Yoga diet
Hoe Yoga je dieet beïnvloedt
augustus 7, 2018
Yoga healing
Yoga kan helpen om gezondheidsproblemen te genezen
augustus 23, 2018

Het beoefenen van yoga op vakantie

Yoga holiday

Of je nu aan het rondvaren bent in de Caraïben of van plan bent om hier in het VK van de zon te genieten, er is niets beter dan een jaarlijkse zomervakantie. Gevuld met picknicks, warme zonrijke avonden en met meer ijs dan je ooit had kunnen opeten. Het is het geen wonder dat zoveel mensen uitkijken naar een ontspannen uitje. Terwijl een vakantie een kans is om weg te komen van de reguliere activiteiten van het dagelijks leven, kan het ook wel eens handig zijn om je yogamat in te pakken en mee op reis te nemen. Door individuen de kans te geven zich na een krappe vlucht goed uit te rekken of na een drukke dag vol sightseeing weer nieuwe energie op te doen, is yoga voordelig voor lichaam en geest.

Voel je niet onder druk om je dagelijkse praktijk bij te houden. Gewoon een paar eenvoudige houdingen in de ochtend oefenen, zorgt ervoor dat je verfrist bent en klaar om te genieten van de rest van de dag. In dit artikel verkennen we een aantal van de beste tips om in gedachten te houden voordat we op reis gaan: we bespreken de beste manieren om yoga in je vakantie routine te passen.

Oefen buitenshuis

Als je ergens wat rustiger op vakantie bent, ben je gezegend met een geweldige kans om buiten te oefenen. Zelfs als je je mat gewoon op het balkon legt, kun je buiten oefenen om één te zijn met de rest van de buitenwereld. Naast het voelen van de warme gloed van de zon op je huid, kan het luisteren naar de geluiden van de natuur een geweldige manier zijn om je ervaring aangenamer te maken. Als je op vakantie bent in een warm klimaat, zorg er dan voor dat je wat lichte yoga kleding in je koffer pakt. Voor een geweldige yoga top adviseren we de Ana Heart, Muse Let’s Yoge Tee Shirt.

Doe het na het opstaan

Het is altijd een goed idee om yoga te beoefenen van zodra je wakker wordt. Als je er ’s morgens vroeg uitkomt, kun je de rest van de dag aan om van je vakantie te genieten, je verfrist en vol energie te voelen. Probeer voordat je begint een glas water te drinken om jezelf te hydrateren, vooral als je van plan bent om in een warme omgeving te oefenen.

Stel realistische doelen

Het beoefenen van yoga op vakantie hoeft niet zo intensief te zijn als je reguliere sessies. Probeer realistisch te zijn en prijs jezelf dat je erin slaagt om zelfs een kleine hoeveelheid yoga in je drukke schema te passen. Als je de avond ervoor hebt gedronken, ontspan je misschien gewoon een paar minuten in de rustpose of in de kind pose, zodat je de tijd neemt om te reflecteren en te recupereren. Het is ook prima als je op sommige dagen geen zin hebt om te bewegen! Yoga zou een aangename ervaring moeten zijn, dus als je geen zin hebt om van de ligstoel af te gaan, gun jezelf dan wat rust en doe het de volgende dag.

Gebruik het juiste materiaal

Als je van plan bent om yoga te doen op vakantie, is het inpakken van de juiste uitrusting essentieel. Het is verstandig een reeks verschillende outfits mee te nemen die geschikt zijn voor verschillende temperaturen, vooral als je niet zeker weet hoe het klimaat eruit zal zien. Zelfs als je ergens warm van wordt, kan het inpakken van een lichte yoga sweater geweldig zijn voor een avondje yoga op het strand. Voor een optie van hoge kwaliteit, raden we het Ana Heart, Lenny Oversized Sweat aan.

Neem een yogamat/handdoek mee

Door een yogamat voor op reis in je koffer te duwen, kun je overal en altijd oefenen. Of nog beter, kijk of je een lichte handdoek kunt meenemen. Dit lichtere alternatief is perfect om in je strandtas te steken voor een middagje yoga bij het zwembad.

Yoga holidays

Investeer in een yogatas

Investeren in een degelijke yogatas kan wonderen doen voor elke yogaliefhebber op vakantie. Als je van plan bent om aan yoga te doen na een ochtend vol activiteiten, is het niet erg handig om je schone yogakleding in je gebruikelijke tas te gooien. Als je je voorbereidt met een gespecialiseerde yogatas, wordt het dragen van je spullen eenvoudiger dan ooit. Bovendien heb je nog ruimte over voor belangrijke essentiële benodigdheden voor je vakantie. Voor een duurzaam ontwerp adviseren we de Ana Heart, Urban Nomad Yoga Tas. Niet alleen heeft deze katoenen tas de perfecte pasvorm voor een traditionele yogamat, hij heeft zelfs een vak met ritssluiting om je iPhone te beschermen.

Gebruik een app op je telefoon

Als je het moeilijk vindt om de yogahoudingen vanuit het geheugen te oefenen, overweeg dan om een yoga-app op je telefoon te downloaden. Deze yoga-app staat vol met populaire poses en verfrist je geheugen, zodat je de poses correct kan uitvoeren en blessures kan vermijden. Met duizenden beschikbaar in de app store, zijn we er zeker van dat je er een zult vinden die aan al je behoeften voldoet.

Abonneer je op een online klas

Als je je zorgen maakt over het missen van de klasse-achtige vibes van je gebruikelijke sessie, waarom dan niet abonneren op een online klas terwijl je weg bent? Met een breed scala aan stijlen, docenten en beschikbare vaardigheidsniveaus, kun je met een online klas meekijken en meedoen alsof je in een echte klas zit. De meeste abonnementen bieden een week gratis lessen, dus schrijf je in voordat je vertrekt om te genieten van de gratis proefperiode tijdens je reis.

Doe het met een vriend

Het beoefenen van yoga met een vriend of partner zal altijd leuker zijn. Als je op vakantie bent met een andere yogi is dat perfect! Je kunt samen op de mat staan en zweten. Als je wordt begeleid door een complete beginner, overtuig ze dan dat vakantie het ideale moment is om met yoga te starten. Het opnemen van een paar vaste poses in de normale volgorde kan de dingen een beetje gemakkelijker maken, zodat jij en je metgezellen samen je doelen kunnen verwezenlijken.

Samenvatting

Of je nu geïnteresseerd bent in een volwaardige yoga vakantie, of je doet alleen maar zo nu en dan een paar poses op reis, als je iedere ochtend een reeks oefeningen doet in je beste yoga kleding kan dat wonderen doen om je de rest van de dag een fris en opgewekt gevoel te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *