Het Verschil tussen Yoga en Yoga Therapie
Het Verschil tussen Yoga en Yoga Therapie
februari 27, 2020
De Pistol Squat: Hoe bouw je de Nodige Kracht, Flexibiliteit en Mobiliteit op voor deze Pose
De Pistol Squat: Hoe bouw je de Nodige Kracht, Flexibiliteit en Mobiliteit op voor deze Pose
maart 13, 2020

Yoga Poses om Krampen te Verlichten

Yoga Poses om Krampen te Verlichten

Voor vele vrouwen komt die tijd van de maand samen met een hoop vervelende symptomen. Meer dan 80% van vrouwen lijden aan menstruele pijnen, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe je krampen kan behandelen. Hoewel pijnstillers kunnen helpen, verkiezen veel mensen ervoor hun pijn hollistisch te behandelen. Studies hebben aangetoond dat yoga kan helpen bij het behandelen van menstruele pijnen. Dus in plaats van medicatie te gebruiken, doe je yogatop aan en verlicht je symptomen op natuurlijke wijze. In dit artikel kijken we welke yogahoudingen het best helpen om krampen te verlichten.

Kindhouding

In vele actieve yogalessen is Kindhouding een populaire rusthouding. Deze asana heeft een aantal voordelen die kunnen helpen als je aan menstruele krampen lijdt – vooral die die uit je lage rug lijken te komen. Door de spieren lichtjes te strekken, kan de Kindhouding de pijn en het ongemak in de lage rug verlichten.

Om de Kindhouding aan te nemen, kniel op de mat. Adem daarna diep in terwijl je op je hielen gaat zitten. Terwijl je uitademt, wandel je handen voor je uit tot je borst op de mat rust. Als dit comfortabel aanvoelt, kun je je voorhoofd op de mat laten rusten en je armen naast je ontspannen. Je bent nu in de Kindhouding. Hou deze asana gedurende een minuut aan terwijl je diep ademt.

Vooroverbuiging

Door de ruggegraat uit te rekken, gaat de Vooroverbuiging de samendrukking tegen die je menstruatie kan veroorzaken. Het strekt de heupen, hamstrings en rug uit en kan pijn in de onderrug en de benen verminderen. Tijdens onze regels verkiezen velen te rusten met een warmwaterkruik. Hoewel de warmte heerlijk kan zijn, is het belangrijk om op te staan na lang te blijven zitten. Daar het je circulatie helpt, is de Vooroverbuiging een goede optie.

Om deze asana te oefenen, sta rechtop met je voeten onder je heupen. Buig vervolgens en verlaag je torso naar de mat toe. Om de druk op de lage rug te vermijden, buig je knieën tijdens de houding. Als dit lukt, grijp je enkels en laat je bovenlichaam naar de grond toe hangen. Je bent nu in de Voorwaartse Buiging. Hou deze asana gedurende dertig seconden aan terwijl je diep inademt. Om de rekking te verdiepen kan je je bovenlichaam lichtjes heen en weer bewegen.

Knie naar Borst Houding

Een andere houding die effectief kan zijn om menstruele pijn te verlichten is de Knie naar Borst Houding. Deze asana ontspant de buikspieren en lagere rug, wat spanning en krampen kan verminderen. Dit helpt ook de bloedsomloop naar de buikspieren en helpt het voortplantingssysteem.

Om de pose te beoefenen, leg je neer op je rug. Maak je gemakkelijk en trek daarna je knieëen naar je borst toe terwijl je van links naar rechts wiegt om je lagere rug te masseren. Na enkele seconden, strek je linkerbeen uit terwijl je je rechterbeen bij je borst houdt. Beweeg je rechterheup rustigaan naar de grond toe. Je bent nu in de Knie naar Buik Houding. Hou deze houding gedurende acht a tien ademhalingen aan voor je van kant wisselt.

Yoga Poses om Krampen te Verlichten

Gedraaide Buikhouding

Deze houding verfrist de organen door de onderbuik “uit te wringen”. De Gedraaide Buikhouding enkele minuten lang beoefenen kan je helpen buikpijn te verlichten tijdens je regels, en onrust verminderen.

Om de Gedraaide Buikhouding te beoefenen lig je neer op je rug. Breng je armen naar een T positie, met de palmen naar beneden. Buig vervolgens je rechterknie en plaats je rechtervoet op de linker knie. Terwijl je uitademt, beweeg je rechterknie over de linkerkant van je lichaam door je ruggengraat en onderrug te draaien. Draai je hoofd om naar je rechter vingertoppen te kijken en hou je schouders plat op de vloer. Je bent nu in de Gedraaide Buikhouding. Hou deze asana aan gedurende tien ademhalingen voor je het aan de andere kant doet.

Kat-Koe Houding

De langzame beweging doorheel de Kat-Koe Houding warmt het lichaam op en verlicht krampen. Daarbovenop werkt deze asana aan de rug en buikspieren om beklemmingen rond je regels te verminderen.

Om de Kat-Koe Houding te beoefenen, zorg dat je polsen op shouder hoogte staan en dat je knieën in lijn staan met je heupen. Vervolgens, buig je rug naar boven toe, zodat je je navel naar het plafond toe trekt. Je bent nu in de Kathouding. Na enkele seconden breng je je navel naar de mat toe, zodat je je rug de andere kant op buigt. Nu sta je in de Koehouding. Blijf tussen de twee wisselen gedurende enkele minuten en vergeet niet diep adem te halen doorheen de asana.

Savasana

De savasana is de laatste rusthouding die gebruikt wordt aan het einde van de yogales. Deze asana, ook gekend als de Lijkhouding, helpt de spieren ontspannen en de geest tot rust te brengen. Gedurende je regels kan dit krampen verlichten en de zenuwen kalmeren.

Om de Savasana te beoefenen lig je neer op je rug. Ontspan je armen naast je en hou beide benen uitgestrekt. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Je bent nu in de Savasana. Gebruik deze tijd om je lichaam en je geest zo lang als je wilt te ontspannen.

Samenvattend

Indien je liever geen pijnstillers gebruikt, probeer yoga om je menstruele pijn natuurlijk te verlichten. Wanneer je deze correct beoefent, zal je verbaasd zijn hoe effectief deze hollistische praktijk is. Indien je een beginner bent, is het best om een les bij te wonen voor je alleen oefent. Op deze manier kan een instructeur je tonen hoe je elke pose oefent om zo het risico op blessures te verkleinen. Daarenboven krijg je door de poses correct te gebruiken het maximale voordeel uit elke asana. Pik voor je eerste les zeker een goede yoga trui op en wat comfortabele broeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *