Yoga shake up
Hoe zorg je voor wat afwisseling in je yogapraktijk
maart 6, 2019
yoga busakana
Opbouwen tot Bakasana
maart 14, 2019

Onze top 7 yoga blogs

Ana Heart ego bait

De laatste jaren is yoga erg populair geworden. In onze moderne maatschappij is het een echt fenomeen geworden dat bijna alle uithoeken van de planeet heeft bereikt. Yoga is echter zoveel meer dan een trendy sport. Het is een oeroude discipline die je helpt om overweg te gaan met de stress van het dagdagelijks leven. Voor sommigen is het zelfs een echte levenswijze geworden. Net zoals de bloggers die in dit artikel worden beschreven. Yoga is hun passie, hun moraal kompas en hun levensvreugde. Deze mensen zijn op zoek gegaan naar een manier om hun kennis over yoga met iedereen te delen en hun yogablog is hier de perfecte manier voor.

Via hun blog delen ze met ons hun liefde voor yoga en laten ze ons zien hoe yoga een positieve impact op hun leven heeft gemaakt. Echt iedereen is welkom. Of je nu jong of oud bent, een ervaren yoga of een beginneling, onze bloggers staat voor je klaar met allerlei tips om op de juiste manier van start te gaan.

In dit artikel staat een korte beschrijving van de top 7 yoga bloggers en waarom precies hun blog zo populair is geworden. Vandaag de dag zijn er zoveel yoga bloggers op het internet te vinden dat het soms moeilijk kan zijn om je weg hierin te vinden. Om een artikel over yoga te vinden dat eerlijk en interessant is moet je al flink je best gaan doen. Nochtans, hier zijn enkele pareltjes van blogs die het vermelden waard zijn. De lijst van onderstaande blogs staat in geen specifieke volgorde.

Puuryoga.com

Isabel besloot om haar leven een nieuwe draai te geven door met yoga te beginnen. Na een ernstig verkeersongeval in 2002 vertoefde Isabel in constante pijn en was revalideren erg moeilijk. Yoga bracht daar verandering in. Op haar blog maken we kennis met de moeilijke weg die ze heeft afgelegd. Gesteund door haar drie lieve kinderen werd deze prachtige dame een waar yoga-icoon.

Op haar blog schrijft ze voluit over je met pijn moet omgaan, depressies, gezondheid en vele andere levenstips. Omgaan met chronische pijn is een probleem waar vandaag de dag veel mensen mee te kampen krijgen. Dankzij de nuttige tips van Isabel kan je hier beter mee leren omgaan. Het opzij zetten van de traditionele geneeskunde en hart openmaken voor een holistische healing kan wonderen doen. Eenvoudige restoratieve yoga kan hierbij behulpzaam zijn en is iets wat we regelmatig op haar blog zullen tegenkomen.

Puuryoga.com

Maar Isabel laat het hier niet bij. Ze schrijft ook mooie teksten over de filosofie achter yoga, meditatie, bewustzijn en spiritualiteit, haar fysiotherapie en voedingsupplementen. Ook over hoe je moet omgaan met verdriet, depressiviteit en somberheid. De persoonlijke verhalen over haar levensreis zullen vele zielen inspireren.

Isabel maakte ook haar eigen website, is verantwoordelijk voor haar facebook en instagram pagina’s. Op haar blog vind je ook informatie over haar eigen school waar ze meer dan 240 vlijtige leerlingen de beste yoga poses aanleert. Maar de allerbelangrijkste lichtpunten in het leven van deze yoga mama zijn haar 3 prachtige kinderen: Emily, Valerie en Jarno.

Happywithyoga.com

Melanie & Rolf zijn twee ervaren yoga-instructeurs met een missie: yoga voor iedereen toegankelijk maken. Of je nu een succesvolle zakenman bent of een doodnormale huisvrouw, iedereen heeft recht op een gezond en een gelukkig leven. Het heft in eigen handen nemen en controle hebben over je eigen keuzes, maakt ons sterk.

Op hun yogablog geven Melanie en Rolf je de juiste tools om dit waar te maken. Via hun website, Happy with yoga geven ze tips en tricks over yoga en mindfulness. Ze hebben zelfs een kanaal op YouTube met inspirerende videos. Een gezonde geest in een gezond lichaam is hun leuze!

Happywithyoga.com

Op hun website kan je ook cursussen boeken om meer over yoga te weten komen. Zo hoef je geen expert te zijn om aan de praktijk te beginnen, want met hun stap-voor-stap cursus kunnen ook nieuwelingen op een leuke en speelse manier hun eerste stappen in de wereld van yoga en mindfulness zetten. En wil je graag volledig tot rust komen, dan is de Yoga Nidra cursus van Rolf de perfecte oplossing voor jou. Bij Happy with Yoga kan je deze cursus ook digitaal volgen.

Melanie en Rolf willen van hun website een platform maken waar iedereen terecht kan met vragen over yoga, meditatie en mindfulness. Ze organiseren ook cursussen, workshops en retreats en reizen graag naar het buitenland om trainingen te geven of te volgen. Op hun website kan je boeken bestellen, cursussen volgen of inspirerende tips op hun blog lezen.

Wereldvanyoga.nl

Toen Ellen Spoor voor het eerste met yoga begon raakte ze een beetje verloren in de bergen informatie die er over yoga op het internet te vinden zijn. Hoe begin je aan yoga, welke stijl verkies je, en welke materialen gebruik je het beste? Dit waren enkele van de vragen waar ze mee te worstelen had. Maar om niet bij de pakken te blijven zitten maakte Ellen haar eigen pagina: Wereld van Yoga, boordevol informatie over yogavormen, yogastudio’s en nog veel meer.

Op haar yogablog schrijft ze nuttige informatie over hoe je best met yoga begint en wat alle voordelen zijn voor je gezondheid. Vooral de stress van het dagelijkse leven is iets waar veel mensen heden ten dage mee te kampen krijgen. Maar geen nood! Ellen geeft nuttige tips over hoe je dit allemaal beter kan relativeren via meditatie, restorative yoga en mindfulness.

Wereldvanyoga.nl

Het blog van Ellen kan je als een waar portaal beschouwen om je wegwijs in yoga te maken. Ben je een beginner er wens je meer informatie over de verschillende soorten yoga die er zijn, de houdingen die je kan inoefenen of welke materialen je het beste gebruikt, zoek dan niet langer, want Ellen weet er alles over.

Op haar blog kan je ook nuttige informatie terugvinden over de dichtstbijzijnde yogastudio in jouw buurt of waar er een yogafestival zal plaatsvinden. Een yogafestival kan je vergelijken met een mini vakantie waar je in contact komt met andere yogi’s en alles kan ontdekken over de yoga lifestyle.

Marjoleinediemel.com

Wat het yogablog van Marjoleine zo bijzonder maakt zijn de prachtige teksten die ze schrijft over jezelf opnieuw te leren ontdekken. Door alle verwachtingen die onze maatschappij soms van ons vergt raken we vaak het noorden kwijt over de identiteit van ons innerlijke zelf.

Door je lichaam en ziel opnieuw te vinden of het te (her)ontdekken bewandel je het ware pad van yoga. Dingen loslaten is hier een belangrijk aspect van waar Marjoleine je graag mee helpt.

Op haar blog praat Marjolein gepassioneerd over existentiële vragen waar mensen mee zitten en waarop ze niet direct een antwoord kunnen vinden. Dankzij de sterke kracht van yoga en meditatie kan je zelf die innerlijke ruimte creëren die je in staat zullen stellen om je balans in weer in evenwicht te brengen.

Marjoleinediemel.com

Handige hulpmiddelen hierbij zijn onder andere ademtherapie en meditatie. Ademtherapie zorgt voor stabiliteit in het denken en het bewegen waardoor je je steeds meer bewuster wordt van je innerlijke zelf. Hierdoor kan je beter met stress omgaan en vergroot je je draagkracht.

Marjoleine schrijft op haar blog ook regelmatig over de kracht van oude Vedische mantra’s. Deze zouden belangrijke helende krachten bezitten. Via Nada yoga en het gebruik van Indiase snaarinstrumenten, zoals een tanpura geeft ze ook ze ook meditatieve sessies in matra, klank, adem en stilte. De prachtige klanken brengt mensen in verbinding met elkaar en wisselt energieën met elkaar uit. Je leert er het geluid van je eigen levensritme kennen en ervaart vrijheid op een manier je nog lang na zal blijven.

100procent-yoga.com

Esther is slim geweest om yoga in het digitale tijdperk te introduceren. Met haar yogablog brengt ze yoga direct bij jou in huiskamer dankzij haar live online yogalessen iedere woensdag. Voor een klein vast bedrag iedere maand krijg je al gauw onbeperkte toegang tot alle live online lessen. Hier bovenop kan je nog eens extra profiteren van gespecialiseerde yogalessen die Esther allemaal op haar blog zet. Zo zijn er speciale lessen die je nachtrust kunnen verbeteren of die meer geluk en vreugde in je leven zullen brengen. Ook voor hooggevoelige personen (de zogenaamde HSP’ers) geeft Esther meer informatie in haar live video’s die allemaal op haar website terug te vinden zijn.

Als je nog niet overtuigd ben kan je alle abonnementen gratis 30 dagen uitproberen.

100procent-yoga.com

Ben jij een van die mensen die vaak moeite hebben om de nieuwe week met een glimlach te beginnen? Geen nood, want iedere maandag vind je op het yogablog van Esther een leuke, inspirerende tekst met motiverende tips over hoe een productiever, gezonder en stressvrij leven. Vaak geeft Esther goede raad over een betere lichaamshouding, hoe je je geest kan vrijmaken van alle stress van het dagelijkse leven en hoe je meer van je lichaam kan leren houden. Yoga en meditatie zijn hierbij de perfecte tools om je doelstellingen te bereiken.

Ook wordt er op haar blog veel uitleg gegeven op wat nu de positieve effecten van yoga zijn op je lichaam en geest, en wat het nu allemaal opbrengt om regelmatig aan yoga te doen.

Estayoga.nl

Liefde en humor staan centraal op het yogablog van Esther en Chantal. Esther en Chantal zijn twee hartsvriendinnen die elkaar gevonden hebben op de yogamat. Yoga verbindt hen samen maar ook los van elkaar zijn deze twee vrouwen gepassioneerd door deze oeroude praktijk. Neem jezelf niet al te serieus en beleef vooral veel plezier aan al hetgeen wat je doet, is hun leuze. Hetzelfde geldt ook voor yoga. Vandaag de dag wordt de lat in onze maatschappij soms nogal hoog gelegd. Belangrijk daarbij is dat je jezelf niet verliest. Gewoon rustig ademen en genieten van je omgeving. In het moment leven en al je tekortkomingen, keuzes die je gemaakt hebt in je leven leren aanvaarden. Liefde is daarbij het ideale ingrediënt en is ook iets wat regelmatig op hun yogablog terugkomt.

Estayoga.nl

Naast hun blog hebben Esther en Chantal ook een YouTube kanaal waarop ze video’s over yoga posten. Deze video’s kan je trouwens ook op hun website terugvinden. Naast de liefde en humor op hun yogablog gaan Esther en Chantal ook serieus aan de slag met tal van nuttige tips en tricks over de beste yoga poses en houdingen. Advies over kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen komen grondig aan bod en vormen de basis voor een goede yogapraktijk. Elke vrijdag staat er een nieuwe video klaar met nieuwe oefeningen en op hun blog wordt ook veel uitleg gegeven over hoe je die praktijk het beste in het dagdagelijkse leven kan toepassen.

Onlineyoga.nl

Sandra schrijft op haar blog over meer tijd voor jezelf maken. Met het drukke leven dat we vandaag de dag leiden is het vaak moeilijk om er een moment voor jezelf uit te kiezen en gewoon te doen wat je zelf leuk vind. Het is zeer eenvoudig en simpel. Maak je gewoon een lijstje van alle dingen die je graag doet en begin eraan. Hiermee (her)ontdek je de liefde voor jezelf, ben je minder sober en krijg je meer energie. Vergeet ook niet rekening te houden met de mensen om je heen hetzelfde te gunnen.

Onlineyoga.nl

Via haar website geeft Sandra ook online yogales en op haar blog vind je nuttige tips over de verschillende yogahoudingen, de sterke connectie tussen lichaam en geest, leren ontspannen door meer tijd voor jezelf te maken en hoe op de beste manier pijn en al die nare gevoelens kunt verwerken. Sandra schrijft mooie teksten over hoe alles wat je overkomt kan beschouwen als een wijze levensles die zorgt voor zelfreflectie en waar je alleen maar sterker van kan worden. Haar yogablog bezorgt je nuttige informatie die je kan gebruiken als je op je yogamat staat, maar ook voor het dagdagelijkse leven.

Uit haar blog zullen veel beginnende yogi’s inspiratie kunnen halen, want wat Sandra ons leert is om meer tijd en liefde voor jezelf vrij te maken. Mensen hiermee begeleiden en de juiste balans tussen lichaam en geest vinden is hierbij heel belangrijk. Yoga is hierbij een belangrijk instrument dan je zal helpen om je balans weer in evenwicht te brengen.

Shop Nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *