Het gevoel dat je de band met je yoga beoefening verloren bent?
Het gevoel dat je de band met je yoga beoefening verloren bent?
september 19, 2019
Lachyoga: Kan Je Je Stress Weglachen?
Lachyoga: Kan Je Je Stress Weglachen?
oktober 3, 2019

Yoga Poses om Je Gewrichten te Versterken

Yoga Poses om Je Gewrichten te Versterken

Sterke gewrichten zijn belangrijk. Of je nu het meeste wil halen uit je fitness routine of je probeert problemen met gewrichten te vermijden, is het nuttig je gewrichten te versterken. Gelukkig kan je makkelijk sterke gewrichten bereiken met reguliere yogabeoefening. Bovenop meer flexibiliteit, kan de holistische therapie ook sterkere, duurzamere gewrichten helpen bouwen met enkele simpele houdingen. In dit artikel ontdekken we hoe we onze gewrichten kunnen versterken met yoga. Voor we beginnen kan het handig zijn enkele flexibele yoga leggings om in te oefenen op te pikken.

Kat naar Koehouding

Als je je knieën wil versterken is de Kat naar Koehouding ideaal. Om deze asana te beoefenen, begin op je handen en knieën. Adem diep in en hef je rug naar het plafond toe. Je bent nu in de Kathouding. Terwijl je uitademt, hef je kin omhoog en buig je rug naar de mat toe. Nu sta je in de Koehouding. Hou de positie enkele seconden aan voor je terug gaat naar de Kathouding. Herhaal deze opeenvolging voor enkele minuten terwijl je diep ademt. Bovenop het versterken van je knieën, strekt de Kat naar Koehouding je neck, borst, schouders en onderrug uit. Met dit in gedachten, kan dit mensen met rugpijn en hoofdpijnen helpen.

Neerwaartse Hond

De meesste mensen hebben al wel eens gehoord van de Neerwaartse Hond. Deze houding is een van de meest bekende asana’s aller tijden, en met reden! Bovenop het verbeteren van je bloedsomloop, versterkt deze pose de heupen als je regelmatig oefent. Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten op schouderbreedte. Vervolgens verlaag je je bovenlichaam langzaam naar de mat toe tot je handen op de mat staan. Je lichaam zou nu een driehoek moeten vormen. Aangespannen achterdijbeenspieren kunnen beginnelingen weerhouden de grond aan te raken. Om het iets makkelijker te maken, probeer je knieën lichtjes te buigen tijdens de asana. Plaats vervolgens je hoofd tussen je bovenarmen en sprijd je vingers uit voor meer evenwicht. Nu sta je in de Neerwaartse Hond. Voor de beste resultaten, adem diep en laat je hoofd tussen je schouders hangen.

Zittende Twist

Versterk de heupen met de Zittende Twist, een favoriete houding onder yogis. Daarbovenop helpt de pose de ruggengraat te herlijnen en enige opgebouwde spanning los te laten. Om deze asana te beoefenen, zit neer op je mat met je benen voor je uit. Buig je rechterknie en plaats de zool van je rechtervoet plat op de mat. Buig vervolgens je linkerknie en plaats je linkervoet onder je rechterbeen. Indien je kan, plaats je linkerhiel tegen je rechterbil. Plaats je rechterhandpalm op de mat net achter je rechterbil. Plaats als laatste je linker elleboog aan de buitenkant van je rechterknie. Je bent nu in de Zittende Twist. Met elke ademhaling, twist je bovenlichaam een iets verder om de rekking verdiepen. Hou deze houding voor dertig seconden aan voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Yoga Poses om Je Gewrichten te Versterken

Brug Houding

De Brug Houding versterkt de heupen, knieën en schouders en is dus ideaal voor zij die hopen deze belangrijke gewrichten te versterken. Daarbovenop helpt de houding je bloedsomloop door een tourniquet effect te creëren. Terwijl je buigt, helpt de pose je lichaam lichtjes samen te buigen en als je de stretch loslaat, vloeit er vers bloed doorheen je lichaam om je systeem te reinigen. Om de pose te beoefenen, leg je neer op je rug met je knieën gebogen. Vervolgens ontspan je je armen en laat je ze vallen bij de kanten van je lichaam. Als laatste, plaats je kin tegen je borst en hef je achterwerk en rug van de grond om een brug te vormen. Je bent nu in Brug Houding. Hou deze pose aan voor ongeveer dertig seconden voor je jezelf weer naar de grond laat zakken.

Berghouding

De Berghouding haalt de heupen aan en is geschikt om kracht en flexibiliteit te verbeteren. Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten op schouderbreedte. Verdeel je gewicht over je voeten, en verzeker jezelf ervan dat je je zwaartepunt niet naar achteren of naar voren beweegt. Vervolgens haal je je heupen aan en beweeg je je staartbeentje naar voren. Hou je benen recht maar zorg dat je knieën niet op slot gaan. Vervolgens, haal diep adem en strek je ruggengraat zo ver mogelijk uit. Terwijl je uitademt, haal je schouder naar beneden en terug en reik je vingertoppen naar de vloer. Op je volgende inademing, breng je armen omhoog en reik naar boven met je vingertoppen. Uiteindelijk breng je de palmen van je handen samen terwijl je je armen naar boven uitstrekt. Nu sta je in de Berghouding. Hou deze dertig seconden aan terwijl je diep inademt.

Halve Kikkerhouding

Strek de scheenbenen, enkels en dijen uit met de Halve Kikkerhouding om de gewrichten in je onderlichaam te versterken. Om deze asana te beoefenen, begin op je buik. Vervolgens, buig je ellebogen en steun jezelf op je voorarmen. Je voorarmen zouden nu parallel met elkaar moeten zijn. Draai je linkerarm tot je vingers voorwaarts naar de linkerhoek van je mat wijzen. Buig je linkerknie, reik voorzichtig met je linkerarm naar achteren om je linkervoet te grijpen. Om de strekking te vergroten, trek je voet in naar je bips toe. Je bent nu in de Halve Kikkerhouding Hou deze houding aan voor dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

Samenvatting

Of je al zwaktes ervaart of je ze probeert te vermijden, oefen deze houdingen om je gewrichten te versterken. Indien je een beginner bent met yoga, is het misschien een goed idee om een lokale les bij te wonen. Daar kan een ervaren instructeur je de beste manier tonen om te oefenen. Dit zal je helpen de beste resultaten te halen, maar ook om onnodige verrekingen en verstuikingen te vermijden. Voor je naar je lokale yoga les gaat, overweeg een yoga tas om al je spullen mee te nemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *