yoga poses emulate animals
Yoga poses gebaseerd op dieren
januari 10, 2019
Yoga men strength
Hoe mannen kracht kunnen opbouwen met yoga
januari 24, 2019

Wat is gezichtsyoga?

Yoga Face

Naarmate we ouder worden, gaan velen van ons op zoek naar manieren om onze huid er jonger uit te laten zien. Terwijl dure schoonheidsproducten of cosmetische chirurgie voor sommigen een optie zijn, geven anderen er de voorkeur aan om deze dure oplossingen te vermijden. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en goedkope manier om je huid te behandelen, kan gezichtsyoga de perfecte oplossing zijn. Volgens yogadeskundigen kan de oefening worden gebruikt om je gezicht te modelleren, je wangen te liften en de rimpels te minimaliseren. Beter nog, alles wat je nodig hebt om te beginnen is comfortabele yoga kleding. In dit artikel gaan we dieper in op gezichtsyoga.

Wat is gezichtsyoga?

Gezichtsyoga is exact wat de naam al doet vermoeden – yoga voor je gezicht! De praktijk bestaat uit eenvoudige oefeningen die je gezicht kunnen modelleren en gladstrijken zodat je er jonger uitziet. Voor de beste resultaten moeten de oefeningen dagelijks worden gedaan. Als je al yoga beoefent, neem de oefeningen dan op in je normale routine. Je kunt ook gezichtsyoga beoefenen terwijl je ’s avonds tv kijkt, of zelfs tijdens de lunchpauze!

De oefeningen

Hieronder verkennen we enkele van de meest populaire oefeningen.

X en O pose

X en O pose versterkt de wangen en de kaakspieren om je gezicht er strakker uit te laten zien en te trimmen. Daarnaast kunnen de oefeningen helpen om vet te verbranden bij regelmatig gebruik. Om de houding te oefenen, strek je je nek en ontspan je gezicht. Mond de letters X en O zodat je kaak, wang en lippen allemaal in beweging zijn. Herhaal elke letter 10 keer voor het beste resultaat.

Vis gezicht pose

Vis gezicht pose ook maakt de wangen en kaken sterker. Daarnaast helpt de oefening om je lippen er voller uit te laten zien. Om de pose te oefenen, sluit je de mond en trek je de wangen naar binnen om een visgezicht te creëren. Probeer tot slot te glimlachen terwijl je de pose vasthoudt. Je bent in Visgezicht pose. Houd de houding ongeveer 15 seconden vast voordat je de oefening herhaalt. Voor het beste resultaat moet je de houding minstens 5 keer per dag oefenen.

Saxofoon cheeks pose

Saxofoon cheeks pose is een andere favoriet om het gezicht te tonifiëren. Om de pose te oefenen, haal diep adem door de mond en adem uit je linkerwang. Houd de lucht ongeveer 5 seconden vast voordat je de lucht naar je rechterwang brengt. Je bent in Saxofoon cheeks pose. Herhaal dit proces ongeveer 10 keer voor de beste resultaten.

Poppetje gezicht pose

Vaak beschreven als een natuurlijk alternatief voor botox, Poppetje gezicht pose tonifieert het hele gezicht om verslapte huid, rimpels en losse wangen te voorkomen. Om de houding te oefenen, leg je de punt van je vingers in je glimlachlijnen. Blijf glimlachen en gebruik je vingers om je wangen omhoog te duwen. Je bent in Poppetje gezicht pose. Houd de pose ongeveer 30 seconden vast voordat je je gezicht ontspant en je vingers verwijdert.

Plafond pose

Plafond pose kan helpen om een meer prominente kaaklijn en hoge jukbeenderen te krijgen. Om de pose te oefenen, moet je naar het plafond kijken en je lippen tuiten alsof je op het punt staat om te kussen. Je bent in Plafond pose. Houd de houding 5 seconden vast voordat je de oefening herhaalt. Om de spieren in je nek te versterken, steek je je tong uit terwijl je omhoog kijkt. Voor het beste resultaat moet je terugkeren naar een neutrale positie voordat je de oefening herhaalt.

Satchmo pose

Bij regelmatig gebruik kan Satchmo pose een dubbele kin verwijderen. Een yoga mat heb je niet nodig. Om de oefening te oefenen, moet je je hoofd kantelen en je rechteroor naar je rechterschouder brengen. Je bent in Satchmo pose. Houd de oefening een paar seconden vast voordat je de oefening aan de linkerkant herhaalt. Voor nog betere resultaten, probeer je je nek in de richting van de klok tussen de rekoefeningen door te rollen.

Yoga Face

De Joker

Door de aandacht te richten op de spieren naast de mond, kan de Joker de verschijning van glimlachlijnen minimaliseren. Om de oefening te oefenen, gebruikt je je middel- en wijsvingers om op de neusplooi te drukken. Vervolgens glimlach je zonder je ogen te rimpelen. Je bent in de Joker. Houd de houding een paar seconden vast voordat je de oefening 5-10 keer herhaalt.

De Snarl

Om de Snarl te oefenen, duw je je duimen op de nasolabiale lijnen terwijl je je wenkbrauwspieren met je wijsvingers aanraakt. Gebruik de spieren op de bovenlip en rond de neus om je bovenlip op te tillen. Je bent in de Snarl. Houd de houding ongeveer 10 seconden vast voordat je de oefening herhaalt. Vermijd indien mogelijk het gebruik van je wenkbrauwspieren. Hierdoor kan de oefening zich richten op de spieren rond de mond.

Gemakkelijke kraai

Gemakkelijk te oefenen, ontworpen om het uiterlijk van de kraaienpootjes te minimaliseren. Om de oefening te gebruiken, duw je je middelste en wijsvinger naar de hoeken van je oog. Tot slot, knipoog je zonder rimpelende huid rond je ogen. Je bent in Gemakkelijke Kraai. Als je een lichte trek rond je ogen voelt, raak niet in paniek! Dit betekent dat de oefening werkt. Herhaal de oefening 10 keer per dag voor het beste resultaat.

Oogopenende verrekijker

Om de oogopenende verrekijker te gebruiken, maak je een beker met je wijsvingers en duim rond de wenkbrauw, de wang en over het gezicht. Deze positie moet lijken op een verrekijker. Til tot slot de wenkbrauwen op zonder het voorhoofd te rimpelen. Je bent in oogopenende verrekijker. Voor het beste resultaat oefen je 5-10 keer per dag.

Hartvormige doos

Ontworpen om rimpels tussen de ogen te verwijderen, is de hartvormige doos een favoriet bij gezichtsyoga. Om de oefening te oefenen, moet je je wijsvinger naar de bovenkant van je voorhoofd drukken. Je middelvinger moet de wenkbrauw naar de ogen duwen, naar beneden en naar buiten. Je duimen moeten op je wangen rusten. Til tot slot je wangspieren op. Je zit in een hartvormige doos. Herhaal de oefening 10 keer voor het beste resultaat.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een natuurlijk alternatief voor botox, beoefen dan de bovenstaande gezichtposes. Omdat er geen speciale uitrusting nodig is, kun je een jonger gezicht bereiken zonder in je portemonnee te tatsen. Alles wat je nodig hebt is een flexibele yoga top die je bewegingen niet beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *