Restorative yoga
Wat zijn de 5 Koshas?
mei 16, 2019
Welke Impact Heeft Yoga Op Jouw Gezondheid
Welke Impact Heeft Yoga Op Jouw Gezondheid?
juni 7, 2019

Hoe Run Je Een Yoga Retraite

shutterstock

Een yoga retraite runnen kan een belonende ervaring zijn, maar de organisatie zelf kan ietwat overweldigend aanvoelen. Bovenop het plannen en het geven van de lessen, moet je ook een locatie kiezen en boeken, je trip verkopen en het applicatieproces regelen. Als je tips en trucjes zoekt om dit zelf te doen, ben je op de juiste plek! Haal je meest comfortabele yoga hoodie boven, zet je rustig neer en leer hoe je precies een yoga retraite runt.

Visualiseer Je Ervaring

Voor je iets boekt, denk even na over welke ervaring je je studenten wil aanbieden. De eerste stap in het plannen van de retraite is je eigen visie neer te schrijven. Deze simpele stap zal je helpen gefocust te blijven en je op het juiste pad te houden voor de ervaring die je wil creeëren.

Als je het moeilijk hebt met deze stap, vraag jezelf voor welke soort retraite JIJ je zou inschrijven. Als het op yoga aankomt, hebben de meeste studenten dezelfde ideeën in gedachten. Als jij van de retraite zou genieten, zullen je studenten dat waarschijnlijk ook doen. Wanneer je je ervaring visualiseert, denk aan waar jij naartoe zou willen gaan en welke elementen belangrijk zijn voor jou. Als je trouw blijft aan jezelf, wordt je retraite een succes.

Kies Je Locatie

In het plannen van een yoga retraite, is het kiezen van de locatie een belangrijke stap. Voor yogis op retraite is de locatie een van de belangrijkste overwegingen. De juiste locatie maakt je event nog specialer, ontspannender en versterkender. Afhankelijk van je visie kan een klein retraitecentrum, een luxe hotel of een spirituele ashram de beste keuze zijn.

Wanneer je je locatie kiest is de reis een cruciaal detail. Hou in gedachten hoe ver de locatie van je huis of de luchthaven is, en hoe duur reizen rond dat gebied is. Als je er niet heen kunt rijden, overweeg hoe je van de luchthaven naar je locatie raakt. Afhankelijk van het aantal studenten kan je misschien transport van en naar de locatie voorzien. Eens je op de locatie bent, hou transport voor activiteiten en excursies in gedachten. Een praktische en populaire optie is om een locatie te kiezen waar alles ter plaatse beschikbaar is.

Bij het kiezen van de locatie is het ook belangrijk om te bedenken of er plaats is voor yoga. Als je een hotel of een ashram gebruikt, is er mogelijk geen specifieke yoga ruimte voor je beoefenaars. In dit geval is het belangrijk om te kijken of er genoeg plek is voor wat je wil doen. Als je de muur gebruikt in je sessies, kijk even na of er genoeg muuroppervlakte beschikbaar is. Als je attributen gebruikt, zoek even uit of de locatie deze heeft of of je ze zelf zal moeten meebrengen. Voor je de locatie boekt, is het een goed idee om deze zelf even te bezoeken en na te kijken of ze alles hebben wat je nodig hebt.

Bereken De Kosten

Eens je een locatie besloten hebt, is het tijd om de kosten uit te werken. De meeste locaties hebben een aanbetaling nodig om je boeking te verzekeren. Vergeet niet dat dit je persoonlijke financiële risico is. Als je het event toch moet annuleren, ben jij nog altijd verantwoordelijk voor de aanbetaling. Vaak hebben locaties ook minimumaantallen, waarbij een zeker aantal yogis nodig zijn om het event te laten doorgaan. Dit is zeker iets wat je in gedachten moet houden, vooral als het je eerste retraite is. Voor je geld overmaakt, kijk even na hoeveel studenten interesse hebben.

Voor je de prijs van de retraite bepaalt, kijk ook even naar bijkomende kosten zoals je eigen reiskosten, marketing en adverteren, en verloren inkomen van de lessen die je zal missen terwijl je op retraite bent. In een ideale wereld dekken je prijzen niet alleen de kosten maar zou je ook wat winst moeten maken. Een makkelijke manier om winst te maken is een lesprijs toe te voegen aan de kost per yogi. Bijvoorbeeld, als je vijf lessen geeft en je rekent elke student € 15 euro per les aan, zul je een leskost van € 75 per student moeten toevoegen. Als je dit doet, bovenop de prijs van je totale kosten, zal je winst maken. Het is belangrijk om op te merken dat je de studenten niet te veel aanrekent, vooral als je nog niet lang yoga retraites organiseert. Voor je eerste paar evenementen, hou de kosten laag zodat je feedback en reviews kan verzamelen en je je zaak kan ontwikkelen. Eens je vaste klanten hebt, kan je je prijzen verhogen en meer winst genereren.

shutterstock

Plan De Lessen

Eens je de logistieke kant georganiseerd hebt, is het tijd om je lessen te plannen. Kijk hiervoor terug naar jouw visie. Denk aan welke ervaring je hoopt te bieden en wat de studenten mogelijk nodig hebben. Kijk in jezelf en beslis wat voor lessen je beoefening en je leven zouden verrijken.

Eens je dit geïdentificeerd hebt, bouw je ideeën op met bedachtzame lessen. Normaal gezien bieden retraites een intiemere ervaring dan standaard lessen, dus probeer ruimte te laten voor inspiratie en spontaniteit. Hoewel het belangrijk is de grote lijnen voor elke les te hebben, zal een ontspannenere en speelvollere manier van lesgeven je dichterbij je studenten te brengen en je toelaten de sessie op hun noden af te stemmen.

Market Jouw Visie

De volgende stap is je visie te marketen. Als je het juiste event gepland hebt, zou dit makkelijk moeten zijn! Een event verkopen is gemakkelijk als je er enthousiast over bent. Echt enthousiasme is een machtig marketingtool en zal je studenten aanmoedigen om over het event te praten met buitenstaanders. Enkele maanden voor je retraite, schreeuw het van de daken. Als je een ervaren yoga instructeur bent, wees niet bang je studenten te vragen het nieuws te verspreiden.

Persoonlijke promotie is machtig. Leg uit waarom je zo enthousiast bent over het event, waarom je de locatie gekozen hebt, en waarom studenten zouden moeten overwegen om zich in te schrijven. Deze punten in je marketingmateriaal gebruiken zal je visie voor de retraite weergeven en potentiële studenten tonen hoe geweldig het zal zijn.

De Laatste Details

Om je retraite echt te laten opvallen, zijn de laatste details belangrijk. Om een goede gastvrouw of gastheer te zijn, is het belangrijk de noden van je gasten te anticiperen. Jouw job als leider van het event is om je gasten te laten thuisvoelen. Verse bloemen in elke kamer, organische, gezonde maaltijden en een wijd gamma aan activiteiten zal ervoor zorgen dat elke student zich welkom en geapprecieërd voelt. Als je nog verder wil gaan, overweeg een handgeschreven briefje of een yoga cadeaubon in elke kamer te leggen.

Samenvatting

Het advies hierboven zal je helpen een succesvolle yogaretraite te runnen. Laat je studenten weten wat ze zelf moeten meebrengen vóór het event. Bovenop yoga kleren, laat ze weten of ze attributen, matten of enige andere accessoires mee moeten brengen. Als je het bovenstaande advies volgt, wordt je retraite een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *