Hoe Kan Yoga Onze Relatie Met Het Leven Transformeren?
Hoe Kan Yoga Onze Relatie Met Het Leven Transformeren?
oktober 17, 2019
Beste Yoga Poses voor het Skiën en Snowboarden
Beste Yoga Poses voor het Skiën en Snowboarden
oktober 31, 2019

Hoe Mannen Kracht Kunnen Opbouwen Met Yoga

Hoe Mannen Kracht Kunnen Opbouwen Met Yoga

Wat je leeftijd ook is, een krachtig lichaam is belangrijk. Indien je fysiek zwak bent verminderen je uithoudingsvermogen, zenuwstabiliteit en immuniteit. Als resultaat kunnen fysieke taken stressvol en vermoeiend zijn. Niet alleen ziet een sterk lichaam er prachtig uit, het voelt ook enorm goed! Indien je een natuurlijke manier zoekt om kracht op te bouwen is yoga een fantastische optie. In dit artikel gaan we in op hoe mannen kracht kunnen opbouwen met yoga. Voor je begint, zorg dat je een yoga t-shirt voor mannen en wat comfortabele shorts oppikt.

Wat Is Lichaamskracht?

Lichaamskracht is het vermogen om een kracht uit te oefenen op een extern object. Het object is niet noodzakelijk zwaar, maar hoe meer gewicht je kan heffen, hoe sterker je bent. Nog iets dat telt is de intensiteit waarmee je de kracht kan uitoefenen. Daarbovenop wordt lichaamskracht gebruikt om een externe kracht tegen te gaan en te weerstaan. Niet alleen maakt voldoende kracht je leven makkelijker, maar het is ook goed voor je algemene gezondheid.

Yoga Voor Lichaamskracht

Wanneer je denkt aan manieren om je lichaamskracht op te bouwen komt yoga waarschijnlijk niet naar boven. Mensen denken meestal aan gewichtsheffen om kracht op te bouwen en yoga om aan flexibiliteit te werken. Maar, yoga kan beiden doen. In plaats van externe objecten zoals gewichten te gebruiken om kracht op te bouwen, gebruikt yoga je lichaamsgewicht om je spieren te versterken. Nog beter, kracht opbouwen met yoga verbetert de flexibiliteit van je spieren. Dit helpt je de blessures te vermijden die vaak voorkomen wanneer je je kracht opbouwt. Daar yoga je lichaamsgewicht gebruikt om kracht op te bouwen is er geen externe apparatuur nodig. Dit is fantastisch voor mensen die een budget hebben of zij die het moeilijk vinden naar de gym te geraken.

Yoga Poses voor Bovenlichaamskracht

Boothouding

Om de boothouding te beoefenen, zet je neer op de vloer met gestrekte benen. Plaats vervolgens je handen op de vloer, net achter je heupen. Zorg dat je vingertoppen naar je voeten toe wijzen. Druk je handpalmen naar de vloer toe terwijl je je armen versterkt. Hou je rug recht, leun voorzichtig naar achteren en hef je voeten van de grond. Je scheenbenen zouden nu parallel met de vloer moeten zijn. Terwijl je je borst opheft, verleng de voorkant van je torso. Als laatste, strek beide armen voorwaarts tot ze in lijn zijn met je schouders. Je bent nu in de Boothouding. Hou deze houding gedurende dertig seconden aan terwijl je diep ademt. Voor de beste resultaten, plaats je kin tegen je borst. Dit brengt de basis van je schedel weg van de nek en staat het lichaam toe om van een diepere rekking te genieten.

Sprinkhaanhouding

Om de Sprinkhaanhouding te beoefenen, begin je op je buik. Vervolgens hef je je hoofd van de mat en trek je het naar achteren terwijl je je rug buigt. Hef je benen van de vloer terwijl je je armen omhoog trekt zodat ze paralel aan de mat zijn. Als laatste, trek je schouders en heupen aan om stabiliteit te behouden. Je bent nu in de Sprinkhaanhouding. Hou deze houding gedurende dertig seconden aan terwijl je diep ademt. Wanneer je deze regelmatig gebruikt versterkt deze asana het bovenlichaam en vermindert het spanning in de rug.

Kraanvogelhouding

Deze armbalancerende asana versterkt de buikspieren en polsen. Om de kraanvogelhouding te beoefenen, begin in een gehurkte houding. Vervolgens buig je je torso naar voren en plaats je je handen tussen je heupen. Wanneer je er klaar voor bent, druk je palmen de mat in en hef je voeten langzaamaan van de vloer. Je bent nu in de Kraanvogelhouding. Hou deze pose aan voor ongeveer dertig seconden voor je jezelf weer naar de grond laat zakken.

Hoe Mannen Kracht Kunnen Opbouwen Met Yoga

Achthoekige Houding

Achthoekige Houding versterkt het bovenlichaam en helpt je je evenwicht te bereiken. Daarenboven versterkt deze houding de onderrug en bovenrug. Om deze asana te beoefenen, zet je neer op de vloer en strek je benen uit voor je. Breng je rechterknie naar je borst toe en breng daarna je rechterarm naar de binnenkant van je gebogen been. Grijp je rechtervoet met beide handen en verplaats de onderkant van je knie achter je rechterschouder. Voor je verdergaat, haak je benen zo stevig mogelijk achter je schouder. Plaats vervolgens je handen op de vloer naast je heupen. Om je evenwicht te behouden, spreid je vingers en hou je borst omhoog. Wanneer je in evenwicht bent, hef je linkerbeen en haak je linker enkel over je rechter. Buig je ellebogen 90 graden en buig je torso naar voren. Hou je benen samengeknepen en strek ze uit. Je bent nu in de Achthoekige Houding Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je deze aan de andere kant herhaalt.

Poses om het onderlichaam te versterken

Stoelhouding

De Stoelhouding bouwt kracht en stabiliteit op in de benen en buikspieren. Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je grote tenen samen. Adem diep in en hef je armen boven je hoofd, je vingertoppen naar het plafond toe. Trek beide schouders naar achteren terwijl je je nek uitstrekt. Terwijl je uitademt, buig je knieën en verlaag je achterwerk naar beneden en achter, een beetje zoals je zou neerzitten op een stoel. Op dit punt is het belangrijk dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Strek je ruggengraat iets meer uit elke keer dat je inademt. Met elke uitademing, rek iets dieper door je achterwerk naar de mat toe te bewegen. Je bent nu in de Stoelhouding. Voor de beste resultaten, haal je buiskpieren aan en zorg dat je heupen continu samen blijven. Hou deze houding voor dertig seconden aan terwijl je diep ademt.

Grote Teenhouding

De Grote Teenhouding helpt je te strekken en de bilspieren te verstevigen. Om deze asana te beoefenen, maak je groot op je mat. Buig vervolgens en verlaag je torso naar de mat toe. Indien mogelijk, raak je grote tenen aan met je handen. Als dit je niet lukt, geen zorgen. Je kan je handen op je schenen leggen. Je ben in de Grote Teenhouding. Hou deze asana aan voor een minuut terwijl je diep ademt. Wanneer je deze regelmatig gebruikt versterkt deze houding de knieën, tenen en enkels.

Driehoekhouding

Om de driehoekhouding aan te nemen, begin staand met je voeten apart. Breng je armen in lijn met je schouders. Draai je rechtervoet negentig graden naar buiten toe en je linkervoet 45 graden naar binnen toe. Haal je quadriceps spieren aan en buig naar de zijkant over je rechterbeen. Voor meer steun, zet je rechterhand op je enkel, scheen of knie. Als laatste, breng je linkerarm naar boven en kijk naar je vingertoppen. Je bent nu in de Driehoekhouding. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

Duifhouding

Om deze asana te beoefenen, maak je groot op je mat. Buig vervolgens en verlaag je torso naar de mat toe tot je lichaam een driehoek vormt. Vanuit deze positie, strek je rechterbeen uit naar achteren. Breng je rechterknie naar je rechterpols en verplaats je voet zodat deze je linkerpols aanraakt. Je scheenbeen zou nu parallel met de voorkant van je yoga mat moeten zijn. Je bent nu in de Duifhouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Samenvatting

Of je nu kracht wil opbouwen voor gezondheidsredenen of esthetiek, beoefen de bovenstaande houdingen om je doel te bereiken. Indien je thuis oefent, zorg dat je het juiste materiaal hebt voor je begint. Om letsel te vermijden, beoefen altijd op een yoga mat van hoge kwaliteit en draag passende yoga shorts voor mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *