Yoga healing
Yoga kan helpen om gezondheidsproblemen te genezen
augustus 23, 2018
Yoga brain
Waarom je hersenen van yoga houden
september 11, 2018

Yoga voor koppels: samen yoga doen

yoga couple

Vertaald uit het oude Sanskriet wil yoga ‘zich verenigen’ zeggen. En dat is nu hetgeen waar koppels die aan yoga doen moeten naar streven: de vereniging van jezelf met je partner. Bovendien komen hierop nog eens een extra aantal voordelen die goed zijn voor lichaam en geest. Yoga voor koppels is ideaal voor een betere communicatie en meer intimiteit met je partner. Yoga voor koppels is speciaal om vertrouwen en communicatie te verbeteren en bevat speelse elementen van beweging en plezier om de band tussen twee individuen te versterken. Maar voordat je met yoga voor koppels begint is het verstandig om yoga kleding e kopen van goede kwaliteit. Voor een comfortabele yoga broek raden we de Moss Ballet legging van Ana Heart aan. In dit artikel zullen we de voordelen bespreken die yoga voor koppels te bieden heeft alsook een paar eenvoudige houdingen waar jij en je partner mee kunnen experimenteren.

Voordelen van yoga voor koppels

Versterkt de fysieke en emotionele band

Het is uitermate belangrijk dat beide personen die aan yoga doen zichzelf volledig geven, moest dit niet het geval zijn dan is het onmogelijk om de poses correct uit te voeren. Door de gezamenlijke combinatie van balans, evenwicht en focus, versterk je niet alleen de core van je lichaam, maar ook de core van je relatie. Leren loslaten, open tegen elkaar zijn en vertrouwen hebben zullen de speciale band tussen jezelf en je partner alleen maar versterken.

Samen herinneringen maken

Vooral met het oog op geven en nemen, worden koppels gestimuleerd om elkaar te steunen en te ondersteunen. Wanneer jullie beiden door de poses gaan , zal je leren vertrouwen dat de ander steeds klaar zal staan om het gewicht van je schouders te heffen of dat nu fysiek of emotioneel is. In de huidige moderne samenleving is het niet ongewoon dat koppels zelden tijd voor elkaar maken zodat ze zich op hun relatie kunnen focussen. Met yoga voor koppels krijgen beide partners de kans om zichzelf helemaal aan de ander te geven en opnieuw verliefd te worden. Hun partners zal steeds klaarstaan om de ander op te vangen als het nodig is. Beter nog, de herinneringen die tijdens deze praktijk gemaakt worden zullen eeuwig gedeeld en gekoesterd worden.

Leert stellen om los te laten

Met de stress van het volwassen leven dat zich in ons opbouwt, kan het gemakkelijk zijn om onze frustraties per ongeluk op onze partner uit te werken. Yoga voor koppels legt de nadruk op leren loslaten en genieten van de kleine dingen des levens. Het doel is om terug een kinderlijke kijk op het leven te ontwikkelen, en om koppels te leren genieten van de tijd die ze samen doorbrengen. En dat is beter dan zich steeds zorgen te hoeven maken over de onvermijdelijke stress van het leven.

Leert om te genieten van de simpele dingen

Alle langetermijnrelaties gaan door moeilijke momenten, maar het belangrijkste is dat je je als team door deze tijden heen moet werken. Yoga leert ons om jezelf niet al te serieus te nemen zodat je als koppel meer van de simpele dingen des levens kan genieten. Jezelf laten gaan en plezier maken is soms hetgeen wat een relatie nodig heeft.

Verbetert het vertrouwen

Een van de beste manieren om vertrouwen in jezelf te krijgen, is door te leren een ander te vertrouwen. Yoga voor koppels richt zich op het verbeteren van zelfbewustzijn en vertrouwen, zodat je een mooi concept van onderlinge afhankelijkheid kan opbouwen. Het moedigt de partners ook aan om wederzijds respect voor elkaar te tonen.

Creëert een evenwichtigere relatie

Vaak zijn er duidelijke patronen te zien in relaties. Soms is een van de partners overgevoelig en verliest hij zijn zich op de gezonde grenzen die nodig zijn om je geliefde te respecteren. En op andere momenten dan weer is de partner zo gesloten dat de relatie amper tijd heeft om te ademen. Hoewel dit twee tegenovergestelde uiteinden van een spectrum zijn, kunnen beide situaties tot grote problemen leiden.

De poses die je bij yoga voor koppels uitvoert moedigt het paar aan dat ze beide gelijkwaardig zijn. In een goede gezonde relatie is er nooit een gever en een ontvanger. Beide partners leren hoe ze elkaar moeten steunen en creëren zo het perfecte evenwicht voor de komende jaren.

Vermindert stress en angst

Hoewel het beoefenen van yoga over het algemeen bekend staat om het verminderen van stress en angst, is yoga voor koppels vooral nuttig vanwege de kracht van de aanraking van je partner. Verschillende studies hebben aangetoond dat het simpel vasthouden van de hand van je partner, onmiddellijke verlichting van stress kan bieden. En met deze wetenschap kunnen we zeggen dat de aanrakingen tijdens yoga voor koppels gevoelens van angst aanzienlijk kunnen verminderen.

In aansluiting op het voorgaande geven we nu wat voorbeelden van poses die gemaakt zijn voor koppels om bepaalde gebieden van het lichaam losser te maken. Fysiek kan dit plaats maken voor nieuwe energie, verlichting van stress, spanning en zelfs pijn.

yoga couple

Simpele poses voor beginners

Partner Twist

Om te beginnen, ga op de yogamat zitten met beide ruggen tegen elkaar. Hou je benen gekruist en laat beide handen op je dijen rusten. Terwijl je zachtjes inademt, til je beide armen boven je hoofd en verleng je je ruggengraat. Terwijl je uitademt, draai je je bovenlichaam naar rechts, beweeg je je rechterhand naar de binnenkant van je partners knie, de linkerknie, terwijl je je linkerhand naar de buitenkant van je eigen rechterknie brengt. Eenmaal gemanoeuvreerd, moet je partner de beweging weerspiegelen. Je bent nu in de Partner Twist. Hou de houding ongeveer 5 ademhalingen vast voordat je ontspant en alles aan de andere kant herhaalt. Zorg er vooral voor dat je tijdens deze pose een outfit draagt die flexibiliteit bevordert. Hiervoor raden we de Peace Long Sleeves yoga top van Ana heart aan.

De ademhaling van je partner

Begin in een zittende positie met de benen gekruist op de enkels of schenen, met je rug tegen elkaar aanliggend. Laat je handen rusten op je behoeften en begin je te focussen op je ademhaling. Terwijl je uitademt, voel je je verbonden met je partner terwijl je ribben elkaar raken. Na een paar seconden, probeer je ademhaling te wisselen met je partner, dus als je uitademt, inhaleert hij. U beoefent nu Partner Ademhaling. Doorloop de techniek gedurende ongeveer 5 minuten, waarbij je jezelf kunt ontspannen en verbinding kunt maken met je geest en ziel.

Temple pose

Om te beginnen, sta recht tegenover elkaar. Zorg ervoor dat je voeten direct onder je heupen staan, adem in en til je armen boven je hoofd. Als de armen van je partner ook zijn uitgestrekt, buig dan gelijk naar voren door de heupen, totdat je handen die van je partner ontmoeten. Begin langzaam naar voren te buigen, zodat je onderarmen, handen en ellebogen tegen je die van je partner rusten. Je bent nu in Temple Pose. Hou de houding 8 ademhalingen vast voordat je je weer ontspant.

Overzicht

Of je nu van plan bent om yoga voor koppels te gebruiken om fitter te worden, of je wilt de oefeningen en poses gebruiken om je relatie met je partner te verbeteren, het lijdt geen twijfel dat deze alternatieve geneeswijze verschillende voordelen heeft. Zorg ervoor dat je het beste uit elke pose haalt door ervoor te zorgen dat je de juiste yoga kleding draagt. Voor een comfortabele yoga top adviseren we het Karl Asymmetric T-shirt van Ana Heart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *