Lachyoga: Kan Je Je Stress Weglachen?
Lachyoga: Kan Je Je Stress Weglachen?
oktober 3, 2019
Hoe Kan Yoga Onze Relatie Met Het Leven Transformeren?
Hoe Kan Yoga Onze Relatie Met Het Leven Transformeren?
oktober 17, 2019

Hoe Yoga Je Sterker Maakt

Hoe Yoga Je Sterker Maakt

Veel mensen denken met yoga aan grotere flexibiliteit en fysieke gezondheid. Hoewel de oefeningen dit wel aanbieden, kan het ook helpen om je lichaam te verstrakken en de spieren te versterken. Vandaag de dag vullen vele atleten hun training aan met yoga om hun prestaties te verbeteren en minder snel blessures op te lopen. In dit artikel lichten we toe hoe yoga en meditatie je sterker kunnen maken. Voor we beginnen is het belangrijk om een ademende yoga top op te pikken en wat comfortabele broeken om te dragen terwijl je oefent.

Lichaamsgewicht Training

Als je specifieke houdingen gebruikt, kan yoga een vorm van lichaamsgewicht training zijn. Lichaamsgewicht training vereist geen uitrusting om gewichten te heffen, maar gebruikt het eigen lichaamsgewicht als weerstand tegen de zwaartekracht. Hoewel gewichtstraining in de gym goed is om bepaalde gebieden te versterken, verwaarlozen veel mensen andere gebieden van het lichaam. Lichaamsgewicht training is een fantastische manier om algemeen te verstrakken en het lichaam te versterken zonder een bepaalde spiergroep te groot te laten worden.

Yogahoudingen voor langere tijd aanhouden kan je spiervolharding vergroten. Dit laat je toe de spieren harder te laten werken zonder letsels. Daarbovenop laat lichaamsgewicht training je toe je kern te versterken, deze spieren omvatten de buikspieren, lagere rug en het bekken. Kracht opbouwen in deze gebieden laat je toe complexere asana’s te beoefenen zonder enig probleem.

Strakke Spieren Strekken

Indien je strakke spieren hebt, kan je lichaamsbeweging eronder lijden – zeker indien je gewichtheffen beoefent. Yoga geeft je de kans strakke spieren uit te strekken voor je ze gebruikt in je lichaamsbeweging. Niet alleen geeft dit je een groter gamma aan beweging terwijl je oefent, maar het kan ook blessures helpen vermijden. Soepele spieren halen het meeste uit krachtrainende yoga posturen en laten je toe een sterker lichaam op te bouwen.

Versterkt de Gewrichten

Om sterkere gewrichten te bereiken, moeten de omringende spieren en ligamenten ook sterk zijn. Je kan deze zones trainen met gewichtstraining, maar dit kan blessures opleveren als je niet de juiste voorzorgen neemt. Met yoga, echter, kan je de spieren en ligamenten versterken zonder zorgen. Wanneer je yoga beoefent, vloeit gewrichtsvloeistof naar de gewrichten toe om de beenderen wrijvingsloos over elkaar te laten glijden. Gewrichtsvloeistof brengt een lading zuurstof en nutriënten met zich mee naar het kraakbeen. Anders dan in andere delen van het lichaan, heeft kraakbeen geen eigen bloedtoevoer. Dit maakt gewrichtsvloeistof nog belangrijker. Wanneer je yoga gebruikt om je gewrichten te versterken, worden de spieren en ligamenten sterker, gezonder en goed in impacten absorberen.

Verhoogt ademhalingsefficiëntie

Wanneer je in de gym oefent, is het makkelijk om je ademhalingspatroon te vergeten. Tijdens yoga, echter, leer je over het belang van diep ademen en hoe je volledige longcapaciteit kan gebruiken. Correct ademen kan je versterkende oefeningen verberen doordat je de houdingen gedurende langere tijd kan aanhouden. Indien een asana ongemakkelijk begint aan te voelen kan je ademhaling vertragen zodat je deze lang kan aanhouden en de strekking verdiepen. En dit kan tot sterkere spieren leiden.

Hoe Yoga Je Sterker Maakt

Poses om je sterker te maken

Boothouding

Door je kernspieren en heupen aan te halen is boothouding geschikt voor zij die hun kracht willen vergroten. Om deze asana te beoefenen, zet je neer op de vloer met gestrekte benen. Plaats vervolgens je handen op de vloer, net achter je heupen. Zorg dat je vingertoppen naar je voeten toe wijzen. Druk je handpalmen naar de vloer toe terwijl je je armen uitstrekt. Hou je rug recht, leun naar achteren en hef je voeten van de grond. Je scheenbenen zouden nu parallel met de vloer moeten zijn. Als laatste, strek beide armen voorwaarts tot ze in lijn zijn met je schouders. Je bent nu in de Boothouding. Hou deze houding gedurende dertig seconden aan terwijl je diep ademt.

Plank Pose

Deze houding die populair is voor alle soorten atleten versterkt de kernspieren, de armen, benen, polsen en schouders. Om deze asana te beofenen, sta rechtop op je mat. Vervolgens verlaag je je bovenlichaam langzaam naar de mat toe tot je handen op de mat staan. Je lichaam zou nu een driehoek moeten vormen. Vervolgens, wandel je handen naar voren en beweeg je gewicht op de naar de ballen van je voeten. Verlaag je heupen tot ze in lijn staan met je hoofd en schouders. Je shouders zouden direct boven je polsen moeten staan. Je bent nu in de plankhouding. Hou deze asana aan zo lang het comfortabel aanvoelt. Vergeet niet, als je je ademhaling vertraagt kan je deze houding langere tijd aanhouden.

Stoelhouding

Stoelhouding versterkt de kernspieren, bilspieren en quadriceps. Daarbovenop is deze houding fantastisch om koppig buikvet te verwijderen. Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten op schouderbreedte. Adem diep in en hef je armen boven je hoofd, je vingertoppen naar het plafond toe. Trek beide schouders naar achteren terwijl je je nek uitstrekt. Terwijl je uitademt, buig je knieëen en verlaag je achterwerk naar beneden en achter, een beetje zoals je zou neerzitten op een stoel. Met elke uitademing, rek iets dieper door je achterwerk naar de mat toe te bewegen. Je bent nu in de Stoelhouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan terwijl je je kernspieren aanhaalt.

Samenvatting

Of je hoopt je benen te versterken om beter te sporten of je je buik wat wil verstrakken, yoga is een fantastische manier om je lichaam te versterken. Als je yoga gebruikt om sterker te worden, is het belangrijk om een flexibele yoga broek te dragen zodat je bewegingen niet beperkt worden. Daarbovenop, vergeet geen waterfles zodat je je spieren gehydrateerd en soepel kan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *