Yoga Face
Wat is gezichtsyoga?
januari 18, 2019
yoga knees safe
Hoe houd je je knieën veilig tijdens yoga?
januari 31, 2019

Hoe mannen kracht kunnen opbouwen met yoga

Yoga men strength

Ongeacht je leeftijd, een sterk lichaam is belangrijk. Als je fysiek zwak bent, zal je uithoudingsvermogen, zenuwstabiliteit en immuniteit in gevaar komen. Als gevolg daarvan kunnen fysieke taken stressvol en vermoeiend worden. Met dit in gedachten ziet een sterk lichaam er niet alleen geweldig uit, maar het voelt ook geweldig aan! Als je op zoek bent naar een natuurlijke en praktische manier om kracht op te bouwen, is yoga een geweldige optie. In dit artikel onderzoeken we hoe mannen kracht kunnen opbouwen met yoga. Voordat je aan de slag gaat, zorg ervoor dat je heren yoga kleding bij hebt: een t-shirt en een korte broek.

Wat is lichaamskracht?

Lichaamskracht is het vermogen om een kracht uit te oefenen op een extern voorwerp. Dit object hoeft niet per se zwaar te zijn, maar hoe meer gewicht je kunt tillen, hoe meer kracht je hebt. Een ander ding dat telt is de intensiteit waarmee je kracht kunt uitoefenen. Daarnaast wordt lichaamskracht gebruikt om een externe kracht tegen te gaan en te weerstaan. Niet alleen maakt voldoende kracht je leven makkelijker, maar het is ook goed voor je algehele gezondheid.

Yoga voor lichaamskracht

Als je nadenkt over manieren om lichaamskracht op te bouwen, is het onwaarschijnlijk dat yoga opduikt. Gewoonlijk associëren de meeste mensen gewichtheffen met het opbouwen van kracht en yoga met flexibiliteit. Nochtans, kan yoga in feite allebei doen. In plaats van externe objecten zoals halters te gebruiken, gebruikt yoga je lichaamsgewicht om de spieren te versterken. Beter nog, het opbouwen van kracht met yoga zal ook je spierflexibiliteit verbeteren. Dit zal je helpen om de blessures te voorkomen die vaak geassocieerd worden met het opbouwen van kracht. Omdat yoga je lichaamsgewicht gebruikt om kracht op te bouwen, is er geen externe apparatuur nodig. Dit is geweldig voor mensen met een budget of die het moeilijk vinden om naar de sportschool te gaan.

Yoga Poses voor de kracht van het bovenlichaam

Boot Pose

Om Boot Pose te oefenen, ga je op de grond zitten met je benen gestrekt. Plaats vervolgens je handen op de grond achter je heupen, met je vingertoppen naar je voeten gericht. Druk je handpalmen stevig in de grond terwijl je je armen versterkt. Houd je rug recht, leun zachtjes achterover en til je voeten van de grond. Je schenen moeten nu evenwijdig aan de vloer zijn. Als je je borst optilt, moet je de voorkant van je romp verlengen. Tot slot, reik beide armen naar voren totdat ze in lijn liggen met je schouders. Je bent in Boot Pose. Houd de houding 30 seconden vast terwijl je diep ademhaalt. Voor het beste resultaat, probeer je kin in je borst te trekken. Deze actie brengt de basis van de schedel weg van de nek, waardoor het lichaam een diepere stretch heeft.

Sprinkhaan Pose

Om Sprinkhaan Pose te oefenen, ga je eerst op je buik liggen. Hef vervolgens je hoofd van de mat en trek het naar achteren, terwijl je je rug buigt. Til je benen van de grond terwijl je je armen optilt, zodat ze parallel aan de mat liggen. Ten slotte, trek je schouders en heupen aan om de stabiliteit te behouden. Je bent in Sprinkhaan Pose. Houd de houding 30 seconden lang vast terwijl je diep ademhaalt. Bij regelmatig gebruik versterkt deze asana het bovenlichaam en verlicht het ook de spanning in de rug.

Kraan Pose

Deze arm balancerende asana versterkt de buikspieren en polsen. Om Kraan Pose te beoefenen, begin je in een gehurkte positie. Buig vervolgens je romp naar voren en plaats je handen tussen je dijen. Als je er klaar voor bent, druk je je handpalmen in de mat en til je voeten langzaam van de vloer. Je bent in Kraan Pose. Houd de houding ongeveer 30 seconden vast voordat je je voeten weer naar beneden laat zakken naar de mat.

Yoga men strength

Achthoek Pose

Achthoek Pose versterkt het bovenlichaam en helpt je om je balans te vinden. Daarnaast versterkt de houding de onder- en bovenrug. Om de asana te oefenen, terk je een gemakkelijke yoga broek aan en begin je met je benen gestrekt voor je uit te zitten. Breng je rechterknie in je borstkas en breng vervolgens je rechterarm naar de binnenkant van je gebogen been. Gebruik beide handen om je rechtervoet vast te houden en de onderkant van je knie achter je rechterschouder te bewegen. Haak je been zo stevig mogelijk achter je schouder voordat je verder gaat. Plaats vervolgens je handen op de grond aan weerszijden van je heupen. Om het evenwicht te bewaren, moet je je vingers uit elkaar spreiden en je borst omhoog houden. Wanneer je stabiel bent, til je je linkerbeen op en kruis je linker enkel over je rechter. Buig je ellebogen 90 graden en buig je romp naar voren. Houd je benen samengeknepen en verleng ze tot ze recht zijn. Je bent in de Achthoek Pose. Houd de asana 30 seconden vast voordat je hem aan de andere kant herhaalt.

Poses om het onderlichaam te versterken

Stoel Pose

Stoel Pose bouwt kracht en stabiliteit in de benen en buikspieren. Om de asana te beoefenen, ga je rechtop staan met je grote tenen die elkaar raken. Haal diep adem, til je armen boven je hoofd en richt je vingertoppen naar het plafond. Trek zowel je schouders naar achteren terwijl je je nek verlengt. Terwijl je uitademt, buig je je knieën en begin je je billen naar beneden en naar achteren te laten zakken, net als wanneer je op een stoel zou zitten. In dit stadium is het belangrijk om je knieën niet voorbij je tenen te laten reiken. Elke keer als je inademt, moet je je ruggengraat iets langer maken. Bij elke uitademing moet je de rek verdiepen door je billen verder naar de vloer te laten zakken. Je bent in Stoel Pose. Voor de beste resultaten, vergeet niet om je buikspieren geëngageerd te houden en ervoor te zorgen dat je dijen elkaar overal raken. Houd de houding 30 seconden vast terwijl je diep ademhaalt.

Grote Teen Pose

Grote Teen Pose helpt om de hamstrings te rekken en te versterken. Om de asana te beoefenen, begin je met rechtop te staan. Buig vervolgens in de taille en laat je torso naar de mat toe zakken. Indien mogelijk, raak je handen op je grote tenen aan. Als je niet kunt reiken, raak dan niet in paniek! In plaats daarvan rust je je handen op je schenen. Je bent in een Grote Teen Pose. Houd de asana ongeveer 1 minuut vast voor het beste resultaat. Bij regelmatig gebruik zal de houding ook de knieën, tenen en enkels versterken.

Driehoekspose

Om Driehoekspose te oefenen, begin je met je voeten uit elkaar te staan. Breng je armen naar buiten tot ze in lijn zijn met je schouders. Draai je rechtervoet 90 graden uit en je linkervoet 45 graden. Engageer je quadriceps, buig naar de zijkant over je rechterbeen. Voor steun, plaats je rechterhand op je enkel, scheenbeen of knie. Til tot slot je linkerarm naar het plafond en kijk naar je vingertoppen. Je bent in Driehoekspose. Houd de asana 30 seconden vast voordat je de asana aan de andere kant herhaalt.

Duif Pose

Om Duif Pose te oefenen, ga je rechtop op je mat staan. Vervolgens draai je je in de taille en laat je de romp naar de grond zakken tot je lichaam een driehoek vormt. Verleng vanuit deze positie je rechterbeen terug achter je. Breng je rechterknie naar je rechterpols en beweeg je voet om je linkerpols aan te raken. In dit stadium moet je scheenbeen loodrecht op de voorrand van je mat staan. Je bent in Duif Pose. Houd de asana ongeveer 30 seconden vast alvorens van kant te wisselen.

Samenvatting

Of je nu op zoek bent naar kracht voor de gezondheid of om esthetische redenen, oefen de bovenstaande houdingen om je doel te bereiken. Als je thuis oefent, zorg er dan voor dat je de juiste uitrusting hebt voordat je begint. Om blessures te voorkomen, oefen je altijd op een yogamat van goede kwaliteit en draag je een geschikte yogashort voor mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *