Beste Yoga Poses voor het Skiën en Snowboarden
Beste Yoga Poses voor het Skiën en Snowboarden
oktober 31, 2019
Het is nooit te laat om Yoga te leren
Het is nooit te laat om Yoga te leren
november 14, 2019

Yoga Poses die Dieren Nabootsen

Yoga Poses die Dieren Nabootsen

Indien je vaker yoga doet, heb je vast al gemerkt dat veel van de poses dierennamen hebben. Dit is omdat de vroege yogi’s beïnvloed werden door de natuur rondom hen – inclusief de dieren. Door het aannemen van de vorm van een dier zijn yoga poses die dieren nabootsen ideaal voor jongere beoefenaars. Veel van hen zijn simpel om te beoefenen, en zijn een fantastische manier om je kleintjes yoga te leren kennen. Voor we beginnen, zorg dat je wat kinderkleding voor yoga oppikt. In dit artikel ontdekken we yoga poses die dieren nabootsen.

Dolfijnhouding

De Dolfijnhouding is ontworpen om de spijsvertering te reguleren en de kernspieren te versterken. Om deze asana te beoefenen, begin op je handen en knieën. Zet je knieën onder je heupen, breng je onderarmen naar de vloer toe en hou je schouders boven je handen. Eens je in deze positie bent, breng je handpalmen samen terwijl je je voorarmen op de vloer legt. Vervolgens krul je je tenen en hef je je knieën van de vloer. Verleng je staartbeentje en hef je zitvlak naar het plafond toe. Je lichaam zou nu een ondersteboven V-vorm moeten vormen. Op dit punt zouden jongere beoefenaars hun knieën licht gebogen moeten houden. Druk je voorarmen de grond in, haal je schouderbladen aan en beweeg ze naar je rug toe. In deze positie, laat je hoofd niet hangen maar steun het tussen je bovenarmen. Je bent nu in de Dolfijnhouding. Hou deze houding gedurende dertig seconden aan.

Cobrahouding

Cobrahouding verbetert de circulatie en verkwikt het hart. In vrouwen kan deze pose ook menstruele onregelmatigheden verbeteren. Om deze asana te beoefenen, begin op je buik. Verleng je benen, met de bovenkant van je voeten op de mat. Volgende, plaats je handen onder je schouders. Trek je ellebogen terug naar je lichaam toe terwijl je je heupen en de toppen van je voeten in de grond drukt. Hou deze positie enkele seconden aan, en vergeet niet diep te ademen. Eens je er klaar voor bent, begin je je borst van de grond te halen door beide armen te strekken. Als laatste stap, duw je je stuit naar de grond toe en span je je bilspieren op. Je bent nu in de Cobrahouding. Voor de beste resultaten, trek je schouderbladen naar je rug toe en verdeel de rekking gelijk over je hele ruggengraat. Hou deze houding dertig seconden lang aan voor je de rekking loslaat.

Kat en Koe Houding

Kat en Koe Houding versterkt de spieren in de bovenrug en onderrug om opgebouwde spanning los te laten. Als je deze regelmatig gebruikt kan de asana hoofdpijnen, migraines en rugpijnen vermijden. Om deze asana te beoefenen, begin op je handen en knieën. Zorg dat je polsen op shouder hoogte staan en je knieën in lijn staan met je heupen. Adem vervolgens diep in en hef je rug naar het plafond toe. Nu sta je in de Koehouding. Hou deze asana aan gedurende vijf ademhalingen voor je overgaat naar de volgende asana. Op de vijfde ademhaling, trek je je kin in naar je borst en buig je je rug naar het plafond toe. Je bent nu in de Kathouding. Hou deze asana aan gedurende vijf ademhalingen voor je deze opeenvolging herhaalt.

Yoga Poses die Dieren Nabootsen

Neerwaartse Hond

Een van de bekendste houdingen, die een groot aantal voordelen heeft. Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten op schouderbreedte. Buig vervolgens en verlaag je torso naar de mat toe tot je lichaam een driehoek vormt. Je handen en voeten zouden stevig op de grond moeten staan. Als je schouders of hamstrings te strak aanvoelen, buig je knieën lichtjes om het makkelijker te maken. Spreid je vingers voor meer evenwicht en plaats je hoofd tussen je bovenarmen. Nu sta je in de Neerwaartse Hond. Hou deze houding gedurende dertig seconden aan terwijl je diep ademt.

Halve Kikkerhouding

De gesteunde Halve Kikkerhouding is ontworpen om bloedsomloop te verbeteren en het lichaam te voorzien van vers, zuurstofrijk bloed. Om de halve Kikkerhouding te beoefenen, lig plat op je buik. Zet je handen op elkaar en plaats ze met de handpalmen naar beneden op de mat. Verlaag je hoofd en rust het op de achterkant van je handen. Buig je rechterknie 90 graden en breng je been naar buiten tot het in lijn staat met je heupen. Je bent nu in de Halve Kikkerhouding Indien deze houding oncomfortabel aanvoelt, leg je been op een kussen of deken voor meer steun. Om de rekking te verdiepen, breng je knie naar je oksel toe. Hou deze houding gedurende dertig seconden aan voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Halve Tijgerhouding

Gelijkaardig aan de Halve Kikkerhouding is de Halve Tijgerhouding ontworpen om bloedsomloop te verbeteren. Daarbovenop rekt deze houding de enkels, scheenbenen en voeten uit om spanning te verwijderen. Vanuit de vorige asana, ga over naar plankhouding. Je schouders zouden boven je polsen moeten rusten en je lichaam zou een rechte lijn moeten vormen. Om je evenwicht te behouden, spreid je vingers en druk je handpalmen de mat in. Haal je buikspieren aan en breng je rechterknie naar je borst toe. Als laatste, hef je maag op en laat je linker hiel naar de mat toe vallen. Je bent nu in de Halve Tijgerhouding. Hou deze asana aan gedurende dertig seconden voor je deze aan de andere kant herhaalt.

Gedraaide Hagedis

De Gedraaide Hagedis is ontworpen om de organen in de buik te versterken en hun functie te verbeteren. Daarbovenop opent deze houding de heupen en de borst en verbetert deze flexibiliteit over het hele lichaam. Om deze asana te beofenen, doe een lage lunge met je rechterknie gebogen. Vervolgens, rust je linkerhand op de vloer onder je schouder. Hef je rechterarm boven je hoofd en draai naar links, terwijl je je hoofd draait om achter je te kijken. Je bent in de Gedraaide Hagedis. Hou deze asana aan gedurende dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

Samenvatting

Yoga poses die dieren nabootsen zijn geschikt voor yogi’s van alle leeftijden, maar vooral voor kinderen die willen beginnen. Voor je begint te oefenen, pik zeker een goede yoga mat en een paar comfortabele yoga shorts op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *