Yoga Stretching
Spieren stretchen met yoga
oktober 11, 2018
Yoga pranayama
Wat zijn Pranayama’s in yoga?
oktober 23, 2018

Yoga met familie

Yoga family

In de drukte van het moderne leven is moeilijk geworden voor moderne gezinnen om samen nog quality-time door te brengen. Tussen school, werk, maaltijden en naschoolse activiteiten kan je je best een beetje verloren voelen. Om dit probleem tegen te gaan, is het belangrijk om een activiteit te vinden waarvan het hele gezin samen kan genieten, zonder dat het teveel kostbare tijd voor jezelf verliest. Gezinsyoga kan hierop het antwoord zijn. Met de alternatieve geneeswijze die de laatste jaren furore maakte, kunnen de voordelen van familieyoga wel eens gigantisch zijn – niet alleen voor de volwassenen, maar ook voor de kleintjes van het gezin. De houdingen bieden niet alleen tal van gezondheidsvoordelen, maar ze kunnen ook dienen als een manier om het gezin weer bij elkaar te brengen, en deel te nemen aan een activiteit die iedereen leuk vindt. In dit artikel gaan we gezinsyoga meer in detail bespreken, we kijken we naar de verschillende voordelen van de technieken en bespreken we een reeks yoga poses voor gezinnen, die ideaal zijn voor beginners.

Voordelen van familieyoga

Minimale voorbereiding

Met een minimale hoeveelheid aan benodigdheden en ruimte kan je haast overal gezinsyoga beoefenen. Hoewel er in je regio verschillende klassen beschikbaar zijn kan je ook in het comfort van je eigen huis een paar houdingen inoefenen – een veel beter gebruik van tijd dan een avondje googelen of voor de televisie zitten. Voor de meerderheid van de houdingen is een minimale uitrusting vereist; het is echter verstandig om ervoor te zorgen dat je comfortabele yoga kleding hebt, gewoon om ervoor te zorgen dat poses zo gemakkelijk mogelijk gaan. Als je op zoek bent naar een yoga top van goede kwaliteit, raden we het Amy t-shirt met korte mouwen van Ana Heart aan

Het belang van familietijd

Als kind leren we vaak van het gedrag dat onze ouders vertonen. Met dit in gedachten kan gezinsyoga de perfecte manier zijn om ervoor te zorgen dat je kleintje opgroeit, al wetende wat belangrijk is in het leven. Door de beoefening van yoga zullen je kinderen leren prioriteiten te stellen in mentale en fysieke gezondheid, en het belang van tijd doorbrengen met het gezin waarderen.

Samen leren

Tegenwoordig is er weinig gelegenheid voor ouders om samen met hun kinderen te leren; meestal is het de verantwoordelijkheid van de ouders om les te geven. Door aan gezinsyoga te doen krijgen ouders de kans om samen met hun kinderen te leren en soms zelfs van hen. Hoewel de dagelijkse ouder-kind-dynamiek belangrijk is, kan het geweldig zijn om je kleintjes een kans te geven om te beseffen dat je in sommige opzichten net bent zoals zij.

Relaxeren en plezier maken

Yoga met familie biedt mensen de kans om te ontspannen en plezier te hebben. Vaak lijken de jaren besteed aan het opvoeden van jonge kinderen een beetje zwaar; en maak je grote opofferingen om je kinderen zo gelukkig mogelijk te maken, dus kan het geweldig zijn om af en toe een time-out te nemen om je eens helemaal te laten gaan. Gezinsyoga moedigt gezinnen aan om te lachen en met elkaar te spelen, waardoor ouders de kans krijgen om met hun kleintjes om te gaan zonder zich zorgen te hoeven maken om totale controle te hebben.

Schakel technologie uit

In een wereld die overspoeld wordt door moderne technologie, kan gezinsyoga een geweldige manier zijn om kinderen weg te krijgen van het televisiescherm. Laten zien aan je kinderen dat samen aan een activiteit deelnemen belangrijk is, kan hen laten inzien hoe belangrijk quality-time is.

Yoga family

Simpele poses

De kiezelsteen op de rots

Hoewel deze pose verschillende namen heeft, wordt de Kiezelsteen op de rots veelvuldig gebruikt in yogasessies over de hele wereld. Om te beginnen, ga je in kindhouding zitten. Vanaf dat moment kan je kleintje voorzichtig op je rug klimmen en zich laten vallen in een knielende houding. Als het eenmaal comfortabel is, kan je je kind kindhouding brengen. Je bevindt je in de Kiezelsteen op de rots pose. Houd de houding voor maximaal 10 ademhalingen vast voordat je kind langzaam weer naar beneden klimt. Deze houding zorgt niet alleen voor een grote stretch voor de volwassene, maar stelt je kind ook in staat om zich veilig en geborgen te voelen. Om ervoor te zorgen dat zowel jij als je kind maximale flexibiliteit hebben voor de pose, overweeg je best om een paar ademende yoga broeken te kopen. Voor een hoogwaardig, comfortabel ontwerp, raden we de Ana Heart, Love Wrap Leggings aan.

Baby Kat op Mama Kat

Net als bij de vorige pose, brengt Baby Kat op Mama Kat je kind in evenwicht op je rug. Als je Kiezelsteen op de rots al onder de knie hebt, begin dan in dezelfde positie. Vanaf deze positie ga je langzaam op handen en voeten staan en zorg je ervoor dat je kind op je rug blijft liggen terwijl je dit doet. Om deze familieyoga een beetje leuker te maken, kan Mama Kat proberen om wat Kat/Koe-bewegingen te doen, door haar rug te buigen en te ronden. Dit is geweldig voor een diepere stretch voor de volwassene, maar het kan ook een leuke uitdaging zijn voor je kleintje terwijl ze proberen in balans te blijven!

De Dubbele Boot

Naast het verbeteren van het evenwicht tussen jezelf en je kind, moedigt de Dubbel Boot de ouders en het kind aan om samen te werken. Om te beginnen ga je op de grond zitten en zorg ervoor dat je tegenover elkaar staat. Als je in deze positie bent, houd je elkaars handen vast en breng je je voetzolen voorzichtig tegen elkaar, zodat je beiden op je zitvlak balanceert. Afhankelijk van hoe groot het bootje is, begin je benen te strekken; als je kind een stuk kleiner is dan jij, kan het makkelijker zijn om je eigen benen gebogen te houden terwijl die van je kind gestrekt zijn. Je bevindt je in de Dubbele Boot pose. Houd de houding ongeveer 10 ademhalingen vast voordat je je benen langzaam naar de grond terugbrengt.

Samenvatting

Of je nu geïnteresseerd bent in het verbeteren van je fysiek of gezinsdynamiek, gezinsyoga is een geweldige manier om hier mee te helpen. Met de vele voordelen die de praktijk biedt, kun je er zeker van zijn dat je zowel de mentale als de fysieke gezondheid van je gezin verbetert, naast het feit dat je het belang van quality-time onderstreept. Om ervoor te zorgen dat jij en je kleintjes tijdens de sessie ondersteund blijven, is het een goed idee om een goede yogamat aan te schaffen. Voor een comfortabele oplossing adviseren we de Empowering Yoga Mat van Ana Heart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *