naar iets wilders, ga dan aan yoga doen langs de Wilde Atlantische Weg van Ierland naar de kliffen van Moher Retraite.

Ervaar de magie van Ierland van dichtbij en beoefen yoga in hun studio met uitzicht over Liscannor Bay, de Atlantische Oceaan en natuurlijk de ontzagwekkende kliffen. De studio is een warme en comfortabele plek (met verwarmde vloeren!), zodat je in alle rust kunt oefenen, zelfs als er buiten een storm woedt.

Het Moher Retraite is een geweldige plek met mensen van over de hele wereld. Mensen zijn geïnteresseerd in het echte leven, echt eten, de natuur en het leven in vrede. Er is magie in de extreem frisse lucht, de oude stenen muren en het gras dat midden op de weg groeit!

Yoga Retreat

Samahita retraite in Thailand

Als je op zoek bent naar een tropische omgeving, warm weer en wereldberoemde leraren, reis dan naar Thailand. Hoewel rust en sereniteit op het eerste gezicht misschien niet synoniem is met Koh Samui, moet je verder kijken dan de familie resorts en drukke stranden. Verlaat de gebaande paden en kom tot rust in het prestigieuze Samahita Retreat.

Samahita ligt direct aan het strand aan de zuidkust van het eiland en heeft alles in huis, van all-inclusive groepsretraites tot wellness-, afslank- en ontgiftingsprogramma’s en een intensieve lerarenopleiding. Kortom, je kunt je ervaring aanpassen aan je specifieke behoeften.

Adem frisse lucht in terwijl je oefent in de openlucht shala (yoga studio), adem uit en geniet van wat rustige contemplatie in de meditatietuin, en eindig met een verfrissende duik in het zoutwater zwembad.

Ananda in de Himalayas in Indië

Welke plaats is er beter om aan yoga te doen dan de plaats waar het meer dan 5.000 jaar geleden werd ontdekt? Noord-India is waar yogi’s naartoe willen voor een authentieke ervaring. En hoewel er honderden retraites in het gebied zijn, is Ananda in de Himalaya slechts één van die bestemmingen die boven de rest uittorenen – net als de enorme bergketen waar deze luxe spa naar vernoemd is. Verborgen in een uitgestrekt landgoed van 100 hectare dat in de weelderige, ontzagwekkende uitlopers van de Himalaya ligt en uitkijkt over de Ganges – de heilige rivier van het hindoeïsme – heeft Ananda de spirituele dorst van zelfs de meest hooggeplaatste celebs, waaronder Oprah, gelest.

Het is de perfecte locatie om te ontsnappen aan een hectische levensstijl en zich te richten op persoonlijke doelen en individuele behoeften.

Silver Island Yoga in Griekenland

Op zoek naar privacy? Wat dacht je van een 60 hectare groot privé Grieks eiland?

Dat is exact de ervaring die je krijgt bij Silver Island Yoga, een geweldige eco-retreat die volledig van de buitenwereld is afgesloten! Er worden slechts 10 gasten per week toegelaten, wat betekent dat je een speciale en rustige ervaring krijgt die zeker de moeite waard is.

De eigenaren, de zusters Lissa en Claire, hebben het eiland geërfd van hun vader. Met veel liefde, zorg en hulp van hun vrienden hebben ze in 2013 Silver Island Yoga geopend. Met de enorme hoeveelheid toewijding en zorg die ze hebben gestoken in hun retraite, ben je ervan verzekerd dat je vanaf het moment dat je op het eiland stapt een geweldige ervaring zal hebben. En met 60 hectare om te verkennen, heb je nooit een saai moment, op of naast de yoga mat. Het is een heel bijzondere plek! Een geweldige traktatie voor je lichaam, ziel en geest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *