Water en Yoga: Hoe en Wanneer te Hydrateren
Water en Yoga: Hoe en Wanneer te Hydrateren
november 21, 2019
Welke invloed heeft de tijd van de dag op je yoga beoefening?
Welke invloed heeft de tijd van de dag op je yoga beoefening?
december 5, 2019

De Yoga Boom in Westerse Geneeskunde

De Yoga Boom in Westerse Geneeskunde

De volgende keer dat je de dokter bezoekt kan het zijn dat yoga deel van je behandeling wordt. Nieuwe studies hebben aangetoond dat yoga verschillende medische condities kan helpen behandelen, inclusief chronische pijn en ziekte. Dit toont dat wetenschap eindelijk uitkijkt naar een oost-ontmoet-west benadering aanneemt wanneer het op geneeskunde aankomt. Met dit in gedachten moedigen gezondheidswerkers patiënten nu aan een yoga hoodie aan te trekken en de mat op te gaan. In dit artikel ontdekken we de yoga boom in westerse geneeskunde in meer detail.

De nadelen van Westerse Geneeskunde

Hoewel we niet zonder westerse geneeskunde kunnen, is het geweten dat het vaak symptomen behandelt in plaats van de oorzaak aan te pakken. Maar met de yoga boom kan dit veranderen. Als laatste beginnen zorgaanbiedes nu de macht van yoga te ontdekken, niet alleen als fysieke praktijk om je conditie te verbeteren, maar ook als bewezen behandeling voor chronische en acute gezondheidsproblemen. Dit is enorm, want, zoals velen die al lange termijn oefenen weten, kan yoga onze gezondheid verbeteren, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Met regelmatig oefenen kan yoga een diepere betekenis aannemen, en een gewaarheid en verhoging van ons bewustzijn en ons welzijn.

Yoga en de Pijnstiller Epidemie

Wanneer alternatieve praktijken zoals yoga en meditatie gebruikt worden door mensen die aan rugpijn, psychische aandoeningen en andere chronische gezondheidsproblemen lijden, tonen studies aan dat er positieve resultaten volgen. Deze bevindingen zijn nu zeker relevant door de pijnstiller epidemie. In het westen is chronische pijn de grootste reden voor bezoeken aan de huisdokter en dit speelt een grote rol in het gebruik van pijnstillers. Dit kan helaas leiden tot verslaving en verdere gezondheidsproblemen op langere termijn. Pijnstillers zijn goed voor acute pijn, maar er is weinig bewijs dat ze helpen bij chronische condities. Ondanks dit feit worden ze vaak voorgeschreven voor deze reden. Tussen 1998 en 2019 verdubbelde pijnstillergebruik in het Verenigd Koninkrijk. Dit is nu een pijnstiller epidemie, die gelijkaardig is aan maar nog niet op dezelfde schaal als de pijnstillercrisis in de Verenigde Staten. Gelukkig worden de problemen bij het voorschrijven van pijnstillers nu beter begrepen en gezondheidswerkers gebruiken nu alternatieve methodes om om te gaan met chronische pijn – waaronder yoga.

Onderzoek en Studies

Een studie gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine ontdekte dat yoga een positief effect kan hebben op rugpijn en dus vaak gebruikt kan worden in plaats van pijnstillers. De studie omvatte 320 deelnemers waarvan 70% regelmatig medicijnen nam voor rugpijn. Na drie maanden yoga oefenen, nam slechts 35% van deelnemers nog medicatie.

Een andere studie, gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine, toonde aan dat yoga chronische pijn kan verminderen in veteranen. Om voor de hand liggende redenen, leiden vele veteranen vaak aan complexe gezondheidsproblemen inclusief chronische pijn. Deze studie ontdekte dat wanneer veteranen yoga gebruikten om de pijn te verlichten, ze vaak minder medicatie nodig hadden.

In recente jaren hebben studies ook aangetoond dat yoga kan helpen depressie, onrust, cognitieve functie, slapeloosheid en nog veel meer kan verbeteren. Vandaag de dag gebruiken zelf kankerpatiënten yoga om hun behandeling te vervolledigen, wat de lange en moeilijke genezingsperiode makkelijker maakt. Mensen met risico op hartziekten zouden ook de yogamat op moeten. Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Education and Health Promotion ontdekte dat deelnemers die gedurende drie maanden yoga beoefenden een merkelijke verlaging in cholesterol niveau’s zagen.

Zoals je kan zien is er geen twijfel dat wetenschappers eindelijk yoga steunen als vorm van medicatie. Nog beter, yoga brengt een wijd gamma aan andere gezondheidsvoordelen met zich mee die traditionele geneeskunde niet heeft. Je kan yoga oefenen om rugpijn te verminderen en tegelijkertijd je stresslevels en cholesterol verlagen en een pijnvrij leven leiden.

De Yoga Boom in Westerse Geneeskunde

Voordelen van Yoga Ondersteund door Wetenschap

Werkt Ontstekingsremmend

Studies tonen aan dat regelmatig yoga beoefenen ontstekingen kan verminderen. Hoewel ontstekingen een natuurlijke immuun respons zijn, kan chronische onsteking leiden tot onstekingsbevorderende ziektes zoals diabetes, hartziekte en kanker. Een studie uit 2015 verdeelde 218 deelnemers in twee groepen: zij die yoga beoefenden en zij die dat niet deden. Beide groepen deden daarna oefeningen om stress te veroorzaken. De studie ontdekte dat zij die yoga deden lagere niveaus van onstekingsindicatoren hadden dan zij die geen yoga deden. Een studie uit 2014 toonde aan dat regelmatig yoga beoefenen onstekingsindicatoren verminderde in borstkankeroverlevers met langdurige vermoeidheid.

Betere Hartgezondheid

Hoe oud je ook bent, een gezond hart is nodig voor je algemene gezondheid. Studies tonen aan dat yoga je hartgezondheid kan verbeteren en de risicofactoren die met hartziekte gelinkt zijn kan verminderen. Een studie ontdekte dat deelnemers over 40 die regelmatig aan yoga deden een lagere hartslag en bloeddruk hadden dan zij die geen yoga beoefenden. Hoge bloeddruk is een van de grootste oorzaken van hartproblemen, inclusief harrtaanvallen en beroertes. Je bloeddruk verlagen kan het risico op deze problemen verlagen.

Verbeterde ademhaling

Pranayama is een yoga praktijk die focust op het controleren van de ademhaling door ademhalingstechnieken. Ademhalingsoefeningen worden gebruikt in de meesten soorten yoga en studenten hebben ontdekt dat als je regelmatig oefent je je ademhaling kan verbeteren. In een studie beoefenden 287 deelnemers gedurende 15 weken yoga en pranayama. Aan het einde van de studie was hun vitale capaciteit enorm toegenomen. De vitale capaciteit is de maximale hoeveelheid lucht die je uit de longen kan duwen. Dit is vooral belangrijk voor degenen met hartproblemen, longziektes en asthma.

Migraines verlichten

Migraines zijn zware hoofdpijnen die normaal gezien een deel van het lichaam aantasten. Traditioneel worden migrainelijders meciatie gegeven om hun symptomen te verlichten. Maar studies hebben ontdekt dat yoga de frequentie van migraines kan verminderen. In 2017 verdeelde een studie 72 deelnemers met migraines in twee groepen. Een groep deet aan yoga therapie gedurende drie maanden en de andere groep deed aan zelfzorg met westerse medicijnen. De groep die aan yoga deed ervaarde minder vaak hoofdpijn, en de pijn was minder intens dan die van de zelfzorg groep.

Samenvattend

Eindelijk omarmen wetenschappers yoga als een behandelingsplan voor bepaalde condities. De yoga boom in Westerse geneeskunde kan een keerpunt worden voor velen, daar huisdokters hun patiënten aanmoedigen een yoga tas te pakken en naar een les te gaan. Natuurlijk, medicatie is nog altijd nodig voor vele condities, en yoga zou nooit medicatie mogen vervangen zonder dat je een gezondheidswerker raadpleegt. Indien je niet zeker bent of yoga kan helpen met een zekere conditie, contacteer je best je dokter voor professioneel advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *