Yoga at home
Hoe yoga thuis doen?
februari 26, 2019
Ana Heart ego bait
Onze top 7 yoga blogs
maart 14, 2019

Hoe zorg je voor wat afwisseling in je yogapraktijk

Yoga shake up

Als je yoga beoefening aanvoelt als een karwei, is het tijd om dingen wat op te schudden. Terwijl de therapie een waaier aan grote voordelen met zich meebrengt, zul je nooit op de yogamat komen als je er niet van geniet. Verveling, uitstel en gebrek aan motivatie zijn allemaal heel normaal, vooral bij degenen die regelmatig oefenen. In dit artikel onderzoeken we enkele van de beste manieren om voor wat afwisseling te zorgen in je yoga beoefening.

Herbekijk opnieuw je doelen Als het saai is geworden, probeer dan te onthouden waarom je begonnen bent. Met welke doelstellingen en intenties bent je aan yoga begonnen? Als je deze hebt bereikt, geweldig! Het is tijd om nieuwe doelen te stellen om dingen levendig te houden. Denk na over wat je wilt bereiken met je huidige praktijk. Wat kan yoga je geven wat andere sporten of oefeningen niet kunnen? Het opschrijven van de antwoorden op deze vragen kan je de helderheid geven die nodig is om vooruitgang te boeken.

Als je nog steeds naar je oorspronkelijke doelen toewerkt, is dat ook prima. Maar als het saai wordt, is het misschien tijd om een nieuwe aanpak te vinden. We zullen later in het artikel onderzoeken hoe we dit kunnen aanpakken.

Aan het begin van elke sessie willen sommige yogi’s graag een intentie of Sankalpa instellen. Dit is een geweldige manier om je praktijk te transformeren van een trainingssessie naar een moment van mindfulness. Een Sankalpa kun je het beste omschrijven als een doel of intentie die je wilt bereiken. Als je eenmaal over je doel hebt nagedacht, kun je het in een korte zin of zin verwoorden; als je bijvoorbeeld je zelfvertrouwen wilt opbouwen, kun je zeggen: “Ik ben zelfverzekerd”. Deze zin moet voorgelezen worden aan het begin en het einde van de oefening.

Verander waar je oefent

Studies hebben aangetoond dat het veranderen van omgeving de motivatie kan verbeteren. Als je te lang op één plek blijft, zal je je gegarandeerd een beetje vervelen. Veranderen waar je oefent kan alles zijn wat je nodig hebt om je yogavonk weer tot leven te wekken. Als het aankomt op het veranderen van waar je oefent, zijn de mogelijkheden eindeloos. Als het weer het toelaat, overweeg dan om buiten te oefenen. Als je een tuin hebt, perfect! Zo niet, waarom zou je dan niet naar beneden gaan naar je lokale park? Als de zon schijnt, vergeet dan niet om een SPF zonnebrandcrème te dragen om je huid te beschermen tegen UV-stralen.

Als je een wekelijkse les bijwoont, meng dingen door elkaar en probeer iets nieuws. Als je studio meerdere kamers heeft, kies dan een klas in een andere ruimte dan je gebruikelijke ruimte. Met een extra gewaagd gevoel, waarom niet een volledig nieuwe studio proberen? Als je niet zeker weet waar je naartoe moet gaan, praat dan met je mede-yogi’s of kijk naar enkele reviews online. Veel studio’s bieden een gratis, vrijblijvende proefles aan. Dit betekent dat je de les kunt uitproberen zonder je zuurverdiende geld te verspillen.

Probeer een nieuwe stijl

Een andere geweldige manier om je yoga beoefening op te schudden is door een nieuwe stijl uit te proberen. Als je gebruikelijke stijl snel is, vertraag je de dingen dan met een herstellende les. Als je gebruikelijke stijl traag is, probeer dan iets dynamischer. Een andere goede optie is hot yoga. Wanneer je in een verwarmde studio oefent, maximaliseren de warme lessen de voordelen van traditionele yoga. Naast het verhogen van je motivatie, zal het proberen van een nieuwe stijl je in staat stellen om nieuwe voordelen te oogsten.

Yoga shake up

Verander het moment wanneer je oefent

Als je een gewone yogi bent, heb je waarschijnlijk een voorkeursmoment om te oefenen. Als je schema het toelaat, overweeg dan om dingen om te schakelen en te veranderen wanneer je oefent. Als je ’s ochtends oefent, probeer dan ’s avonds te oefenen. Als je ’s avonds oefent, overweeg dan ook om ’s morgens in een ochtendsessie te wringen. Als je tijdgebrek hebt, kun je zelfs tijdens je lunchpauze oefenen! Als je in je beste yoga kleding de mat op verschillende tijdstippen van de dag gebruikt, kun je zien wat voor jou het beste werkt. Hoewel een bepaalde tijd beter bij je schema past, kan een andere tijd beter werken voor je mentale en fysieke welzijn.

Zet wat muziek op

Muziek kan een hele nieuwe dimensie toevoegen aan de beoefening. Als je restauratieve yoga beoefent, kan een langzame soundtrack helpen om de geest verder te kalmeren. Als je daarentegen een snelle stijl gebruikt, kan je favoriete dansanthems je helpen om de stemming te bepalen. Als je moeite hebt om iets passends te vinden, kun je op YouTube of Spotify een aantal ‘yoga afspeellijsten’ vinden.

Lees iets inspirerends

Als je vastzit in een sleur, probeer dan een boek op te pakken. Het lezen van iets inspirerends kan je motiveren en stimuleren om verder te gaan. Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe stijl, zoek dan een boek op basis daarvan. Als je liever geïnteresseerd bent in de geschiedenis en filosofie achter de praktijk, doe dat dan in de plaats. Welk type boek je ook leuk vindt om te lezen, vind er een die betrekking heeft op je praktijk en blijf verder lezen.

Oefenen met een partner

Als je normaal gesproken alleen oefent, probeer dan te oefenen met een partner. Als je een vriend hebt die al aan yoga doet, geweldig! Zo niet, waarom zou je ze dan niet introduceren in de yoga beoefening, zodat je het samen kunt doen? Een breed scala aan ‘paren poses’ is online te vinden; als je ervoor kiest om deze te gebruiken, vergeet dan niet om een comfortabele mat neer te leggen om letsel te voorkomen.

Samenvatting

Als je je yoga beoefening wat door elkaar wilt schudden, probeer dan een aantal van de bovenstaande suggesties. Als al het andere faalt, probeer dan een pauze in te lassen. Hoewel de dagelijkse praktijk geweldig is, kan het uiteindelijk leiden tot een burn out als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen. Het nemen van een paar dagen vrijaf geeft je lichaam wat tijd om te rusten en op te laden. Je kunt dan een paar dagen later met een frissere geest en lichaam terugkeren naar je praktijk. Als je van plan bent om regelmatig te oefenen, is het belangrijk om voldoende kleding te hebben. Het opbouwen van een collectie ondersteunende yoga BH’s zorgt ervoor dat je altijd klaar bent om eraan te beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *