Yoga Poses om te Helpen bij Lordose
Yoga Poses om te Helpen bij Lordose
juli 5, 2019
Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates
Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates?
juli 26, 2019

De Beste Yoga Zomervakantie Bestemmingen van 2019

Beste Yoga Zomervakantie Bestemmingen 2019

Of je nu een gretige yogi bent of je iets nieuw wil proberen, yoga zomervakanties geven je een kans om een ontspannende break van het dagdagelijkse leven te nemen. Maar waar vind je de de beste yoga zomervakantie bestemmingen van 2019? In dit artikel kijken we even naar enkele van onze top keuzes. Als een van hen je echt aanstaat, pak enkele leuke yoga broeken in en boek jezelf in!

Boutique Retreat, Ibiza

Boutique Retreat is een stilte- en herlijningsretraite in Ibiza onder de leiding van Lara Stapleton. Gedurende je bezoek kan je genieten van zachte maar krachtige lessen om balans te brengen in je lichaam en geest. Gasten kunnen kiezen uit twee villa’s niet ver van Santa Gertrudis, elk omringd door dennenbomen en olijfgaarden. Bovenop dagelijkse yoga lessen, massages, begeleide wandelingen, wellbeing workshops en genezende geluidsbaden kunnen gasten hun lichaam voeden met heerlijke, vegetarische maaltijden.

Huzur Vadisi Yoga Retreat, Spanje

Net buiten Abo De Gato Nationaal Park, neemt de Huzur Vadisi Yoga Retreat plaats in een stijlvolle boheemse villa. Het decor van het hoofdhuis is sluik en modern terwijl de omringende akkers een meer traditionele vibe bieden. Qua activiteiten zijn enkele van de opties dynamische en restoratieve yoga sessies onder leiding van Gerry Kielty. Gedurende je verblijf kan je je voordeel doen met twee van de natuurlijke zwembaden die aangevuld worden door natuurlijke bronnen terwijl je geniet van het fantastische uitzicht op de bergen en de semi woestijn.

Wild View Retreat, Portugal

In het voorgebergte van Algarve’s Serra do Caldeirão, wordt het Wild View Retreat gehouden in een landhuis uit de 19e eeuw. Deze retraite wordt gerund door voedingsdeskundige en yogi Andrew Finlay en zijn partner Erika. Gedurende je verblijf kan je genieten van mindfulness lessen, lezingen inzake voedingsleer en demo’s, begeleide wandelingen en ook drie organische vegetarische maaltijden per dag. Je kan ook gaan voor de nutritionele detox retraite en je systeem cleansen met een sap vasten. Het soep- en sapdieet filtert niet alleen giffen uit je lichaam maar helpt ook je immuun systeem en zal je enorm goed laten voelen.

Ocean Views, Ierland

Als iets dichter bij huis wil blijven, is Ocean Views in Ierland een goede optie. Een yoga studio met een glazen voorkant, hot tubs buiten en een sauna, alles wat je nodig hebt voor een ontspannende pauze. Je kan kiezen tussen een yoga – of een wandelweekend; deze laatste biedt een wandeling van 14 km aan langs de schilderachtige kliftoppen. Wanneer het aankomt op eten, kan je lekker rusten terwijl de huiskok vegetarisch eten klaarmaakt van de organische tuinen. Instructeur Michelle Moroney runt vier verschillende yoga- en meditatielessen, dus je kan je favoriet kiezen of ze allemaal proberen!

Summer in Santorini, Griekenland

Als je yoga met de Griekse zon wil combineren, zal een vakantie in Santorini je niet teleurstellen. Gelegen in het meest zuidelijke deel van de Cycladen, is Santorini niets minder dan luxueus. Bij Summer in Santorini kan je relaxen in een boetiek hotel met privé zwembad, net buiten Oia. Wanneer het aankomt op yoga, zijn er twee dagelijkse lessen die afgestemd zijn op alle niveaus, onder leiding van yoga instructeur Louise Gillespie-Smith. Met een balans tussen de zachte, mindful yin met een creatieve, ademhalingsgerichte flow, begrijpt Louise relaxatie door en door. Gedurende je vakantie kan je ook genieten van andere activiteiten, zoals een wandeling van 16 kilometer, op zee kajakken, zeilen en wijn proeven. Indien Santorini iets te ver is, runt Louise ook vakanties in de Franse Alpen en het Verenigd Koninkrijk.

Value Your Mind, Frankrijk

Met Value Your Mind, kan je yoga oefenen in een prachtvilla omringd door bergen en wijngaarden. De vakantie staat onder leiding van lasgoeroe en voormalige mentale gezondheidsverpleegster, Nathalie Kealy. Gedurende je verblijf kan je deelnemen aan twee yoga lessen per dag maar ook genieten van wijnproeverijen, excursies naar het strand en geleiede wandelingen naar verre dorpen. De groepen zijn klein, dus er is voldoende persoonlijke aandacht met deze retraite. In je vrije tijd kan je een duikje nemen in het zwembad of uitruisten in de hangmatten voor je van een gezonde Mediterraanse maaltijd smult.

Weekend Retreat, New Forest

In het hart van het New Forest bos, biedt Nova Milesko’s weekend retraite expert toezicht en fantastische waarde voor je geld. De retraite neemt plaats in een omgebouwde schuur in de buurt van Lymington, waar gasten kunnen genieten van tien yoga- en meditatiesessies met een focus op trage yin en vloeiende vinyasa. Elke sessie is optioneel, dus er is geen druk om alle tien sessies in een weekend gedaan te krijgen. Maar als je gebruik wilt maken van Nova Milesko’s kennis, kun je dit zeker doen! Afhankelijk van je budget en voorkeur kan accomodatie gaan van gedeelde slaapzalen tot privé0 kamers met een kingsize bed.

Yoga and Wild Running Retreat, Devon

Als je van yoga en rennen houdt, is deze Yoga and Wild Running Retreat perfect voor je. Als je in de zomer gaat wordt de retraite gehouden in het High Nature Centre nabij East Portlemouth. Indien je voor de winterbreak gaat, verblijf je in een afgelegen hoeve in de periferie van Dartmoor. Gedurende het driedaagse verblijf kan je van je twee passies genieten op een prachtlocatie. De activiteiten omvatten geleide rensessies, dagelijkse yogalessen, renlezingen en trainingslezingen met industrie-expert Ceri Rees.

Sardinia Yoga, Middellandse Zee

Sardinia Yoga heeft yogavakanties in strandhotels in meerdere locaties in het Middellandse Zeegebied. Sommige van de meest populaire gebieden zijn Kroatië, Mallorca, en natuurlijk, Sardinië. Gedurende het hele jaar besteed het bedrijf een minimum van drie weken in elk hotel, zodat gasten kunnen aankomen op elk moment en blijven zolang ze willen. Er zijn twee instructeurs per locatie die zachte en dynamische yoga lessen balanceren. De prijs van de vakantie omvat een twee uur lange yoga sessie elke ochtend, en er zijn een hoop namiddag en avond lessen tegen betaling.

Samenvatting

Dit was het heel even opgesomd, de beste yoga zomervakantie bestemmingen van 2019. Of je nu naar de Middellandse Zee vliegt of liever dicht bij huis blijft, de selectie hierboven heeft iets voor iedereen. Voor je volgende reis, vergeet je yoga tas niet te vullen met essentiële zomeritems. Om zonnebrand te vermijden, bedek je huid met een zonnecrème van goede kwaliteit en herhaal wanneer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *