Hoe Mannen Kracht Kunnen Opbouwen Met Yoga
Hoe Mannen Kracht Kunnen Opbouwen Met Yoga
oktober 24, 2019
Yoga Poses die Dieren Nabootsen
Yoga Poses die Dieren Nabootsen
november 7, 2019

Beste Yoga Poses voor het Skiën en Snowboarden

Beste Yoga Poses voor het Skiën en Snowboarden

Indien je houdt van skieën of snowboarden, kan yoga je helpen je fitness op de pistes verbeteren. Als je je concentreert op de spieren die gebruikt worden om te skieën kan je zien dat de lichaamsbeweging gelijkaardig is aan gewichtsheffen, rennen en mountainbiken. Volgens yogi en professionele skiër Leslie Ross, kan yoga skiërs helpen door hun evenwicht en stabiliteit te verbeteren en lesel te vermijden door meer kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit op te bouwen. In dit artikel kijken we welke yogahoudingen het beste zijn voor skieën en snowboarden. Voor je begint, kan je best een comfortabele yogashort aanschaffen.

Lage Lunge

De Lage Lunge is een fantastische manier om de benen te versterken. Daarbovenop opent deze houding de heupen en de quadriceps. Om deze asana te beoefenen, maak je groot op je mat. Zet je rechterbeen vooruit en hef je heupen en rug op en actheruit tot ze over je linkerknie zitten. Vervolgens hef je beide armen en druk je je heupen naar beneden tot je de spieren voelt. Je zou een strekking moeten voelen in de buitenkant van je linker heup. Je bent nu in de Lage Lunge. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je deze aan de andere kant herhaalt.

Krijger II

Warrior II beoefenen is ideaal om de benen, heupen en schouders op te warmen voor je de piste opgaat. Om deze asana te beoefenen, maak je groot op je mat. Neem een grote stap voorwaarts met je rechterbeen en hou beide benen recht. Draai je rechtervoet negentig graden naar buiten toe en je linkervoet 45 graden naar binnen toe. Als laatste buig je je rechterknie en strek je beide armen naar de zijkanten uit. Je bent nu in de Krijger II Houding. Hou deze houding voor dertig seconden aan voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Stoelhouding

Deze houding is bijna een exacte kopie van de ski houding, dus het is geen verrassing dat de Stoelhouding voordelen heeft. Voor de beste resultaten, hou de houding aan voor langere duur en voeg een twist naar de linker en rechterkant toe. Sta met je voeten op heupafstand, trek ze samen en daarna weer uit elkaar om de abductoren en adductoren op te warmen.

Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je grote tenen samen. Adem diep in en hef je armen boven je hoofd, je vingertoppen naar het plafond toe. Trek beide schouders naar achteren terwijl je je nek uitstrekt. Terwijl je uitademt, buig je knieën en verlaag je achterwerk naar beneden en achter, een beetje zoals je zou neerzitten op een stoel. Op dit punt is het belangrijk dat je knieën niet voorbij je tenen komen, dit om letsels te vermijden. Strek je ruggengraat iets meer uit elke keer dat je inademt. Met elke uitademing, rek iets dieper door je achterwerk naar de mat toe te bewegen. Je bent nu in de Stoelhouding. Voor de beste resultaten, haal je buiskpieren aan en zorg dat je heupen continu samen zijn. Hou deze asana aan voor een minuut terwijl je diep ademt.

Voorwaartse Buiging

De Voorwaartse Buiging helpt spanning in je heupen en benen verlichten. Voor volledige flexibiliteit op de piste kan je deze pose beoefenen terwijl je op de lift wacht. Om deze asana te beoefenen, zet je voeten onder je heupen en sta recht. Vervolgens verlaag je je bovenlichaam langzaam naar de grond toe. Om de druk op de lage rug te vermijden, buig je knieën tijdens de houding. Als laatste grijp je je enkels en laat je je lichaam natuurlijk naar de mat toe hangen. Je bent nu in de Voorwaartse Buiging. Hou deze houding voor dertig seconden aan. Om de strekking te vergroten kan je je bovenlichaam lichtjes heen en weer bewegen.

Beste Yoga Poses voor het Skiën en Snowboarden

Duifhouding

Duifhouding kan je helpen letsels vermijden door de flexibiliteit te vergroten. Daarbovenop helpt deze houding je bloedsomloop en verhoogt het je energieniveau. Beoefen na een lange dag op de pistes om je heup flexoren te openen en de heupen en schouders te strekken. Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten samen. Buig vervolgens en verlaag je torso naar de mat toe tot je de mat kan aanraken. Je lichaam zou nu een driehoek moeten vormen. Vanuit deze positie, strek je rechterbeen uit naar achteren. Breng je rechterknie naar je rechterpols en verplaats je voet zodat deze je linkerpols aanraakt. Je scheenbeen zou nu parallel met de voorkant van je yoga mat moeten zijn. Je bent nu in de Duifhouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Krijger I

Wanneer je skiet of snowboardt, verplaats je je balans constant terwijl je over de sneeuw beweegt. Krijger I bouwt de kracht en concentratie op om je evenwicht te houden op de pistes. Om deze asana te beoefenen, maak je groot op je mat. Neem een grote stap voorwaarts met je rechterbeen en hou je linkerbeen recht. Vervolgens buig je je rechterbeen en rek je je rechterbeen uit achter je, terwijl je je tenen op de mat houdt. Als laatste, rol je schouders naar achteren en hef je armen boven je hoofd. Je bent nu in Krijger I. Hou deze houding aan gedurende een minuut voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Boothouding

Wanneer je skiet of snowboardt, zijn belangrijke kernspieren belangrijk om je evenwicht te houden. Boothouding versterkt je kern, heup flexoren en rugstrekker terwijl je je evenwicht houdt. Om deze asana te beoefenen, zet je neer op de vloer met gestrekte benen. Plaats vervolgens je handen op de vloer, net achter je heupen. Zorg dat je vingertoppen naar je voeten toe wijzen. Druk je handpalmen naar de vloer toe terwijl je je armen uitstrekt. Hou je rug recht, leun voorzichtig naar achteren en hef je voeten van de grond. Je scheenbenen zouden nu parallel met de vloer moeten zijn. Terwijl je je borst opheft, verleng de voorkant van je torso. Als laatste, strek beide armen voorwaarts tot ze in lijn zijn met je schouders. Je bent nu in de Boothouding. Hou deze houding gedurende dertig seconden aan terwijl je diep ademt. Voor de best resultaten, plaats je kin tegen je borst terwijl je de houding aanhoudt.

Samenvatting

Of je nu professioneel skiet of een beginner bent op het snowboard, deze houdingen kan je oefenen om je fitness op de piste te verbeteren. Als je thuis oefent, zorg dat je de juiste materialen hebt voor je begint. In het koudere weer, kan een yoga top met lange mouwen je warm houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *