Yoga Poses om Migraines te Helpen Genezen
Yoga Poses om Migraines te Helpen Genezen
september 12, 2019
Yoga Poses om Je Gewrichten te Versterken
Yoga Poses om Je Gewrichten te Versterken
september 26, 2019

Het gevoel dat je de band met je yoga beoefening verloren bent?

Het gevoel dat je de band met je yoga beoefening verloren bent?

Toen je met yoga begon, leek het best de moeite waard om om vijf uur op te staan om een sessie te doen. Maar na een tijdje kan het beginnen aanvoelen als een karwei. Indien je passie in een last is veranderd, panikeer niet. Er izjn enkele dingen die je kan doen om die passie terug naar de yoga mat te brengen. In dit artikel, kijken we wat je kan doen als het aanvoelt alsof je je band met yoga verloren bent.

Keep Calm and Carry On

Het eerste wat je moet doen indien je de band met je beoefening verloren bent, is kalm blijven en verderdoen. Hoe je je ook voelt op dit moment, het zal beteren. Het zal niet lang duren voorj jij en je beoefening terug zijn zoals voordien. Het ergste dat je kan doen in deze situatie is opgeven, dat zal niets beter maken. Wat je moet doen is doorgaan met je beoefening, maar enkele veranderingen doorvoeren. In plaats van bij je normale routine te blijven, breek enkele regels en verander je routine een beetje. Daag jezelf uit met enkele nieuwe asana’s. Of, hou even op met de asana’s en concentreer je op pranayama en meditatie. Doe een stapje terug van je gewoonlijke routine en laat je lichaam vloeien.

Andere mogelijkheden

Indien voortdoen als normaal geen optie is, zijn hier enkele andere dingen die je kan proberen. Hieronder kijken we naar enkele van deze alternatieven.

Neem een Pauze

Indien nodig, overweeg een break in te lassen. Het is wel belangrijk dat je een tijdslimiet instelt voor jezelf. Als je het te lang laat, vorm je een nieuwe routine en zal je het moeilijker vinden om terug te komen naar je beoefening. De meeste mensen vinden een week de perfecte tijdspanne. Op deze manier zal je lang genoeg hebben om je reguliere routine te onderbreken, maar niet zo lang dat je nooit zal terugkeren.

Verander je Beoefening

Je beoefening veranderen is ook een optie. In plaats van je gewoonlijke reeks of stijl, probeer eens iets anders. Indien je normaal een geleide les doet, probeer eens thuis te oefenen. Als je de juiste materialen hebt, kan thuis beoefening een goed alternatief zijn voor studiosessies.

Daag Jezelf Uit

Indien je je routine vervelend vindt, kan je jezelf uitdagen met enkele nieuwe houdingen. Als je echt wat verandering wil inbrengen, kan je proberen enkele poses van een andere stijl te implementeren. Vertraag het tempo wat met restoratieve yoga als je gewoon bent aan Vinyasa flow. Als je traditionele Hatha gewoon bent, kan je je lichaam wat meer in beweging brengen met een dans yogales. Wat je ook kiest, zorg dat je jezelf uitdaagt.

Verwacht Niet Te Veel

Hoewel het belangrijk is jezelf wat uit te dagen, probeer niet te ver te gaan. Als je een nieuwe stijl probeert, zal je geen expert zijn na één dag. Je zal bijvoorbeeld ook niet meteen voordelen zien uit je nieuwe boefening. Doe rustig aan en verwacht niet te veel te gauw.

Zoek Nieuwe Inspiratiebronnen

Indien je je connectie met yoga verloren bent, kan het helpen wat nieuwe inspiratie te zoeken. Probeer een nieuwe workshop, studio of leraar om een nieuw perspectief te vinden. Indien je een kleinere verandering zoekt, overweeg een nieuw boek te kopen. Dit kan je niet alleen helpen met inspiratie, maar kan je ook helpen ontspannen in de avond.

Doe Onderzoek naar Je Poses

In plaats van je poses te beoefenen, breng wat tijd door met onderzoek. Asana’s begrijpen van een mythisch en therapeutisch perspectief zal je toelaten ze weer te appreciëren.

Het gevoel dat je de band met je yoga beoefening verloren bent?

Doe een Yoga Retraite

Voor je je beoefening opgeeft, overweeg een yoga retraite. Indien het leven te druk is, kan yoga als een karwij aanvoelen. Enkele dagen nemen om jezelf terug te brengen naar de praktijk is misschien al wat je nodig hebt.

Genoeg Slaap Halen

Indien je je connectie kwijt bent, kan een nacht goed doorslapen misschien helpen. Je lichaam probeert je misschien te laten weten dat je rust nodig hebt, dus luister ernaar en kijk hoe je je voelt.

Gebruik Muziek

Als je normaal in stilte oefent, kan het helpen wat muziek te gebruiken! Het moet niets met een te snel tempo zijn, kies simpelweg een stij die bij je beoefening past. Als je restoratieve yoga doet, kan je een relaxerende spa soundtrack kiezen. Doe je vinyasa flow, dan kan je je favoriete dansmuziek opzetten en echt losgaan.

Wees Flexibel

Probeer flexibel te zijn. Indien je af en toe je sessie mist, hoef je niet boos te zijn op jezelf. Als je geen tijd hebt in de ochtend, probeer ’s avonds te oefenen. Zolang je het ergens inpast, maakt het niet uit als je je routine wat verandert.

Vertraag

Misschien moet je je beoefening niet stoppen, maar simpelweg vertragen. Neem tijd om met wat meer bewustzijn te oefenen. Hou je ogen open voor enige aspecten die je misschien miste.

Samenvatting

Voor je je beoefening opgeeft, overweeg waarom je met yoga begon. Leer terug te ademen en maak verbinding met je lichaam op een dieper niveau. Geniet van het gebalanceerde, levendige, goede gevoel dat beoefening met zich meebrengt. Gebruik de tips hierboven om je weer te verbinden met je beoefenening als je eens je passie vond op de yoga mat. Voor je het weet heb je je yoga passie terug. Als je van routine verandert, zorg dat je de juiste materialen hebt voor je begint. In de koudere maanden is het belangrijk je spieren warm te houden. Draag een warme yoga trui om jezelf cosy te houden en enige letsels te vermijden. Als je laagjes draagt, kan je hem altijd uitdoen als het te warm wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *