De Vijf Tibetaanse Rites en Hun Voordelen
De Vijf Tibetaanse Rites en Hun Voordelen
juni 27, 2019
Beste Yoga Zomervakantie Bestemmingen 2019
De Beste Yoga Zomervakantie Bestemmingen van 2019
juli 18, 2019

Yoga Poses om te Helpen bij Lordose

Yoga Poses om te Helpen bij Lordose

Lordose is een aandoening die een kromming veroorzaakt in de lumbale wervelkolom. Indien onbehandeld kan dit leiden tot overmatige druk op de wervelkolom, die het hoofd probeert te ondersteunen. Na een tijdje kan dit pijn en ongemak veroorzaken in de rug en schouders. Gelukkig kan je yoga gebruiken om deze kromming te verminderen en degene die eronder lijdt wat verlichting te geven. Voor de beste resultaten kan je je best op deze vier gebieden richten. Deze bestaan uit het versterken van de kernspieren en het strekken van de heupflexoren, de onderrug en bilspieren. In dit artikel gaan we dieper in op hoe yoga kan helpen bij lordose. Voor we beginnen, grijp een flexibele yogabroek waarin je kan bewegen.

Zittende voorwaartse buiging

Perfect als eerste oefening, strekt de Zittende Voorwaartse Buiging de rug en leert ons hoe we kunnen ademen doorheen ongemakkelijke houdingen. Om deze asana te beoefenen, begin zittend met je benen gesloten en je handen naast je. Hef je borst en verlaag je bovenlichaam naar je benen toe. Schakel je buikspieren in en beeld je in dat je maag naar je dijen toe beweegt. Je bent nu in de Zittende Voorwaartse Buiging. Als je niet helemaal door kunt buigen, geen zorgen. Zolang je je bovenlichaam voelt rekken door je boven- en onderrug, doet deze positie z’n werk.

Stoelhouding

De Stoelhouding geeft een diepe rekking in de onderrug, wat het een goede positie maakt voor lordose patiënten. Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je grote tenen samen. Adem diep in en hef je armen boven je hoofd, je vingertoppen naar het plafond toe. Trek beide schouders naar achteren terwijl je je nek uitstrekt. Terwijl je uitademt, buig je knieëen en verlaag je achterwerk naar beneden en achter, een beetje zoals je zou neerzitten op een stoel. Elke keer dat je inademt, rek je ruggengraat een beetje verder uit. Met elke uitademing, rek iets dieper door je achterwerk naar de mat toe te bewegen. Je bent nu in de Stoelhouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan terwijl je diep ademt.

Boothouding

Om de boothouding te beoefenen, zet je neer op de vloer met gestrekte benen. Plaats vervolgens je handen op de vloer, net achter je heupen. Zorg dat je vingertoppen naar je voeten toe wijzen. Druk je handpalmen naar de vloer toe terwijl je je armen uitstrekt. Hou je rug recht, leun voorzichtig naar achteren en hef je voeten van de grond. Je scheenbenen zouden nu parallel met de vloer moeten zijn. Terwijl je je borst opheft, verleng de rest de voorkant van je torso. Als laatste, strek beide armen voorwaarts tot ze een rechte lijn vormen met je schouders. Je bent nu in de Boothouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan terwijl je diep ademt. Voor de best resultaten, plaats je kin tegen je borst. Dit brengt de basis van je schedel weg van de nek en staat het lichaam toe om van een diepere rekking te genieten.

Duifhouding

Om de Duifhouding te beoefenen, begin met rechtop te staan. Buig vervolgens en verlaag je torso naar de mat toe tot je lichaam een driehoek vormt. Vanuit deze positie, strek je rechterbeen uit naar achteren. Breng je rechterknie naar je rechterpols en verplaats je voet zodat deze je linkerpols aanraakt. Je scheenbeen zou nu parallel met de voorkant van je yoga mat moeten zijn. Je bent nu in de Duifhouding. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je deze aan de andere kant herhaalt.

Cobra pose

Om de cobrahouding te beoefenen, lig neer op de mat met je buik op de grond. Verleng je benen, met de top van je voeten op de grond. Zet daarna je handen plat op de grond, direct onder je schouders. Trek je ellebogen terug naar je lichaam toe terwijl je je heupen en de toppen van je voeten in de grond drukt. Hou deze positie enkele seconden aan en adem diep in. Eens je er klaar voor bent, begin je borst van de grond te halen door beide armen te strekken. Als laatste stap, duw je je stuit naar de grond toe en span je je bilspieren op. Je bent nu in de cobrahouding. Voor de beste resultaten, trek je schouderbladen naar je rug toe en verdeel de stretch gelijk over je hele ruggengraat. Hou deze pose aan voor ongeveer dertig seconden voor je jezelf weer naar de grond laat zakken.

Plank Pose

Deze pose wordt vaak gebruikt om de core spieren aan te sterken maar is ook een goede positie om te helpen met lordose. Om deze asana te beoefenen, begin op je handen en knieën. Krul je tenen onder je en hef je benen van de vloer. Beweeg je voeten terug tot je een rechte lijn vormt van je hoofd tot aan je voeten. Als laatste stap strek je je buikspieren aan en trek je schouderbladen terug en naar achter. Je bent nu in de plankhouding. Hou je kernspieren stevig en hou deze houding zo lang mogelijk aan. Voor de beste resultaten, bouw je kracht op door deze oefening dagelijks te doen.

Schrijlingse zit met wijde benen

Schrijlingse zit met wijde benen is een diepe heupopener. Om deze asana te beoefenen, zit neer op je mat met je benen apart. Eens je comfortabel zit, spreid je je benen zo wijd mogelijk uit. Hou je knieën recht en je tenen gericht naar het plafond en plaats je handen voor je uit. Vervolgens verlaag je je bovenlichaam langzaam naar de mat toe. Indien nodig kan je je handen op de grond zetten als steun. Vervolgens, zorg dat je rug recht blijft. Je bent nu in de schrijlingse zit met wijde benen. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je de stretch loslaat en dit proces herhaalt. Voor de beste resultaten doe je deze oefening vijf tot tien keer per sessie.

Samenvatting

Voor lange-termijn verlichting, beoefen de bovenstaande yoga poses om te helpen met lordose. Om letsel te vermijden, oefen op een comfortabele mat en draag de juiste kledij. Als je ervoor kiest om buiten te oefenen, vergeet geen yoga pet op te zetten en een goede zonnecrème te gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *