Hoe Yoga en Meditatie Je Creativiteit Kunnen Boosten
Hoe Yoga en Meditatie Je Creativiteit Kunnen Boosten
september 5, 2019
Het gevoel dat je de band met je yoga beoefening verloren bent?
Het gevoel dat je de band met je yoga beoefening verloren bent?
september 19, 2019

Yoga Poses om Migraines te Helpen Genezen

Yoga Poses om Migraines te Helpen Genezen

Alleen migraine patiënten begrijpen echt de pijn en het ongemak die deze aandoening met zich meebrengt. Een migraine, veel meer dan een kloppende hoofdpijn, brengt ook lichtschuwheid, misselijkheid en ziekte en zware pijn met zich mee. Spijtig genoeg worden migraine aanvallen vaak verooorzaakt door onze levenswijze en omstandigheden – en sommige zijn onvermijdelijk. Maar even de yoga mat opgaan kan de gevreesde conditie op afstand houden. In dit artikel gaan we dieper in op yoga voor migraines.

Wat is een Migraine?

Voor we beginnen, laten we het hebben over wat een migraine is. Het wordt het best beschreven als een neurologische aandoening die herhaalde hoofdpijnen veroorzaakt, gaand van een middelmatige tot hoge intensiteit. Normaal gezien is de pijn gelokaliseerd in één helft van het hoofd of aan één kant. De duur van de aanval kan enkele uren, dagen, of soms weken zijn. Veel patiënten ervaren een enorme lichtschuwheid en afkeer van geluid en kiezen ervoor zich terug te trekken in een donkere, stille ruimte. Andere symptomen bestaan uit overgeven, misselijkheid en hoofdpijn die erger gemaakt wordt door fysieke activiteit.

Poses voor migraines

Kindhouding

Een van de meest geruststellende houdingen aller tijden is de Kindhouding, deze is ideaal voor zij die aan migraines lijden. Eens je in de positie bent, moet je weinig tot niets bewegen. Hou in gedachten dat je hoofdpijn niet erger kan worden door beweging. Voor beste resultaten, ontspan je nek en schouders doorheen de asana. Om de Kindhouding aan te nemen, kniel op de mat. Vervolgens adem je in en zit je neer op je hielen. Terwijl je uitademt, wandel je handen voor je uit tot je borst op de mat rust. Als dit comfortabel aanvoelt, kun je je voorhoofd op de mat laten rusten en je armen naast je ontspannen. Je bent nu in de Kindhouding. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je langzaamaan weer omhoog komt.

Voorwaartse Buiging

De Voorwaartse Buiging helpt je circulatie zonder te veel werk te doen. Als je een migraine hebt, kan het bloed laten circuleren wat verlichting bieden. Om deze asana te beoefenen, maak je groot op je mat. Vervolgens verlaag je je bovenlichaam langzaam naar de mat toe. Om je pijn niet te verergeren, zorg dat je langzaam doorheen de pose gaat. Hou je benen recht en laat je armen en hoofd vrij naar de grond hangen. Je bent nu in de Voorwaartse Buiging. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je langzaamaan weer omhoog komt.

Benen tegen de Muur

Indien je je ziek, moe of traag voelt, is een inversie zoals Benen tegen de Muur ideaal. De zwaartekracht omkeren kan je circulatie helpen zonder je hoofd te bewegen. Om deze asana te beoefenen, plaats de kortste kant van je yoga mat tegen een muur. Eens je mat op de juiste plaats ligt, zet je neer met je gezicht naar de muur. Lig rustig neer en leg je benen tegen de muur. Zorg dat je achterwerk bijna tegen de muur zit en dat je benen dicht bij elkaar blijven. Je kan je handen op je buik of op de mat leggen. Je bent nu in de Benen tegen de Muur Houding. Sluit je ogen, ontspan je en hou de pose voor ongeveer een minuut aan.

Yoga Poses om Migraines te Helpen Genezen

Neerwaartse Hond

Een andere pose die fantastisch is voor migraine patiënten is Neerwaartse Hond. Vaak kan een migraine komen van dichte spieren in de rug, schouders of nek. Je kan je circulatie een boost geven met deze assana, en je rug en schouders strekken om enige spanning los te laten.

Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten op schouderbreedte. Buig je en verplaats je torso voorwaarts tot je lichaam een driehoek vormt. Je handen en voeten moeten stevig op de grond staan. Als je schouders of hamstrings te strak aanvoelen, buig je knieën lichtjes om het makkelijker te maken. Spreid je vingers voor meer evenwicht en plaats je hoofd tussen je bovenarmen. Nu sta je in de Neerwaartse Hond. Voor de beste resultaten, adem diep en laat je hoofd tussen je schouders hangen.

Hoofd naar Knie Houding

Als je aan een migraine lijdt, kan je het moeilijk vinden om uit bed te raken. Gelukkig kan je de hoofd naar Knie Houding beoefenen in je eigen slaapkamer. Je kan zelfs neerliggen tijdens de houding. Om de asana te beoefenen, leg je neer op je rug. Buig zachtjes beide knieën en plaats je voeten op de grond. Hef vervolgens je rechterbeen van de mat en trek je knie naar je borst toe. Indien het helpt kan je je handen gebruiken om je knie op de juiste plaats te houden. Strek langzaamaan je linkerbeen en rust het op de mat. Gebruik je vingertoppen en grijp de tenen van je rechtervoet. Indien mogelijk, probeer je rechterbeen te strekken. Als je niet helemaal kunt strekken, geen zorgen. Zolang je je enkel en kuit voelt rekken, doet deze positie z’n werk. Je ben in de Hoofd naar Knie Houding. Hou deze houding aan voor dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

Brug Houding

Voor migraine patiënten zijn ziektedagen onvermijdelijk. Ziektedagen nemen kan echter stressvol zijn, vooral tijdens drukke periodes. Spijtig genoeg kan je zorgen maken over alles alleen je migraine erger maken. De Brug Houding opent de bost, hart en schouders wat je stress levels en onrust kan verminderen. Om de pose te beoefenen, leg je neer op je rug met je knieën gebogen. Je voetzolen zouden op de grond moeten blijven. Vervolgens ontspan je je armen en laat je ze vallen bij de kanten van je lichaam. Als laatste, plaats je kin tegen je borst en hef je achterwerk en rug van de grond om een brug te vormen. Je bent nu in Brug Houding. Hou deze pose aan voor ongeveer dertig seconden voor je jezelf weer naar de grond laat zakken.

Samenvatting

Indien je een migraine voelt aankomen, hou het tegen met de bovenstaande serie oefeningen. Wanneer je je niet goed voelt is het belangrijk om zo comfortabel mogelijk te blijven. Pik een comfortabele yoga hoodie en een losse trainingsbroek op om te oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *