10 Yogahoudingen Voor Sterkere Voeten en Beter Evenwicht
10 Yogahoudingen Voor Sterkere Voeten en Beter Evenwicht
december 19, 2019
Waarom Trilt Mijn Lichaam In De Yoga Les?
Waarom Trilt Mijn Lichaam In De Yoga Les?
januari 17, 2020

Top Yoga Leraren Delen Hun 7 Favoriete Ochtendstretches

Top Yoga Leraren Delen Hun 7 Favoriete Ochtendstretches

Zelfs als je acht goede uren slaap haalt, kunnen ochtenden zwaar zijn. Voor de meesten is er niets minder leuk dan het gevreesde lawaai van de wekker. Nadat we ons eindelijk uit bed slepen, haasten we ons door de ochtendroutine in plaats van ons lichaam de tijd te gunnen die het nodig heeft om zich op de dag voor te bereiden.

Zelfs maar vijf minuutjes stretchen voor je in de douche springt kan ongelofelijke resultaten hebben. Bovenop het loslaten van de stress en spanning in onze spieren, laat stretches ons toe om elke dag te beginnen met beweging, intentie en ontspannen ademhalen. Indien je niet veel tijd hebt, moet je geen tijd verspillen met je yoga beha aandoen. Oefen simpelweg in je pyjama voor je je aankleedt voor de dag.

Dus, wat zijn deze levensveranderende stretches? In dit artikel delen enkele top yoga leraren hun 7 favoriete ochtendstretches.

1. Liggende Twist

Rina Jakubowicz, stichter van Rina Yoga

De Liggende Twist is een favoriet van Rina Jakubowicz, de stichter van Rina Yoga. Om deze stretch te beoefenen, lig neer op je rug. Breng je knieën naar je rug toe en strek je armen naast je uit om een “T” vorm te maken. Zorg dat je palmen naar buiten toe wijzen. Adem diep in en duw je staartbeentje naar de vloer toe. Terwijl je uitademt, beweeg je knieën naar rechterkant en draai je hoofd naar links. Als laatste, druk je schouders de grond in. Je bent nu in de Liggende Twist. Hou deze asana aan gedurende dertig seconden voor je het aan de andere kant doet. Voor je de stretch loslaat, omarm je knieë en schommel langzaam aan heen en terug. Deze simpele techniek laat de spannning uit je rug wegvloeien.

2. Zonnegroeten

Kino MacGregor, stichter van Omstars

De stichter van Omstars, Kino MacGregor, begint de dag met Zonnegroeten. Om deze stretch te beginnen, begin in berghouding. Adem diep in en hef je armen boven je hoofd met de handpalmen samen. Kijk enkele seconden lang naar je duimen. Terwijl je uitademt, buig je middel en raak je voeten aan met je handen. Op je volgende inademing, hef je bovenlichaam op en kijk vooruit. Tijdens een uitademing, neem een stapje terug en ga de Lage Plank houding in. Terwijl je inademt, verlaag je navel naar de mat en hef je schouders op, wat je hart opent naar de Opwaartse Hond. Terwijl je uitademt, beweeg je heupen naar boven om de Neerwaartse Hond in te gaan. Hou deze houding voor dertig seconden aan. Op een uitademing, beweeg je voeten naar voor om tussen je handen te rusten. Terwijl je uitademt, hef je borst omhoog naar de Opwaartse Hond. Op je laatste inademing, sta recht en reik je handen boven je hoofd. Je bent nu terug in de Berghouding.

3. Koeienkop Houding (Gomukhasana)

Eoin Finn, stichter van Blissology Yoga

Koeienkop Houding is een favoriete stretch van Eoin Finn, de stichter van Blissology Yoga Om deze asana te beoefenen, zit neer op je mat met je rechterbeen gekruist over je linkerbeen. Haal je voeten aan zodat ze naar beneden aarden in plaats van te hangen. Deze actie stabiliseert de enkel en knie gewrichten om je toe te laten je heupspieren te rekken. Nu sta je in de Koeienkop Houding. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je deze aan de andere kant herhaalt. Indien je lichaam losser aanvoelt na enkele minuten, kan je van een diepere stretch genieten door je bovenknie langs je lichaam te drukken met je hand en voorover te buigen om je heupen te flexen. Trek je zitgebeente naar achteren om je heupen verder te openen.

Top Yoga Leraren Delen Hun 7 Favoriete Ochtendstretches

4. Zittende Twists en Schouderrekkingen

Mary Beth LaRue, medestichter van Rock Your Bliss.

Medestichter van Rock Your Bliss, Mary Beth LaRue, geniet ’s ochtends van Zittende Twists en Schouderrekkingen. Om te beginnen, zet je in een comfortabele houding en concentreer je enkele minuten lang op je ademhaling. Adem daarna in en reik je handen boven je hoofd uit. Buig je armen naar rechts, plaats je linkerhand boven je hoofd en je rechterhand op de mat. Terwijl je uitademt, hef je borst omhoog naar de hemel. Hou deze houding aan voor dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

5. Gedraaide Buikhouding

Sage Rountree, auteur van EVERYDAY YOGA en LIFELONG YOGA

Gedraaide buikhoudingis een favoriete stretch van Yoga auteur, Sage Rountree. Om de stretch te beoefenen, leg je neer op je rug met je knieën 90 graden gebogen. Plaats je armen boven je hoofd en rust ze op de mat voor je je knieën naar rechts laat vallen. Hou deze asana gedurende een minuut aan voor je deze aan de andere kant herhaalt. Voor een diepere rekking, kruis je linkerenkel over je rechterknie.

6. Liggende Held

Larissa Hall Carlson, Ayurvedische Yoga Specialist en Beoefenaar

Ayurvedische Yoga Specialist Larissa Hall Carlson is een fan van de Liggende Held. Om deze te beoefenen, lig op de mat met je gezicht naar boven. Buig langzaamaan en buig een been tegelijkertijd, met je voeten zo dicht mogelijk bij je heupen. Raak met je enkels de buitenkant van je heupen aan, verstrengel je vingers en reik boven je uit. Breng je kin naar je borst om de achterkant van je nek te strekken. Sluit je ogen, ontspan je en adem langzaam en diep gedurende een minuut.

7. Neerwaartse Hond

Kia Miller, creator van Radiant Body Yoga

De Neerwaartse Hond is de favoriete stretch van Kia Miller, creator van Radiant Body Yoga Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten op heupwijdte. Vervolgens verlaag je je bovenlichaam langzaam naar de mat toe tot je handen veilig op de mat staan. Je lichaam zou nu een driehoek moeten vormen. Aangespannen achterdijbeenspieren kunnen beginnelingen ervan weerhouden de grond aan te raken. Om het iets makkelijker te maken, probeer je knieën lichtjes te buigen tijdens de asana. Plaats vervolgens je hoofd tussen je bovenarmen en spreid je vingers uit voor meer evenwicht. Nu sta je in de Neerwaartse Hond. Voor de beste resultaten, adem diep terwijl je deze pose oefent en laat je hoofd tussen je schouders hangen.

Samenvattend

Hier delen de top yoga leraren hun 7 favoriete ochtendstretches. Om de dag vol energie en verfrist te beginnen, ga de mat op voor je de douche ingaat. Indien je je yogabroek aan wil doen is dat best mogelijk! Indien niet, kan je ook in je pyjama oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *