Site pictogram Ana Heart

Top 10 veganistische recepten

Yoga top vegan dish

Op het eerste zicht lijkt een veganistisch dieet nogal restrictief. Hoewel het in het begin nogal uitdagend kan zijn om dierlijke producten te vermijden, wordt het makkelijker eens je eraan went! Of je nu een full-time veganist bent of je gewoon graag vegetarische maaltijden eet voor je op de yoga mat stapt, in dit artikel vind je heerlijke recepten om je te inspireren. Als je geïnteresseerd bent in onze top 10 veganistische recepten, blijf dan zeker verder lezen!

1. Veganistische Pad Thai

Ingredienten

285ml water
300g rijstnoedels
Een scheutje olijfolie (ongeveer 35ml)
2 teentjes knoflook
175g extra stevige tofu, uitgelekt en in stukken gesneden
70ml sojasaus
15g pindakaas
Sap van twee limoenen
40g suiker
Siracha naar eigen smaak
Gesneden bosuitjes, om te garneren
Gehakte pinda’s, om te garneren

Instructies

  1. Vul een grote kom die geschikt is voor de magnetron met water en warm deze op in de magnetron tot het water kookt. Eens het water kookt, leg de rijstnoedels in het water en laat ze 15 minuten weken.
  2. Op een middelmatig vuur, warm de olijfolie op in een grote braadpan en voeg de look en tofu toe. Bedek de tofu met een eetlepel sojasaus en bak tot deze goudbruin is.
  3. In een kleine kom, meng het sap van de limoenen, pindakaas, suiker, siracha, de resterende sojasaus en het water.
  4. Eens het mengsel goed gecombineerd is, voeg de geweekte noedels toe en meng onder de tofu in de pan. Kook nog een vijftal minuutjes, of tot alle ingredienten gaar zijn. Geniet ervan!

2. Buffalo Bloemkool ‘Wings’

Ingredienten

285 ml water of sojamelk
125g bloem
2 theelepels lookpoeder
1 kop bloemkool, in stukjes gehakt
285 ml pikante saus
Klein scheutje plantaardige olie

Instructies

  1. Warm je oven tot 230 graden Celsius.
  2. Voeg de sojamelk of water, bloem en lookpoeder samen in een kom en meng samen. Meng alles goed door elkaar en gebruik daarna het mengsel om de bloemkool stukjes te bedekken. Plaats ze daarna op een ondiepe ovenschaal. Bak gedurende 18 minuten in de oven.
  3. Terwijl de bloemkool aan het bakken is, meng je de pikante saus en plantaardige olie in een kleine kom.
  4. Neem de bloemkool uit de oven en bedek met het pikante saus mengsel. Plaats de bloemkool terug in de oven en bak nog vijf minuten verder.
  5. Verwijder uit de oven en serveer met stengels selder en veganistische blauwe kaas dressing. Geniet ervan!

3. Tofu-spinazie lasagne

Ingredienten

225g lasagnevellen
550g diepgevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
450g zachte tofu
450g harde tofu
12g suiker
285ml sojamellk
Halve theelepel lookpoeder
35ml citroensap
3 theelepels gehakte verse basilicum
2 theelepels zout
Een liter tomatensaus

Instructies

  1. Kook de lasagnevellen volgens de instructies op het pak. Giet af en zet opzij.
  2. Warm de oven op tot 180 graden.
  3. Eens de spinazie ontdooid is, knijp er zoveel mogelijk water uit en zet opzij.
  4. Plaats de tofu, sojamelk, suiker, lookpoeder, basilicum, citroensap en zout in een keukenrobot en mix tot een glad mengsel. Eens alles goed gemengd is, roer de spinazie er doorheen.
  5. Bedek de bodem van een middelmatig grote ovenschaal met een dunne laag tomatensaus, en daarna met een laag lasagnevellen. Voeg daarna een laag tofuvulling toe. Ga door in dezelfde volgorde tot alle ingredienten opgebruikt zijn. De laatste laag lasagne vellen bedek je met de resterende tomaten saus. Bak ongeveer 25 tot 30 minuten of tot de lasagne helemaal gaar is. Geniet ervan!

4. Regenboog tosti

Ingredienten

2 pakjes veganistische mozzarella kaas.
5 kleuren voedingskleurstof
45 gram veganistische boter of mayonaise
10 sneetjes brood

Instructies

  1. Deel de veganistische kaas op in 5 kleine kommetjes. Voeg vijf druppels van de kleurstof toe aan elke kom, en roer goed om de kleur goed te verdelen.
  2. Besmeer één kant van de sneetjes brood met de veganistische boter of mayonaise. Plaats het brood met de geboterde kant naar beneden in een grote pan.
  3. Maak op elk sneetje brood kleurrijke rijtjes met de veganistische kaas. Top met de overblijvende sneetjes brood, met de geboterde kant naar boven.
  4. Bak in de pan tot beide kanten goudbruin zijn en de veganistische kaas gesmolten is. Geniet ervan!

Veganistische macaroni met kaassaus

Ingredienten

1 teentje knoflook
1 theelepel kurkuma
Halve theelepel zout
50g edelgistvlokken
140g cashewnoten, geweekt voor twee uur en dan uitgelekt
70ml water
250g pasta, gekookt en afgegoten

Instructies

  1. Plaats de kurkuma, look, zout, cashewnoten, edelgistvlokken en water in de foodprocessor of mixer. Meng helemaal glad.
  2. Giet het mengsel over de gekookte pasta en roer tot alles goed vermengd is. Geniet ervan!

Yoga top vegan dish

6. Veganistische wentelteefjes

Ingredienten

285ml sojamelk
15g bloem
10g edelgistgvlokken
1 theelepel suiker of zoetstof van jouw keuze
1 theelepel vanille
Halve theelepel zout
Snuifje kruidnoot
6 sneetjes bruin brood

Instructies

  1. Plaats alle ingrediënten, behalve de sneetjes brood, in een ondiepe kom en meng goed.
  2. Doop de sneetjes brood in het mengsel en bak in een non-stick pan tot ze goudbruin zijn aan beide kanten Of, verwarm je oven tot 200 graden en bak op een ingevette bakplaat tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Geniet ervan!

7. Spinaziesalade met sinaasappeldressing

Ingredienten

Een scheutje olijfolie (ongeveer 35ml)
35ml rijstazijn
35ml versgeperst sinaasappelsap
15ml sesamolie geroosterd
15ml agavenectar
1 teentje knoflook
Kwart theelepel gerookte paprikapoeder
1 bos verse spinazie, gewassen, uitgelekt en fijngehakt
2 middelmatig grote paprikas, gesneden en zaadjes verwijderd
Halve ajuin, dun gesneden
Halve sinaasappel, in rondjes of helften gesneden
Sesamzaadjes, om te garneren

Instructies

  1. Plaats de olijfolie, sinaasappelsap, rijstazijn, sesamolie, look, agavenectar en gerookt paprikapoeder in de foodprocessor en blend tot een glad mengsel.
  2. In een grote kom, meng de spinazie, ajuinen, paprika en sneetjes appelsien samen. Giet er de sinaasappel-sesam dressing overheen. Geniet ervan!

8. Gerookte veganistische mozzarella pompoen pizza

Ingredienten

1 veganistische pizzabodem of deeg voor 1 pizza
1 blik pompoen puree
1/8 theelepel komijn
1/8 theelepel kaneel
Zout naar eigen smaak
Peper naar eigen smaak
75 gram Gerookte MozzaRisella
1 muskaat pompoen, in linten gesneden
Handvol raketsla

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Indien je pizzadeeg gebruikt, rol het deeg uit tot ongeveer 30cm diameter.
  3. In een kleine kom, meng de komijn, pompoenpuree, kaneel, zout en peper. Spreid het mengsel uit op je pizzabodem of deeg.
  4. Bedek de pizza met de gerookte MozzaRisella en linten muskaatpompoen.
  5. Bak gedurende 25 minuten, of tot het deeg gaar is en de korst goudbruin. Geniet ervan!

9. Veganistische Philly Cheesesteak

Ingredienten

50 gram veganistische margarine of olijfolie
1 groene paprika, gesneden en zaadjes verwijderd
Halve middelgrote gele ajuin, gesneden
225g seitan of 1 pak Gardein Beefless Tips, in blokjes gesneden
1/4 theelepel lookpoeder
1 theelepel selderijvlokken
1/4 theelepel ajuinpoeder
Zout en peper, naar eigen smaak
200g veganistische provolone kaas
2 veganistische broodjes, opengesneden

Instructies

  1. Warm je oven op tot 190 graden.
  2. In een grote pan, smelt de helft van de veganistische margarine op een middelmatig vuur. Bak de ajuin, seitan en groene peper voor ongeveer vijf minuten, of tot de seitan gaar is. Voeg de selderijvlokken toe, ajuinpoeder, lookpoeder, zout en peper.
  3. 3. Plaats het mengsel in een ovenschotel. Leg er de veganistische provolone sneetjes over en bak in de oven voor ongeveer 10 minuten, of tot de veganistische kaas gesmolten is.
  4. In een andere pan, smelt de rest van de veganistische margarine op een middelmatig vuur. Leg de broodjes in de pan en bak tot ze goudbruin en krokant zijn.
  5. Vul elk broodje met de groene peper, seitan, ajuin en veganistische kaas. Geniet ervan!

10. Veganistische Churros

Ingredienten

285ml water
35g suiker
Halve theelepel zout
30ml plantaardige olie
300g bloem
Plantaardige olie om mee te bakken
120g suiker
2 theelepels kaneelpoeder

Instructies

  1. In een medium grote pan, kook water en voeg dan het zout en de suiker toe. Eens het zout en suiker in het water opgelost zijn, voeg de olie toe en haal van het fornuis. Voeg de bloem toe en meng tot alles goed gecombineerd is. Giet het mengsel in een spuitzak.
  2. Verwarm de olie over een middelmatig vuur in een middelmatig grote pan. Spuit deegstengels van churro-lengte in het mengsel en bak tot ze goudbruin en krokant zijn. Verwijder uit de pan en laat afkoelen.
  3. Meng de suiker en kaneel in een kleine kom en meng samen. Plaats churros in de kom om ze te bedekken met het suikermengsel. Geniet ervan!

Samenvatting

Als je een heerlijke vleesvrije maaltijd wil, probeer een van de veganistische maaltijden hierboven. We beloven dat je niet teleurgesteld zult zijn! Als je eet voor een yoga les, eet minstens één uur voor je je yoga broek aandoet.

Mobiele versie afsluiten