Waarom Trilt Mijn Lichaam In De Yoga Les?
Waarom Trilt Mijn Lichaam In De Yoga Les?
januari 17, 2020
Is Privé Yoga Iets Voor Jou?
Is Privé Yoga Iets Voor Jou?
januari 30, 2020

Hoe Jezelf Open te Stellen en te Praten in Je Yogales

Hoe Jezelf Open te Stellen en te Praten in Je Yogales

Yogalessen kunnen intimiderend zijn, vooral als je nieuw bent in de sessie. We missen vaak de kans om ons open te stellen en te praten omdat we ons zorgen maken over wat andere mensen over ons zullen denken. Spijtig genoeg is het erg normaal om je zelfbewust te voelen in een zaal vol nieuwe mensen. We worden aangeraden om te vergeten wat anderen denken en ons te concentreren op onszelf, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je het zelfvertrouwen hebt om je open te stellen en te praten in je yogales, is dit een krachtige ervaring die je praktijk kan verbeteren. Om dit te doen moet je wel een strategie ontwikkelen om in de juiste gemoedstoestand te raken. Je moet comfort en zelfvertrouwen in jezelf vinden om je gedachten te uiten. Indien je je afvraagt hoe jezelf open te stellen en te praten in je yogales, ben je op de juiste plek! Tegen het einde van dit artikel zal je klaar zijn om je yoga tas te grijpen en naar de studio te gaan.

Stel Jezelf Voor

Indien je een nieuwe yogales begint, zorg dat je vroeg genoeg aankomt om jezelf voor te stellen. Kom vijftien minuten vroeger aan en doe een praatje met de instructeur voor de sessie. Op die manier kan je jezelf voorstellen en kan je een indruk krijgen van je leraar. Als het aankomt op jezelf openstellen in de les, zal dat makkelijker zijn indien de leraar al weet wie je bent.

Praat met Andere Yogis

Voor de les begint, probeer wat te praten met een andere student. Kijk rond in de les en kijk of je iemand opmerkt. Als je je aangetrokken voelt tot iemand, ga met hen praten. Stel jezelf voor en leg uit dat je nieuw bent in de les. Als ze weten dat je nieuw bent, nemen ze je misschien onder hun vleugel en vragen ze je om bij hen te zitten, of nodigen ze je zelf uit voor koffie na de sessie.

Maak Jezelf Comfortabel

Het kan moeilijk zijn jezelf open te stellen en te praten als yoga nieuw voor je is. Voor je jezelf pusht om jezelf open te stellen, neem wat tijd om in de les te aarden. Zorg dat je aankomt met genoeg tijd om jezelf voor te stellen, leg je mat neer en kleed je indien nodig om in je yoga kleding. Zet je daarna neer, relax en wacht op de start van de les.

Stel Vragen

Een fantastische manier om jezelf open te stellen is om vragen te stellen. Wees nooit bang om je leraar vragen te stellen, vooral als je denkt dat je iets mis doet. Je kan niets verliezen door je hand op te steken en je leraar te vragen of je goed bezig bent. Yoga leraren houden van vragen, want ze willen je zoveel mogelijk helpen met je yoga beoefening. Het is letterlijk wat ze doen! Enkele basisvragen stellen kan je helpen in gesprek te gaan met je leraar en geeft je kansen om te praten. Na een houding uit te leggen kan een instructeur de groep vragen of iedereen het begrepen heeft. Dit is het perfecte moment om je hand op te steken en enige nodige vragen te stellen.

Hoe Jezelf Open te Stellen en te Praten in Je Yogales

Plaats Je Mat Strategisch

Indien je wilt praten, wees strategisch met waar je je mat neerlegt. Om met je leraar in gesprek te gaan, wil je niet achterin de zaal zitten. Hoewel dit okay is voor degenen die het niet erg vinden om te roepen, voor mensen die verlegen zijn is het handiger om vooraan te blijven waar de instructeur je in het oog kan houden. Indien je in hun directe gezichtslijn staat, kunnen ze makkelijker oogcontact maken tijdens de les. Dit is de perfecte kans om in gesprek te gaan en een vraag of twee te stellen, zonder de zorg dat je leraar je niet hoort.

Breng een Vriend mee

Indien je je verlegen voelt, neem een vriend mee om de spanning te breken. Indien je een goede vriend hebt die je meer zelfvertrouwen geeft, nodig ze mee uit! Vele mensen weten dat met een naaste in de buurt, ze veel meer zelfvertrouwen hebben en het makkelijker vinden om hun gedachten en emoties te uiten. Indien je zelfzeker bent is het ook makkelijker om met drieën in gesprek te gaan. Met andere studenten praten met je vriend erbij kan ook minder intimiderend zijn dan alleen een gesprek aangaan.

Draag Kleding Waarin Je Je Goed Voelt

Indien je je innerlijke zelfvertrouwen naar boven wil brengen, moet je in jezelf geloven. Kleding kan hier een enorme rol in spelen. Vele mensen voelen zich niet op hun gemak tijdens een gesprek omdat ze niet willen dat iedereen naar hun kijkt. Dit is vaak omdat ze zich zelfbewust voelen wanneer iedereen naar hun kijkt. Een outfit waarin je je comfortabel voelt kan je je meer zelfverzekerd helpen voelen en minder zelfbewust wanneer je praat. Ga voor een outfit die je persoonlijkheid uitdrukt maar je ook goed laat voelen over je lichaam. Je hoeft geen spannende, onthullende kledij te dragen omdat anderen dit doen. Hoewel mensen denken dat alle yogis spannende broeken en een kort t-shirtjes dragen is dit niet het geval. Yogalessen zijn gevuld met alle soorten mensen. Sommige mensen hebben graag spannende kledij, maar anderen gaan voor iets losser en comfortabeler. Draag gewoon kledij waarin jij je blij voelt – je zal evengoed passen.

Samenvattend

Dit is hoe je het doet – jezelf openstellen en praten in je yogales. Gebruik de bovenstaande stappen om je wat zelfvertrouwen te geven, en neem daarna de grote stap om meer uitgaand te worden. Indien je je nerveus voelt, kan je beginnen met met andere studenten te praten of je leraar een vraag te stellen. Eens je je meer comfortabel voelt met 1-op-1 gesprekken, kan je meedoen aan groepsgesprekken waar en wanneer nodig. Voor meer zelfvertrouwen, pik een yoga hoodie van goede kwaliteit op en een comfortabele broek. Zo weet je dat je naar de les kan gaan en je comfortabel voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *