yoga busakana
Opbouwen tot Bakasana
maart 14, 2019
Yoga easiest poses
Wat zijn de gemakkelijkste yogahoudingen om te doen?
maart 27, 2019

Yoga Poses om het hart te openen

Yoga open heart

Hartopenende yogahoudingen bieden een waaier aan voordelen. Om te beginnen breiden ze je borst en ribbenkast uit om het gebied ontvankelijker te maken. Hartopeners zijn ook een geweldige manier om je houding te verbeteren. Als je een bolle rug hebt, stort je borst in elkaar; deze houding is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar toont ook zachtmoedigheid en onderwerping. Het openen van de borstkas geeft de tegenovergestelde indruk, waardoor je vertrouwen en autoriteit kunt uitstralen. In dit artikel verkennen we enkele van de beste yogahoudingen om het hart te openen. Voordat je gaat oefenen, zorg ervoor dat je een ondersteunende yoga BH aandoet.

Cobra Pose

Cobra Pose is een van de beste houdingen om het hart te openen. Om de asana te oefenen, ga je plat op je buik liggen. Strek je benen achter je uit en houd de tippen van je voeten op de vloer. Plaats vervolgens je handen plat op de mat en laat ze direct onder je schouders liggen. Trek je ellebogen zachtjes naar binnen en druk je dijen en de toppen van je voeten in de grond. Blijf in deze positie voor een paar seconden en neem de tijd om je te concentreren op je ademhaling. Als je klaar bent, begin je je borst van de vloer te tillen door beide armen recht te trekken. Druk tot slot het staartbeen stevig in de vloer en engageer je billen. Je bent in Cobra Pose. Voor het beste resultaat moet je je schouderbladen naar je rug trekken en de rek gelijkmatig over de wervelkolom verdelen. Houd de houding ongeveer 30 seconden vast terwijl je diep ademhaalt.

Halve kikker pose

Naast het openen van het hart, rekt de Halve Kikker Pose het scheenbeen, de enkel en de quadriceps uit. Om de asana te oefenen, begin je met plat op je buik te liggen. Buig vervolgens je ellebogen en steun jezelf op je onderarmen. Op dit punt moeten je onderarmen parallel aan elkaar liggen. Draai je linkerarm tot je vingers naar de linkerbovenhoek van je mat wijzen. Buig je linkerknie, reik je linkerarm terug om je linkervoet vast te houden. Om de rek te vergroten, trek je je voet langzaam naar binnen in de richting van je billen. Je bent in de Halve Kikker pose. Houd de houding 30 seconden vast voordat je aan de andere kant herhaalt.

Kat/koe Pose

Om kat/koe pose te oefenen, ga je op handen en voeten staan met je polsen onder je schouders en je knieën uitgelijnd met je heupen. Adem vervolgens diep in terwijl je je rug naar de grond buigt. Je bent nu in Koe Pose. Houd de positie voor ongeveer 5 ademhalingen vast voordat je uitademt. Terwijl je uitademt, steek je je je kin in je borst en rond je rug naar het plafond. Je bent in de Kat Pose. Wissel een paar minuten tussen de twee posities voor het beste resultaat.

Brug Pose

Brug Pose is een andere geweldige asana om het hart te openen. Om de asana te oefenen, ga je op je rug liggen met je knieën gebogen. De voetzolen moeten de grond blijven aanraken. Ontspan vervolgens je armen en laat ze zachtjes naar de zijkanten van je lichaam vallen. Trek je kin in je borstkas en til dan je billen op en ga terug van de vloer om een brug te maken. Je bent in Brug Pose. Houd 15 seconden vast voordat je je rug en achterwerk weer naar beneden laat zakken tot op de mat.

Yoga open heart

Stijgende plank

Om Stijgende plank te oefenen, begin je op de yogamat met je benen rechtop. Plaats vanaf hier je handen achter je en til je heupen voorzichtig van de vloer. Je bent in Stijgende plank. Houd je benen recht terwijl je je tenen in de vloer drukt. Houd de positie ongeveer 1 minuut vast voor het beste resultaat.

Omhoogkijkende Hond

Om Omhoogkijkende Hond te oefenen, ga je eerst met je gezicht naar beneden op je mat liggen met de toppen van je voeten op de vloer. Beweeg vervolgens je handpalmen onder je schouders en richt je ellebogen naar boven. Druk stevig met je handen om je hoofd en schouders van de mat op te tillen en druk vervolgens de toppen van je voeten in de grond om je quadriceps op te tillen. Kijk tenslotte naar voren en houd je nek neutraal. Je bent in Omhoogkijkende Hond. Houd de asana 30 seconden vast voordat je jezelf naar beneden laat zakken naar de mat.

Boog Pose

Om Boog Pose te oefenen, begin je met je handpalmen bij je heupen op je mat te liggen. Buig vervolgens je knieën om je voeten naar je billen te bewegen. Til je hoofd van de mat en reik terug om je enkels, voeten of tenen vast te pakken. Adem diep in en trek aan je handen om je borst verder te openen. Je bent in Boog Pose. Houd de asana 30 seconden vast voordat je weer loslaat.

Sfinx Pose

Het beoefenen van Sfinx Pose is een geweldige manier om te leren hoe je je borst door je schouders te trekken. Deze oefening is geweldig voor het openen van het hart en zal nuttig zijn voor andere houdingen zoals Kobra en Omhoogkijkende Hond. Begin de asana met plat op je buik te liggen. Kom op je onderarmen om de ruggengraat te verlengen, zodat je borstkas naar voren kan bewegen. Rol vervolgens de schouders naar beneden en naar achteren om ze van je oren weg te bewegen. Breng tenslotte je handpalmen terug naar je lichaam om je borst te openen. Je bent in Sfinx Pose. Houd de asana 30 seconden vast terwijl je diep ademhaalt.

Krijger Twee

De laatste pose waar we vandaag naar kijken is Krijger Twee. Deze houding opent niet alleen het hart, maar trekt ook de heupen en de binnenste dijen uit, versterkt het lichaam en verlicht rugpijn. Om Krijger Twee te beoefenen, ga je recht staan. Zet een grote stap voorwaarts met je rechterbeen, waarbij je beide benen recht houdt. Draai vervolgens je linkervoet 90 graden en je rechtervoet 45 graden. Buig tenslotte je rechterknie en strek je armen naar de zijkanten. Je bent in Krijger Twee. Houd de asana 30 seconden vast voordat je hem aan de andere kant herhaalt.

Samenvatting

Ontworpen om de bloedsomloop en de ademhalingswegen te verbeteren en een regelmatige hartslag te stimuleren, zijn yogahoudingen om het hart te openen geweldig om te oefenen. Voor het beste resultaat, oefen je best in een losse yoga top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *