Yoga holiday
Het beoefenen van yoga op vakantie
augustus 14, 2018
yoga couple
Yoga voor koppels: samen yoga doen
augustus 30, 2018

Yoga kan helpen om gezondheidsproblemen te genezen

Yoga healing

Het is geen geheim dat yoga verscheidene gezondheidsproblemen kan genezen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat degenen die regelmatig aan yoga doen gezonder en langer leven dan degenen die dat niet doen. Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om yoga te gebruiken voor een algemene goede gezondheid, wenden veel mensen zich tot de holistische praktijk om verlichting te vinden van chronische aandoeningen zoals diabetes, rugpijn en zelfs astma.

In dit artikel geven we een aantal voordelen van yoga als het gaat om aanhoudende, chronische gezondheidsproblemen.

Voordat je begint, is het een goed idee om je te voorzien van een goede yoga uitrusting: een yogamat en een yoga t-shirt dat je voldoende ruimte geeft om in te bewegen. Astmalijders kunnen namelijk baat hebben bij ruimzittende kleding.

Astma

Astma is slechts een van de gezondheidsproblemen waar je met yoga wat aan kan doen. Hoewel een inhalator aanvallen kan behandelen wanneer deze zich voordoen, zorgt regelmatige yogabeoefening ervoor dat de ziekte uitgesteld wordt.

Voor natuurlijke verlichting van astma raden veel huisartsen een lichte vorm van training aan. Mensen die aan deze aandoening lijden, kunnen echter vele soorten lichamelijke activiteit moeilijk of zelfs onmogelijk vinden, vooral als hun astma door zware inspanning wordt veroorzaakt. In tegenstelling tot de meeste fysieke activiteiten, impliceert yoga een minimum aan beweging. Yoga richt zich in plaats daarvan op het langzame rekken en op ademhalingsoefeningen. Daardoor is yoga ongelooflijk populair bij astmapatiënten. Beter nog, onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig oefenen de longfunctie drastisch kan verbeteren en astmasymptomen kan verminderen.

Suikerziekte

Diabetes is een van de belangrijkste ongeneeslijke gezondheidsproblemen in het VK. Hoewel het vaak met medicatie onder controle kan worden gehouden, is er momenteel geen remedie voor de ziekte. Helaas kan yoga de insulineresistentie niet op magische wijze genezen. Regelmatig trainen kan echter helpen om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Hierdoor wenden mensen wereldwijd zich tot yoga voor een betere en gezondere conditie te krijgen.

Het is algemeen bekend dat yoga stressniveaus kan verminderen, de flexibiliteit kan verhogen en de bloeddruk kan verlagen. Deskundigen zijn van mening dat deze voordelen van cruciaal belang zijn bij het beheer van diabetes, waardoor de holistische praktijk zeer geschikt is voor diabetespatiënten van alle leeftijden. Bovendien wordt aangenomen dat de reguliere praktijk andere gerelateerde gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen voorkomt. Kom nog meer in harmonie met je lichaam met onze love tuner, te vinden in onze prachtige yoga sieraden collectie.

Yoga healing

Spijsverteringsproblemen

Het lijdt geen twijfel dat spijsverteringsproblemen worden verergerd door stress. Of je nu last hebt van prikkelbare darmsyndroom, maagzweren, of je bent gewoon een beetje opgeblazen, het regelmatig beoefenen van yoga kan helpen om onaangename symptomen te verlichten. Zoals bij elke oefening kan je ook met de bewegingen van yoga de constipatie verlichten. Bepaalde houdingen kunnen voedsel en afvalproducten helpen om sneller door je systeem te laten gaan en bieden een milde verlichting voor het ongemak dat gepaard gaat met constipatie en een opgeblazen gevoel.

Als je elke ochtend minstens 20 minuten aan yoga doet kan dat de gastro-intestinale bloedsomloop voor de rest van de dag verbeteren. Dit vermindert niet alleen gas, maar het helpt het lichaam ook om voedsel beter te absorberen, waardoor individuen een hogere voedingswaarde van hun maaltijden krijgen. De meeste yogahoudingen bevatten ritmische ademhaling; dit ontspant lichaam en geest, waardoor je de rest van je dag stressvrij kunt doorgaan. Eenvoudig gezegd zorgt minder stress voor een beter spijsverteringsstelsel.

Studies hebben aangetoond dat de voordelen van yoga op het spijsverteringsstelsel vergelijkbaar zijn met die van een lichaamsmassage. Door uit te rekken en de darmen te verplaatsen, worden voedsel en afvalstoffen aangemoedigd om sneller te bewegen, waardoor verlichting op lange termijn wordt geboden voor een opgeblazen gevoel en bijbehorende symptomen.

Migraine

In het VK wordt aangenomen dat meer dan zes miljoen mensen aan migraine lijden. Hoewel een groot aantal factoren een migraine kunnen veroorzaken, worden ze meestal veroorzaakt doordat er niet genoeg bloed aan de hersenen kan stromen. Voor dit soort migraine kunnen bepaalde asanas verlichting bieden tegen de onplezierige symptomen. Sterker nog, regelmatig aan yoga doen kan ervoor zorgen dat het lang zal duren voordat je last krijgt van migraine aanvallen.

Uit een recente studie bleek dat degenen die naast hun reguliere behandeling ook nog eens aan yoga deden, minder last hadden van hoofdpijn. Verstoringen van het autonome zenuwstelsel worden geacht verband te houden met migraine. Uit de studie is ook gebleken dat mensen die aan yoga deden ook minder last hadden van deze aandoening.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van migraine is stress en spierspanning. Asanas die helpen om de spieren van de rug en de nek losser te maken, zorgen voor minder spanning in deze gebieden die kunnen leiden tot zo’n vervelende aanval. Mensen die aan migraine lijden moeten een combinatie van asana’s en poses doen die helpen de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren.

Rugpijn

Rugpijn is wereldwijd een chronische aandoening, vooral onder werkende professionals. Vastzitten aan een bureau de hele dag resulteert vaak in een slechte houding, wat leidt tot chronische rugpijn na verloop van tijd. Hoewel de effecten soms met pijnstillers kunnen worden bestreden, hebben sommige personen een operatie nodig om hun aandoening te verlichten. Gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat yoga rugpijn kan verlichten en zelfs het begin van de aandoening kan voorkomen.

Via een reeks asanas werkt yoga om de spieren in je rug en buikspieren te versterken. Je rug- en buikspieren spelen een belangrijke rol in de functie van je wervelkolom en helpen je om de juiste houding gedurende de dag te behouden. Het vasthouden van bepaalde houdingen kan de kracht in deze specifieke spieren en spiergroepen vergroten, waardoor de pijn in de loop van de tijd vermindert of zelfs afneemt. Het gebruik van een goede yoga mat is natuurlijk ook van groot belang.

Samengevat

Of je nu last hebt van een chronisch gezondheidsprobleem of hoopt in het vervolg het ontstaan van vervelende toestanden te vermijden, oefen regelmatig yoga om de voordelen te plukken. Het is echter belangrijk om de asanas correct te oefenen om te voorkomen dat uw toestand erger wordt. Hoewel het concentratie vereist, mag het nooit ongemakkelijk zijn. Beginners kunnen bij het starten van de lessen genieten van het bijwonen van een lokale yogales; hier kan een ervaren instructeur ervoor zorgen dat je elke pose correct beoefent. Voordat je naar een lokale les gaat, pak je een yogatas om je uitrusting in te vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *