Yoga Ego
Yoga en het Ego
april 17, 2019
Yoga top vegan dish
Top 10 veganistische recepten
mei 3, 2019

Yoga Poses Die Iedereen Helpen

Yoga poses help everyone

Sommige yoga poses hebben specifieke voordelen en andere zijn goed in het algemeen. Wat je leeftijd of vaardigheidsniveau ook is, dit type pose is ideaal. Voor het beste resultaat, ga langzaam door de poses heen, en haal diep adem. Als het warm weer is, kun je je yoga mat mee naar buiten nemen. Vergeet in dat geval niet je yoga pet op te zetten en een goede zonnecrème te gebruiken. Hieronder kijken we even naar enkele yoga poses die iedereen kunnen helpen.

Neerwaartse Hond

Neerwaartse Hond versterkt de rug, armen en schouders terwijl je je kuitspieren, hamstrings en voetbogen uitstrekt. Met regelmatig oefenen, kan deze asana ook rugpijn verlichten. Om de Neerwaartse Hond te beoefenen, maak je groot en zet je voeten op schouderbreedte. Buig je en verplaats je torso voorwaarts tot je lichaam een driehoek vormt. Je handen en voeten blijven stevig op de grond staan. Als je schouders of hamstrings te strak aanvoelen, buig je knieën lichtjes om het makkelijker te maken. Spreid je vingers voor meer evenwicht en plaats je hoofd tussen je bovenarmen. Voor de beste resultaten, hou je schouders weg van je oren. Nu sta je in de Neerwaartse Hond. Voor een diepere stretch, strek je stuit naar boven uit en terug, met diepe ademhalingen. Hoewel de aanbevolen duur twee minuten is, kan je de Neerwaartse Hond aanhouden zolang je wilt.

Plankhouding

De Plankhouding helpt je je schouders, kernspieren, armen en benen te versterken. Om de Plankhouding te beoefenen, begin op je handen en knieën. Zet je tenen onder je en hef je benen van de vloer. Beweeg je voeten terug tot je een rechte lijn vormt van je hoofd tot aan je voeten. Trek je schouderbladen terug en naar achter. Je bent nu in de Plankhouding. Hou je kernspieren stevig en hou deze houding zolang je kunt aan.

Lage plankhouding

De Lage Plankhouding is goed als je aan meer gevorderde poses wil werken. Met regelmatig oefenen, kan deze pose je lichaam voorbereiden op complexere armbalansen en omkeringen. Vanuit Plankhouding, adem uit en buig je armen om je lichaam naar de mat te verlagen. Doe dit langzaam aan en laat je lichaam niet verder zakken dan de 90 graden hoek van je armen. Beweeg je stuit naar je hielen toe, trek je navel in naar je ruggengraat, en breng je borst naar voren. Ten laatste, open je schouderbladen en trek je armen in naar je lichaam. Je bent nu in de Lage Plankhouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan terwijl je diep ademt.

Kindhouding

De Kindhouding is een van de meest herstellende houdingen. Deze asana kun je gebruiken om te rusten en je focus te herwinnen voor je overgaat naar de volgende pose. Daarbovenop strek je je lagere rug, heupen en enkels terwijl je de ruggengraat, nek en schouders ontspant. Om de Kindhouding aan te nemen, kniel op de mat. Adem daarna diep in terwijl je op je hielen gaat zitten. Terwijl je uitademt, wandel je handen voor je uit tot je borst op de mat rust. Als dit comfortabel aanvoelt, kun je je voorhoofd op de mat laten rusten en je armen naast je ontspannen. Je bent nu in de Kindhouding. Hou deze asana aan voor een minuut terwijl je diep ademt.

Yoga poses help everyone

Cobrahouding

De Cobrahouding kan je rug en schouders versterken, de flexibiliteit van je ruggengraat verbeteren en je schouders, borstspieren en buikspieren uitstrekken. Om de Cobrahouding te beoefenen, lig neer op de mat met je buik op de grond. Verleng je benen, met de top van je voeten op de grond. Zet daarna je handen plat op de grond, direct onder je schouders. Trek je ellebogen naar je lichaam toe terwijl je je heupen en de toppen van je voeten in de grond drukt. Hou deze positie enkele seconden aan, en vergeet niet diep te ademen. Eens je klaar bent, begin je je borst van de grond te halen door beide armen te strekken. Als laatste stap, duw je je stuit naar de grond toe en span je bilspieren op. Je bent nu in de Cobrahouding. Voor de beste resultaten, trek je schouderbladen naar je rug toe en verdeel de stretch gelijkwaardig over je hele ruggengraat. Hou deze houding aan voor ongeveer dertig seconden voor je jezelf weer naar de grond laat zakken.

Boomhouding

De Boomhouding helpt niet alleen je balans te verbeteren, maar versterkt ook je kernspieren, je kuitspieren, enkels, dijen en ruggengraat. Om de Boomhouding te beoefenen, maak je groot met je voeten samen. Plaats je grote tenen tegen elkaar aan en laat ongeveer anderhalve centimeter ruimte tussen je hielen. Vervolgens hou je je handpalmen tegen elkaar voor je borst en schakel je je buikspieren in. Beweeg je gewicht langzaam aan naar je rechtervoet, en plant deze stevig met de bal van je voet en grote teen. Hef je linkervoet langzaam van de grond, en buig je knie. Eens je je evenwicht gevonden hebt, plaats je je linkervoet aan de binnenkant van je rechterdij. Je bent nu in de Boomhouding. Hou deze houding voor dertig seconden aan voor je hetzelfde doet met de andere kant.

Driehoekhouding

De Driehoekhouding helpt je je benen te versterken en strekt je ruggengraat, heupen, schouders en kuiten uit. Daarbovenop kan deze asana je mobiliteit in je nek en heupen verbeteren. Om de Driehoekhouding aan te nemen, begin staand met je voeten apart. Breng je armen in lijn met je schouders. Draai je rechtervoet negentig graden en je linkervoet 45 graden. Haal je quadriceps spieren aan en buig naar de zijkant over je rechterbeen. Voor meer steun, zet je rechterhand op je enkel, scheen of knie. Als laatste, breng je linkerarm naar boven en kijk naar je vingertoppen. Je bent nu in de Driehoekhouding. Hou deze asana aan voor dertig seconden voor je het aan de andere kant doet.

Lijkhouding

De Lijkhouding is de perfecte manier om je workout te beëindigen. Uitgevoerd aan het einde van je oefeningen, geeft deze houding je de kans om te ontspannen en na te denken over je sessie. Om de Lijkhouding aan te nemen, ga op je rug liggen en laat je handen naast je rusten. Je bent nu in de Lijkhouding. Hou je benen gestrekt en adem diep in en uit. Voor de beste resultaten, blijf je minstens vijf minuten in deze houding.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar yoga houdingen die iedereen kunnen helpen zal deze opeenvolging van oefeningen je niet teleurstellen. Voor je begint, vergeet niet enkele comfortabele yoga broeken aan te schaffen. Op deze manier heb je altijd een vers paar klaar voor je sessie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *