Hoe Yoga Je Sterker Maakt
Hoe Yoga Je Sterker Maakt
oktober 10, 2019
Hoe Mannen Kracht Kunnen Opbouwen Met Yoga
Hoe Mannen Kracht Kunnen Opbouwen Met Yoga
oktober 24, 2019

Hoe Kan Yoga Onze Relatie Met Het Leven Transformeren?

Hoe Kan Yoga Onze Relatie Met Het Leven Transformeren?

Yoga kan, onder andere, onze relatie met het leven transformeren. In onze moderne maatschappij voelen we ons vaak gestressed of onrustig. Gelukkig kan een yoga top aantrekken misschien alles zijn dat je nodig hebt om je onrustige verstand te kalmeren en volop van het leven te genieten. In dit artikel lichten we toe hoe yoga onze relatie met het leven kan transformeren.

Stress en onrust verminderen

Voor een gezonde relatie met het leven, is het belangrijk om gelukkig te zijn. Voor degenen die lijden aan onrust of depressie, kan het moeilijk zijn om zich gelukkig te voelen. Gelukkig kunnen we yoga gebruiken om deze symptomen te verminderen en onze mentale gezondheid te verbeteren. Gedurende een angstaanval is yogisch ademen een van de meest effectieve behandelingen. Het is simpel om te beoefenen, en ritmisch ademhalen is een natuurlijke manier om het lichaam te helpen ontspannen. Om yogisch ademen te beoefenen, zoek eerst een comfortabele positie. Sluit je ogen langzaam en adem enkel door je neusgaten. Observeer gedurende enkele minuten het natuurlijke ritme van je ademhaling. Laat enige gedachten gaan en concentreer je op het heden. Wanneer je er klaar voor bent, adem diep in en haal de adem naar je onderbuik in. Laat de adem deze zone invullen, en laat je buik, zijden en rug uitdijen. Eens je onderbuik vol is, vul je middenrif op een gelijkaardige manier. Blijf de adem naar boven halen, laat het je middenrif, ribben en middenrug uitvullen. Eens dit gebied vol is, kan je de ademhaling vervolledigen door de lucht naar de bovenkant van je borst te halen. Hou je adem enkele seconden in voor je deze langzaam door je neus laat vloeien.

Verhoogt Je Zelfvertrouwen

Voor een betere relatie met het leven moet je je goed in je vel voelen. Met regelmatig oefenen, kan yoga ons helpen het lichaam halen waar we van dromen. Bovenop gewichtsverlies, kan yoga gebruikt worden om sterker te worden en de spieren te verstrakken. Soms is een sterk lichaam al wat we nodig hebben om ons zelfzeker en krachtig te voelen. Niet alleen laat yoga je er beter uitzien, maar het leert je ook dat iedereen anders is. Yogis van alle maten en gewichten zien helpt ons realiseren dat niemand perfect is. In een wereld vol sociale media, worden we al gauw ontevreden over ons eigen lichaam. Omringd met geairbrushte foto’s van beroemdheden en influencers, lijkt het of iedereen het ‘perfect lichaam’ heeft. Dankzij yoga realiseren we ons dat het ‘perfecte lichaam’ niet bestaat.

Maak Gelijkgezinde Vrienden

Wanneer we ons omringen met positieve mensen, voelen we ons ook positiever. Dankzij yoga kunnen we gelijkgezinde mensen ontmoeten die ons steunen wanneer we het moeilijk hebben. Hoewel niet iedereen naar hetzelfde doel toewerkt, werkt iedereen om een doel te bereiken. Dit kan ons gemotiveerd houden als het moeilijk wordt in de les. Behalve dat we elkaar steunen tijdens de les, spreken veel yogi’s ook af buiten de studio.

Moedigt Innerlijke Vrede Aan

Wanneer we ons gestressed voelen, is een van de beste dingen die je kan doen een vredevolle, gelukkige plek bezoeken. Spijtig genoeg is dit niet altijd mogelijk, vooral in het midden van de werkdag. Gelukkig kan yoga ons helpen innerlijke vrede bereiken zonder het kantoor te verlaten. Een van de meest effectieve behandelingen voor stress is diep ademhalen, wat het verstand kan kalmeren en onze zorgen rationaliseren. Eens we leren hoe we onze interne ‘Happy Place’ kunnen bereiken, kunnen we dit waar en wanneer dan ook gebruiken.

Hoe Kan Yoga Onze Relatie Met Het Leven Transformeren?

Versterkt Relaties

Om je relatie met het leven te transformeren, moet je je relaties met de mensen rondom jou versterken. Als je je ver van je partner, familie of vrienden voelt, kan yoga gebruikt worden om je relaties te verbeteren. Wanneer je tevreden bent kan het verstand nog effectiever focussen op gevoelige zaken. Dat betekent dat we diepere gesprekken kunnen hebben zonder te stressen. En daar regelmatig oefenen fysieke en emotionele stress verlicht, kan dit je helpen te vermijden dat je je stress uitwerkt op de mensen rondom je.

Beter slapen

Alles voelt beter aan na een nacht goed slapen. Wanneer je moe bent, is het bijna onmogelijk om rationeel te denken. Op lange duur kan dit lijden tot stress en onrust over het dagelijkse leven. Gelukkig kan yoga gebruikt worden om je te helpen slapen. Je zal niet alleen sneller in slaap vallen, maar ook langer slapen en gemakkelijker terug in slaap raken als je ’s nachts wakker wordt. Onderzoek wijst uit dat yoga slapeloosheid kan helpen verslaan in alle soorten van mensen. Bijvoorbeeld, slapeloosheid door zwangerschap kan drastisch verminderd worden met regelmatig oefenen.

Verhoogde Energie Niveaus

Eens het vrijdag is kunnen zelf de kleinste taken uitputtend aanvoelen. Het is dus geen verrassing dat velen van ons ongelukkig en moe zijn op dat moment. Om vermoeidheid tegen te gaan, kan je elke morgen gedurende tien minuutjes yoga beoefenen. Voor je het weet, zal je zien dat je energielevels omhoog gaan en dat je motivatie terugkeert. Als het je niet lukt om ’s ochtends te beoefenen, kan je na het werk proberen te beoefenen. Restoratieve poses zijn ideaal om ’s avonds te beoefenen daar ze het lichaam en het verstand kalmeren voor bedtijd.

Leert Je Jezelf Te Stillen

Hoewel het goed is steun te hebben, kan het een krachtige vaardigheid zijn om jezelf te troosten. De controle hebben over je eigen geluk kan je relatie met het leven enorm verbeteren. In yoga zijn ‘veilige poses’ ideaal om jezelf te troosten. Deze wordt best uitgevoerd in een stille ruimte, daar de pose je laat focussen op je ademhaling en je toelaat je te verbinden met je lichaam op een dieper niveau. Enkele veilige poses zijn bijvoorbeeld de Duifhouding of de Kindhouding. Bovenop het kalmerend effect op lichaam en geest, betekenen deze poses dat je je veilig en secuur voelt. Het gebruik van veilige poses kan je helpen jezelf te troosten door je op jezelf te concentreren.

Samenvatting

Of je nu houdt van restoratieve yoga of liever vinyasa flow doet, regelmatig oefenen kan je helpen je relatie met het leven te transformeren. Indien je een lokale les bijwoont, zorg dat je de juiste uitrusting hebt. Indien je je liever omkleed in de studio, kan een grote yoga tas je helpen om je spullen heen en weer te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *