Yoga open heart
Yoga Poses om het hart te openen
maart 19, 2019
Yoga Ego
Yoga en het Ego
april 17, 2019

Wat zijn de gemakkelijkste yogahoudingen om te doen?

Yoga easiest poses

Als je nieuw bent in yoga, kun je het beste beginnen met de basics. Voordat je jezelf uitdaagt met complexe houdingen, ga je op de yogamat en leer je de eenvoudige houdingen! Hier verkennen we enkele van de gemakkelijkste yogahoudingen en leren we je hoe je ze kunt oefenen.

Kat/koe Pose

De eerste pose op de lijst is Kat/Koe. Deze houding rekt de rug en buik uit om de opgebouwde spanning los te laten. Daarnaast kan het je spijsvertering ten goede komen door afwisselend de darmen samen te drukken en uit te rekken. Om de asana te oefenen, begin je op alle vier de handen direct onder je schouders en je knieën onder je heupen. Vervolgens trek je langzaam je rug naar achteren en trek je je navel naar het plafond toe. Je bent in Kat Pose. Na een paar seconden breng je je navel naar beneden in de richting van de mat en buig je je rug in de tegenovergestelde richting. Je bent in Koe Pose. Ga nog een paar minuten door met het wisselen tussen de twee en vergeet niet diep te ademen.

Brug Pose

Brug Pose is een andere gemakkelijke houding om te leren. Net als Kat/Koe rekt deze houding de rug uit om de opgebouwde spanning te verlichten. Daarnaast kan de houding je spijsvertering verbeteren en vermoeidheid verlichten. Om Brug Pose te oefenen, begin je op je rug te liggen met je knieën gebogen. De voetzolen moeten op de vloer blijven liggen. Ontspan vervolgens je armen en laat ze naar de zijkanten van je lichaam vallen. Trek je kin in je borstkas terwijl je je billen optilt en terug van de mat om een brug te maken. Je bent in Brug Pose. Houd de asana 30 seconden vast voordat je je rug en bodem weer naar beneden laat zakken naar de mat.

Kind Pose

Herstellend van aard, verlicht Kind Pose stress en spanning van het lichaam. Bovendien kan de houding het opgeblazen gevoel, gas en de geest ontspannen. Om de asana te beoefenen, begin je met knielen op je mat. Terwijl je inademt, ga je achterover leunen op je hielen en verleng je je ruggengraat. Terwijl je uitademt, laat je je handen voor je uit totdat je borst de mat raakt. Laat tenslotte je voorhoofd op de grond rusten en plaats je armen aan je zijde. Je bent in Kind Pose. Houd de asana ongeveer 1 minuut vast of zolang je je comfortabel voelt.

Neerwaartse Hond

Neerwaartse Hond is een favoriet van veel yogi’s. Met een aantal grote voordelen is het niet moeilijk om te zien waarom! Bij regelmatig oefenen kan de houding de armen versterken en de spanning van de rug en benen loslaten. Om de asana te beoefenen, sta je met je voeten recht onder je heupen. Scharnier in de taille en laat de romp langzaam naar beneden zakken in de richting van de mat. Je handen en voeten moeten nu op de mat liggen en je lichaam moet een driehoek vormen. Als je spieren te strak aanvoelen voor de houding, buig dan je knieën een beetje om de dingen te verzachten. Verdeel ten slotte je vingers voor extra evenwicht en beweeg je hoofd tussen je bovenarmen. Je bent in Neerwaartse Hond. Houd de asana 30 seconden lang vast terwijl je diep ademhaalt. Voor een diepere rek, strek je je stuit naar boven en naar achteren.

Yoga easiest poses

Boom Pose

Boom Pose is een makkelijke asana die je kan helpen om je te focussen. Om de houding te oefenen, moet je met je voeten bij elkaar staan. Breng je grote tenen bij elkaar en laat een klein gat tussen je hielen. Beweeg vervolgens je handen in een gebedspositie voor je borst en betrek je kern. Verplaats je gewicht naar je rechtervoet en wroet het naar beneden door stevig door de bal van je hiel te drukken. Til vervolgens je linkervoet langzaam van de vloer en buig je knie. Als je eenmaal je evenwicht hebt gevonden, plaats je je linkervoet aan de binnenkant van je rechter dij. Je bent in Boom Pose. Houd de asana 30 seconden vast voordat je hem aan de andere kant herhaalt. Vergeet ook niet om losse yoga kleding aan te trekken.

Cobra Pose

Cobra Pose is een andere gemakkelijke asana voor beginners. Voor de beste resultaten, bevestig je je bekken in de vloer gedurende de hele houding. Om de asana te oefenen, begin je plat op je buik te liggen. Verleng je benen terwijl je de toppen van je voeten op de mat houdt. Plaats vervolgens je handen onder je schouders en trek je ellebogen terug tegen je lichaam. Druk je dijen in de mat en strek je armen om je borst op te tillen. Duw tot slot door je stuitbeen en span je billen op. Je bent in Cobra Pose. Houd de asana 30 seconden vast voordat je de pose loslaat. Om de rek te verdiepen, trek je de schouderbladen naar beneden en naar achteren en verdeel je de rek gelijkmatig over je wervelkolom.

Lijk Pose

Lijk Pose is misschien wel de gemakkelijkste yoga houding aller tijden, het is zeer effectief en eenvoudig te beoefenen. Het stimuleren van het lichaam om volledig te ontspannen, de houding wordt vaak gebruikt aan het einde van een yogales. Om te oefenen hoef je alleen maar op je rug te gaan liggen. Tot slot ontspan je je armen aan je zijkanten en houd je beide benen gestrekt. Je bent in Lijk Pose. Gebruik deze tijd om je te concentreren op je ademhaling zolang je je comfortabel voelt. Als je een paar minuten de tijd neemt om te ontspannen en op te laden, kun je de voordelen van de les absorberen. Als je moe bent, raak je niet in paniek over in slaap vallen. Veel yogi’s kiezen ervoor om te dutten tijdens deze tijd, dus je instructeur zal niet verbaasd zijn als ze je zachtjes wakker moeten maken.

Samenvatting

Alvorens complexe asana’s te gebruiken, is het het beste om de basis te perfectioneren. Als je een aantal van de gemakkelijkste yogahoudingen wilt leren, volg dan de routine hierboven. Binnenkort ben je klaar om aan iets ingewikkelder te beginnen! Voordat je een houding gaat beoefenen, is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. Met de lente in aantocht, wil je misschien je praktijk buiten beoefenen. Als je dit doet, vergeet dan niet om een yoga pet en een zonnebrandmiddel te dragen om je huid te beschermen tegen de UV-stralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *