Yoga migraine
Yoga poses tegen migraine
december 19, 2018
Yoga Face
Wat is gezichtsyoga?
januari 18, 2019

Yoga poses gebaseerd op dieren

yoga poses emulate animals

Als je een regelmatige yoga go-er bent, heb je waarschijnlijk gemerkt dat veel van de poses dierennamen hebben. Dit komt omdat de eerste yogi’s beïnvloed werden door de natuurlijke wereld om hen heen – inclusief dieren. Door de vorm van het dier na te bootsen, zijn yogahoudingen met een dierlijk thema ideaal voor jongere beoefenaars. Omdat veel van deze poses eenvoudig te beoefenen zijn, zijn ze een geweldige manier om je kleintjes kennis te laten maken met yoga. Voordat je begint, zorg ervoor dat je wat yogakleding voor kinderen meeneemt. In dit artikel verkennen we yogaposes gebaseerd op dieren.

Dolfijn pose

Dolfijn pose is gemaakt om de spijsvertering te reguleren en de core te versterken. Om de asana te beoefenen, ga op handen en voeten staan. Plaats je knieën direct onder je heupen, breng je onderarmen naar de grond en houd je schouders boven je handen. Eenmaal in positie, breng je je handpalmen bij elkaar en houd je je onderarmen op de vloer. Krul vervolgens je tenen en til je knieën langzaam van de grond weg. Verleng je stuitje en til je billen naar het plafond. Je lichaam zou nu een omgekeerde ‘V’-vorm moeten vormen. In dit stadium moeten jongere beoefenaars hun knieën licht gebogen houden. Door je onderarmen in de vloer te duwen, beweeg je je schouderbladen en trek je ze naar je rug toe. Laat in deze positie je hoofd niet hangen, maar ondersteun het tussen je bovenarmen. Je bent in Dolfijn pose. Houd de asana ongeveer 30 seconden vast voor het beste resultaat.

Cobra pose

Cobra pose stimuleert de bloedsomloop en stimuleert het hart. Bij vrouwen kan de houding ook de menstruele onregelmatigheden verbeteren. Om de asana te beoefenen, ga je op je buik liggen. Strek je benen uit en houd de toppen van je voeten op de mat. Plaats vervolgens je handen onder je schouders. Trek je ellebogen zachtjes terug naar je lichaam terwijl je je dijen en de toppen van je voeten in de grond drukt. Blijf in deze positie voor een paar seconden en vergeet niet diep te ademen. Wanneer je er klaar voor bent, strek je beide armen om je borst van de grond te tillen. Druk tot slot je staartbeen stevig tegen de vloer en laat je de billen werken. Je bent in Cobra pose. Voor het beste resultaat moet je je schouderbladen naar je rug trekken en de rek gelijkmatig over de wervelkolom verdelen. Houd de houding ongeveer 30 seconden vast voordat je je weer ontspant.

Kat en koe pose

Kat en koe pose rekt de spieren in de boven- en onderrug uit om de opgebouwde spanning te verdrijven. Bij regelmatig gebruik kan de asana hoofdpijn, migraine en rugpijn voorkomen. Om de asana te beoefenen, ga je op handen en voeten staan. Zorg ervoor dat je polsen zijn uitgelijnd met je schouders en je knieën zijn uitgelijnd met je heupen. Adem vervolgens diep in en buig je rug naar de grond. Je bent in Koe pose. Houd de houding ongeveer 5 ademhalingen vast voordat je naar de volgende fase gaat. Bij de vijfde uitademing moet je je kin tegen je borstkas steken en je rug naar het plafond buigen. Je bent in Kat pose. Houd de asana ongeveer 5 ademhalingen vast voordat je herhaalt.

yoga poses emulate animals

Neerwaartse hond

Een van de meest bekende houdingen, de Neerwaartse hond heeft een aantal grote voordelen. Om de asana te oefenen, moet je rechtop je yogamat gaan staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig in de taille en laat je torso langzaam zakken in de richting van de mat totdat je lichaam een driehoek vormt. Je handen en voeten moeten nu stevig op de grond staan. Als je schouders of hamstrings te strak aanvoelen voor de houding, probeer dan je knieën te buigen om de pose gemakkelijker te maken. Spreid je vingers voor extra balans en beweeg je hoofd naar voren totdat het tussen je bovenarmen zit. Je bent nu in Neerwaartse hond. Houd de houding 30 seconden vast terwijl je diep ademhaalt.

Halve kikker pose

Ondersteunde Halve kikker pose is ontworpen om de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam te voorzien van vers, zuurstofrijk bloed. Om de Halve kikker pose te oefenen, ga je op je buik liggen. Leg vervolgens je handen op elkaar en leg ze met de handpalmen op de mat. Laat je hoofd zakken en laat het op de achterkant van je handen rusten. Buig je rechterknie op ongeveer 90 graden en breng je been naar buiten totdat het in lijn is met je heup. Je bent in de Halve kikker pose. Als deze pose ongemakkelijk aanvoelt, probeer dan je been op een kussen of deken te leggen voor ondersteuning. Om de rek te vergroten, breng je je knie omhoog naar je oksel. Houd de asana 30 seconden vast voordat je van kant wisselt.

Halve tijger pose

Net als de halve kikkerpose is de halve tijgerpose ontworpen om de bloedsomloop te stimuleren. Daarnaast rekt de houding de enkels, kuiten en voeten uit om spanningen te verwijderen. Vanuit de vorige asana, ga naar een plank positie. Je schouders moeten over je polsen rusten en je lichaam moet een rechte lijn vormen. Om het evenwicht te bewaren, spreidt je je vingers uit elkaar en drukt je je handpalmen in de mat. Engageer je buikspieren en breng je rechterknie tegen je borst. Til tot slot je maag op en laat je linker hiel dichter opj de mat vallen. Je bent in de Halve Tijger pose. Houd de asana 30 seconden vast vooraleer je hem aan de andere kant herhaalt.

Gedraaide hagedis

Gedraaide hagedis is speciaal ontworpen om de buikorganen te verstevigen en hun functie te verbeteren. Daarnaast opent de houding de heupen en borstkas en verhoogt de flexibiliteit in het hele lichaam. Om de asana te oefenen, begin je in een lage lunge met je rechterknie gebogen. Leg vervolgens je linkerhand op de vloer onder je schouder. Hef je rechterarm boven je hoofd en draai hem naar links, draai je hoofd om achter je te kijken. Je bent in Gedraaide hagedis. Houd de asana 30 seconden vast voordat je hem aan de andere kant herhaalt.

Samenvatting

De yogahoudingen die dieren nabootsen zijn ideaal voor yogi’s van alle leeftijden, maar vooral voor kinderen die op zoek zijn naar een goede start. Voordat je gaat oefenen, zorg ervoor dat je een goede kwaliteit yogamat en een aantal comfortabele yoga broeken gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *